Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Adventisták! Ellen G. White...

Adventisták! Ellen G. White szerint mi történt Jézussal a keresztre feszítése után?

Figyelt kérdés
Mi történt a testével, lelkével és szellemével a halála és feltámadása közötti 3 napon, illetve a feltámadásakor?

2012. okt. 18. 19:53
1 2
 11/12 -a- ***** válasza:

előzőhöz:

Amit "keresztény mondóka"-nak nevezel, az az Apostoli Hitvallás.

White asszony írásairól gondolom nagyobb tisztelettel beszélsz.

2014. szept. 22. 19:43
 12/12 anonim ***** válasza:

"Először is azt, hogy a Biblia szerint nincsen testtől különválasztható lélek, a test és az élet lehellete alkotja együttesen az élő lelket"

Jézus kissé másképp gondolta és a Biblia is másképp írja:

Lukács

23,46 És kiáltván [Mát. 27,50. Márk. 15,37. Ján. 19,30. Zsolt. 31,6.] Jézus nagy szóval, monda: Atyám, a te kezeidbe teszem le az én lelkemet. És ezeket mondván, meghala.

Máté

27,50 Jézus pedig ismét nagy fenszóval kiáltván, [Márk. 15,37. Luk. 23,46. Ján. 19,30.] kiadá lelkét.

Márk

15,37 Jézus pedig nagy [Mát. 27,50. Luk. 23,46. Ján. 19,30.] fennszóval kiáltván kibocsátá lelkét.

János

19,30 Mikor azért elvette Jézus az eczetet, monda: Elvégeztetett! És lehajtván fejét, kibocsátá lelkét.

Jelenések

6,9 És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, [rész 20,4.] a kik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, [rész 1,9.19,10.20,4.] a melyet kaptak.

Apcsel

7,59 Megkövezék azért Istvánt, ki imádkozik és ezt mondja vala: Uram Jézus, vedd magadhoz az én [Zsolt. 31,6. Luk. 23,46.] lelkemet!

Zsoltár

16,10 Mert nem hagyod [Zsolt. 86,13.88,6.7.116,8.9. Csel. 2,31. Ésa. 53,10- 12.] lelkemet a Seolban; nem engeded, hogy a te szented rothadást lásson.

Apcsel

2,27 Mert nem hagyod az én lelkemet a sírban, és nem engeded, hogy a te szented rothadást lásson.

(Azaz nem marad testben a szellem)

Pál szerint akár testen kívül, szellemben is elragadhatta Isten, azaz nem tudta, h testben vagy csak szellemben vitte fel Isten:

2 Kor

12,2 Ismerek egy embert a Krisztusban, a ki tizennégy évvel ezelőtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) elragadtatott [1 Kor. 15,8.] a harmadik égig.

12,3 És tudom, hogy az az ember, (ha testben-é, ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten [rész 11,11.] tudja),

2015. júl. 10. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!