Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan viszonyul a buddhizmus...

Hogyan viszonyul a buddhizmus a többi valláshoz?

Figyelt kérdés
2012. okt. 14. 13:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Toleránsan, megértően
2012. okt. 14. 14:05
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. okt. 14. 14:06
 3/10 nagylzs ***** válasza:
Ha jól tudom akkor a buddhizmus ilyen szempontból a legtoleránsabb. Mintha azt olvastam volna, hogy a buddhisták elismerik hogy más úton is lehet fejlődni, nem csak az ő vallásuk alapján. Sőt, a buddhizmusban mindent meg lehet kérdőjelezni. Az egyik legkevesebb dogmával bíró vallás.
2012. okt. 14. 14:38
 4/10 Andizsuzsi ***** válasza:
70%
A legelfogadóbb. Én katolikusként is egyetértek Gandhi egyik ismert mondásával: "A vallások különböző utak, amelyek ugyanoda vezetnek. Mit számít, hogy külön úton járunk, ha a célunk közös?"
2012. okt. 14. 14:57
 5/10 anonim ***** válasza:
37%

Andizsuzsi"

Csak kár, hogy szegény Gandhi a pokolban van mert nem keresztelkedett meg.

2012. okt. 14. 18:04
 6/10 Andizsuzsi ***** válasza:
74%
Találkoztál vele? Nincs a pokolban. Több okból sem, de ezt te úgysem érted.
2012. okt. 14. 19:17
 7/10 anonim ***** válasza:

Szóval aki nem keresztény az nem kerül feltétlenül a pokolra?

Akkor miért mondják azt, hogy csak Jézus az egyetlen út?

2012. okt. 14. 19:23
 8/10 anonim ***** válasza:
55%

Hát ha valaki csak azért a pokolba kerül, mert nem keresztény, akkor már is kiábrándultam a keresztény Istenből.

Most gondoljunk bele: Gandhi már ismerte a kereszténységet, de vegyük pl. Buddhát, aki még a kereszténység kialakulása előtt élt: akkor ő is a pokolban van? A kereszténység is csak egy vallás amúgy: van akit eszerint nevelnek, van akit mohamedánnak, van akit buddhistának stb. Miért térne át feltétlenül valaki a kereszténységre, amikor a saját vallásának könyveit és iratait ismeri el igaznak?

2012. okt. 15. 11:41
 9/10 anonim ***** válasza:
máris
2012. okt. 15. 11:42
 10/10 anonim ***** válasza:
A buddhizmust én nem vallásnak nevezném hanem inkább életfilozófiának, ezért van az, hogy ők tudják azt, hogy más úton is fejlődhetsz, nem kell buddhistának lenned esetleg azért, hogy olyan fejlettségi szintet elérj, mint egy buddhista. Ők ezért nyitottak. De fordítva, ez már kevésbé érvényes pl. a keresztényekre. Ez utóbbiak képtelenek felfogni, hogy attól még ha te nem vagy vallásos lehet, hogy Isten szemében értékesebb vagy, mert az életed akaratlanul vagy akarva úgy éled, hogy sok vallásosnak például szolgálhatna. Attól, hogy valaki minden vasárnap ott van a templomban és kívülről fújja a bibliát, de a hétköznapokban kivájná az embertársa szemét még nem értékes ember. Valóban csak az Isten két fő parancsolatát kellene betartani, mert abban a két mondatban minden benne van, de sajnos legtöbbször azok ítélkeznek akik ezt a két fő parancsolatot nem képesek betartani. Egy igazi hívő ember soha nem nézi le a másik hitét, mert tudja, hogy út több van, de a cél egy.
2012. okt. 15. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!