Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért arrogánsak a katolikusok?

Miért arrogánsak a katolikusok?

Figyelt kérdés

Nem katolikus vallású vagyok, más egyházhoz tartozom, mélyen hívő keresztény vagyok, aki tartja magát a szövetségeihez, betartja a parancsolatokat. Milyen jogon tartja nálam többre magát a környezetemben az összes katolikus, akik nem ismerik sem a Bibliát, sem a vallásukat, a parancsolatokat sem tartják be, de katolikusok, mert csecsemőkorukban leöntötte őket egy pap?

Van itt olyan katolikus, aki betartja a parancsolatokat, és nem nézi le azokat, akik másik egyház tagjai? Egyáltalán van még ilyen?

2009. aug. 7. 05:18
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók! Köszönöm a válaszokat, sokat tanultam tőletek. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam az általánosításommal. A helyzet az, hogy a kérdés feltevése előtt egy ilyen "katolikus", akivel egyébként jóban vagyok, meglehetősen bántóan fogalmazott az én hitemmel kapcsolatban. De persze ez nem mentség, tényleg bocsánatot kérek minden katolikus hitű válaszolótól és nem-válaszolótól. Az én egyházam hosszútűrést és szelídséget tanított nekem, amikor más hitűekkel beszélek, és én ezek egyikét sem demonstráltam. Sajnálom. Kívánom, hogy mindannyian legyünk együtt Mennyei Atyánkkal és Jézus Krisztussal az ő királyságukban! Ámen.

Ui.: Nem vagyok Jehova Tanúja. Véletlenül sem.

2009. aug. 12. 03:57
 12/17 A kérdező kommentje:
Egyébként a parancsolatokról: igen, igazatok van abban, hogy máris megszegtem egy parancsolatot, amikor ítélkeztem mások felett, és nem vagyok tökéletes. De mégis törekszem arra, hogy hű legyek a szövetségeimhez és érdemes legyek arra, hogy vehessek az Úrvacsorából. Az a magát büszkén katolikusnak kiáltó ismerősöm, aki miatt közvetve ez a kérdés született, ezzel nem próbálkozik, legalábbis ennek semmilyen jelét nem mutatja. Ugyanolyan életet él, mint világi társai. Még a templomba sem fújja el gyakran a szél. Márk 4:24 azt mondja, "Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek". Nos, ha bárki ugyanazzal a mércével méri őt és engem, állok elébe!
2009. aug. 12. 04:03
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánatkérés elfogadva :)
2009. aug. 14. 16:02
 14/17 anonim ***** válasza:

Én pedig katolikus vagyok.

És hiszem, hogy egy Istenünk van, akitől senkit sem szabad elriasztanunk azzal, hogy cívódással ütjük el az időt. Hanem inkább együtt kell működnünk mindenkivel, mert amikor Jézus visszatér, nem az egyházakhoz tartozásunk felől fog faggatni, hanem azt, amit Pétertől: Szeretsz engem? Legeltetted juhaimat? És hogy elmentünk-e a világ végére is egy elveszett bárány után.

Ez a kötelességünk. Tudod, "Szólj, Uram, hallja a Te szolgád!" További kitartást!

2009. aug. 17. 20:31
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a bocsánatkérés elfogadását, sokat jelent, mert névtelenül még annyira sem szeretnék megbántani senkit, mint élőben. Mert névtelenül még gerinctelen dolog is.

Az utolsó hozzászólónak: talán létre kellene hozni egy közösséget, ahol mi, keresztények, tiszteletet tanulhatnánk a más felekezetűek, azaz egymás iránt. Krisztus arra kér, hogy szeressük egymást, ahogy ő szeretett minket. Farizeusok lennénk, ha ezt csak a saját egyházunkra, gyülekezetünkre nézve tartanánk igaznak...

2009. aug. 21. 02:57
 16/17 anonim ***** válasza:

A testvéri feddés

# Ha vétkezik ellened testvéred, menj fedd meg őt négyszemközt. Ha hallgat rád, megnyerted testvéredet.

# De ha nem hallgat rád, vigyél magaddal egy vagy két másikat, hogy két vagy három tanú bizonyítsa az ügyet.

# Ha azokra sem hallgat, mondd meg az egyházközségnek. Ha pedig a közösségre sem hallgat, vedd úgy, mintha pogány volna vagy vámos.

Mt 18,15-17

2009. aug. 21. 08:20
 17/17 A kérdező kommentje:
15 megvolt, 16 megvolt, a katolikus egyházközséggel meg vajmi kevés kapcsolatom van... de majd még próbálok vele beszélni, ha lesz rá lehetőségem.
2009. aug. 21. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!