Miért arrogánsak a katolikusok?
Nem katolikus vallású vagyok, más egyházhoz tartozom, mélyen hívő keresztény vagyok, aki tartja magát a szövetségeihez, betartja a parancsolatokat. Milyen jogon tartja nálam többre magát a környezetemben az összes katolikus, akik nem ismerik sem a Bibliát, sem a vallásukat, a parancsolatokat sem tartják be, de katolikusok, mert csecsemőkorukban leöntötte őket egy pap?
Van itt olyan katolikus, aki betartja a parancsolatokat, és nem nézi le azokat, akik másik egyház tagjai? Egyáltalán van még ilyen?
-Miért arrogánsak a bélyeggyűjtők?(biciklisták, vegetáriánusok stb.)
Ilyen gonosz és rosszindulatú általánosítást ritkán olvasni.
A magukat übermensch-nek képzelő nácikra jellemző az ilyen típusú általánosítás.
"mélyen hívő keresztény "
-nem általánosít
-nem gyűlölködik "csecsemőkorukban leöntötte őket egy pap?"
- rágalmaz,"összes katolikus, akik nem ismerik sem a Bibliát"
-nem hazudik "betartja a parancsolatokat" Tényleg? A Szentírás azt parancsolja, hogy először négyszemközt kell beszélned embertársaddal.
Vannak, persze hogy vannak arrogáns katolikusok. Mint ahogy vannak arrogáns mindenfélék is. Az arrogancia talán ebben a szempontból a fanatikus hívők körében "elterjedt", a többség viszont egyáltalán nem arrogáns, katolikus (nem csak aki annak mondja magát, aki tényleg az) ismerőseim nagyon kedvesek, vallásuk szokásai szerint élnek.
Szerintem embere válogatja az arroganciát, nem a vallás.
Szia!
Én nem vagyok katolikus és egy földi egyházhoz tartozónak sem tartom magamat, de egy apró megjegyzésem lenne.
Már a kérdésed is ítélkezik mások felett! Tök mindegy, hogy jogosan vagy nem, de semmi jogunk senki felett ítélkezni, ezért vagy gondold át amikor azt állítod magadról, hogy "betartja a parancsolatokat", vagy tanusíts egy kis önuralmat!
Csak Isten (neked Jehova ismerősebb lehet ugye) ítélkezhet!
Ez egy jó tanács és nem ítélet!!!
Te csak önsajnálsz és kritizálsz.
Szegény, meg nem értett, megtiport hívőnek tartod magad,
aki kénytelen mindezt alázattal viselni,
holott a Szentírás éppen azt mondja, hogy aki alázatos, azt felmagasztalják.
Ha tényleg bánt egyesek arroganciája, meg kell nekik mondani, nem nyavajogni, mert ez elszigetel a többiektől, akiket Isten szeretete felől meggyőzni a mi feladatunk. Bátornak kell lenni, és szembeszegülni bármilyen előítélettel, mert csak úgy tudod őket meggyőzni, ha közöttük élsz, és bebizonyítod, hogy az Isten mindannyiunk Atyja.
Milyen hívőnek bizonyul az, aki olyan Isten képét sugározza a többiek felé, aki hagyja, hogy az Ő követőit megalázzák? Nem tudod, hogy a Bátorság Lelkét kaptuk?
Nézz szembe bárkivel, és mutass nekik példát. Minket nem ítélkezni küldtek.
Ha beléd rúgnak, nem leülsz a szoba közepére, siratod magad, és morogsz, milyenek EZEK, hanem felállsz, és megteszed, ami tőled telik, hogy megérezzen valamit az Isten szeretetéből, aminek tanúja vagy! Ő is testvéred, Isten őt is szereti, és téged küldött, hogy ezt közöld vele.
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!