Az eredeti kérdés arról szólt, hogy szabad-e húst enni a keresztényeknek.
Te és a tanúk azt állítod, mint ahogy irtad is, hogy csak vérrel együtt és fulladt állatokat nem szabad megenni, szerintetek a tisztátalan állatokat is meg lehet enni? Ezért kérdeztem, hogy ez hol van megengedve a Bibliában az újszövetségben?
2012. okt. 16. 21:46
22/25 Molnár Sándorné válasza:
21/21-es!
Nem szerintünk tilos a vért megenni. Ahogy látod a Biblia irja. Amit kérdezel, hogy a "tisztátalan" állatok evését hol irja az Ujszövetség, hogy megehetjük-e, ilyen versről nem tudok. Ha te tudsz, ird meg.
Igaz, hogy Péter apostolnak egyszer álmában megjelent egy nagy edény, amely tele volt "tisztátalan állatokkal". És álmában hallott egy hangot, hogy "vedd és egyed". Péter ellenkezett, hogyan tehetné ezt meg, mikor "tisztátalanok"? Erre Isten azt mondta: "amit én tisztának mondok, az tiszta". Cselekedetek 10:10-16-ig.
De ez nem a husevésre vonatkozott. Egészen másról szól. Én több versről nem tudok. /DE mindent nem tudhat az ember/ Ha te ismersz ilyen idézetet, kérlek ird meg. Köszönettel: Judit!
2012. okt. 17. 13:45
23/25 anonim válasza:
akkor a pap bacsi nagyot vetet a veres hurkaval de mentsegere legyen nem tudta :)
2012. okt. 17. 15:49
24/25 anonim válasza:
a keresztény az egy tág fogalom. a nagy keresztény vallások szerint nem bűn. kivéve nagypénteken és hamvazószerdán. nem ajánlott még a teljes nagyböjtben, és minden pénteken. plusz dec. 24-én halat ajánlott enni, nem húst, de ez utóbbi lehet, hogy nem hivatalos, csak hagyomány.
2012. nov. 2. 00:00
25/25 anonim válasza:
A tíz parancsolatban volt a " Ne Ölj!" "kategória". Az ölés maga szó mindenre vonatkozik, rovarok, állatok, emberek. Tehát nem szabad megenni az állatok húsát. Vagy akkor meg rosszúl jegyezték fel a Bibliában? Jézus nem volt elég inteligens, hogy azt mondja: gyilkolni? A gyilkolás szót emberekre értik, mert nekik megvan a saját akaratuk, hogy fegyverekkel, pl. egy pisztollyal legyilkojjak valakit. De az ölés mindenre igaz. Nem szabad megölni az állatokat. Mivel így van leírva, ezt jelentheti. De akkor meg megszegi saját parancsát? Ütközik a két állítás, mert sok hívő azt mondja, hogy evett húst. Akkor meg valamelyik kitaláció, vagy mind2.....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!