A nevető Buddha-szobor miért olyan kis duci?
Figyelt kérdés
Mármint Buddha a lemondást hirdette, ezért elvileg nem nagyon lehetett elhízva. Akkor miért maradt meg így a köztudatban?2012. aug. 28. 09:06
1/6 anonim válasza:
fogalmam sincs,ez nekem még soha nem fordult meg a fejemben,pedig több tucatnyi van a lakásunkban,mert nagy feng shui rajongó vagyok... :D jó kérdés!
2/6 anonim válasza:
Mert a kis puffi, lemondott a diétáról!
3/6 anonim válasza:
4/6 anonim válasza:
A kövérség bőséget jelképez, ezért így ábrázolják, ezt úgy olvastam valahol.
Azt azért hozzátenném, hogy aszkétaként is élt pár évet, teljes lemondásban, de nem az aszkéták által élt teljes lemondás hozta meg a megvilágosodást.
5/6 anonim válasza:
Ahogy itt írta Titus Pullo, a kövér nem a lemondást hirdető Buddha. Magyarul itt találsz róla (a linkeket is érdemes megnézni): [link]
6/6 anonim válasza:
Úgy tudom, a ducisága az anyagi jólétet szimbolizálja.
Vannak sovány Buddha-szobrok is, ő a szellemi/lelki értékeket jelképezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!