Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miben hisz az, aki nem hisz?...

Miben hisz az, aki nem hisz? Ti miben hisztek s mi az, amit már nem hisztek el?

Figyelt kérdés
Én nem hiszem, hogy Mária egy szóra termékenyült meg, hogy Jézus a vízből bort csinált volna és nem hiszem, hogy a Szentlélek egy galamb. Hiszek a teremtésben, de úgy gondolom, hogy Isten magára hagyta a világot.
2012. okt. 4. 20:35
1 2
 1/11 yuda ***** válasza:
100%

Úgy tudom, a legkomolyabb hívők sem hisznek legalább két dologban, amikben te sem.

Tehát a bibliai igazságokban hívők is csak azokban hisznek, amelyek abban leírva vannak.

Sehol nincs írva, hogy Mária egy szóra megtermékenyült volna, sem az, hogy Szentlélek galamb volna. Galamb formában jelent meg egyetlen esetben, de szó sincs róla, hogy Ő egy galamb lenne. Más helyeken is megjelent és sehol nem galamb.

A teremtésben hiszünk, de nem Isten hagyta el a világot, hanem az ember Istent.

Lehetséges, hogy a látszat szerint ez mindegy, pedig lényeges, sarkalatos pont.

Ha hibás a kiindulásod, -és ez mindenre másra is érvényes, -akkor a következtetéseid is hibásak lesznek. Máshogy nem lehetséges.

2012. okt. 4. 20:46
 2/11 anonim ***** válasza:
(A Szentlélek nem egy galamb. A galamb a Szentlélek szimbóluma.)
2012. okt. 4. 20:50
 3/11 A kérdező kommentje:
Ha Isten nem hagyta magára a világot miért nem irányítja azt? 2012 év telt el azóta, hogy befolyásolta az eseményeket és azóta is ez az, amiben hiszünk. Miért nem jön el vagy küld el valakit újra? Ha Mária nem Isten akaratából termékenyült volna meg, hanem emberi módon, akkor Jézus nem Isten, hanem valaki más fia lenne.
2012. okt. 4. 20:50
 4/11 anonim ***** válasza:
65%
Deizmus, vagyis Isten megteremtette a világot és magára hagyta, hogy magától fejlődjön. Szerintem teljesen érthető, ha én lennék Isten, nekem is bőven elég lenne hogy nézegethetem amit alkottam, aztán maximum itt-ott beleszólok emberek életébe, de nem avatkozok be jelentősen (=nem szüntetem meg az éhezést, a háborúkat, mert akkor hol marad az izgalom?). Amúgy én ateista vagyok, tehát egyáltalán nem hiszek Istenben, de mint kitalált figura, mindig is érdekesnek tartottam.
2012. okt. 4. 20:55
 5/11 anonim ***** válasza:
Leginkább magamban hiszek...
2012. okt. 4. 21:10
 6/11 A kérdező kommentje:
Leginkább olyanok válaszát szeretném olvasni, akik hisznek Istenben, Isten teremtéseiben, a bibliában vagy annak legalább egy részében, szeretném, ha Ők mondanák el, hogy mi az, amit már nem hisznek el.
2012. okt. 4. 21:16
 7/11 anonim ***** válasza:

nem hiszem, hogy valaki megteremtette volna a Földet, nem hiszem, hogy létezne Isten és nem hiszem, hogy Jézus valóban létezett volna. A Bibliát egy hosszú és szövevényes tanmesének tartom, amiben vannak jó gondoloatok, pl Jézus lényegében békére és szeretetre tanította az embereket, csak olyan szinten ki lett forgatva az egész sztori napjainkra, hogy pont ez, pont a lényeg vész el belőle. Úgy gondolom, hogy a kölcsönös tiszteletet és megértést minden embernek meg kellene adnia a másiknak, és csupán annyit elvárni tőle, amennyit ő is ad.

17/L

2012. okt. 4. 22:18
 8/11 A kérdező kommentje:
Még egyszer megismétlem, mint egy papagáj, hogy olyanok válaszára vagyok kíváncsi, akik hisznek Istenben, mert az, aki egyáltalán nem hisz benne, nem tudja elmondani, hogy mi az amit már nem hisz el róla és a Bibliában leírtakról.
2012. okt. 5. 08:17
 9/11 anonim ***** válasza:

'Ha Isten nem hagyta magára a világot miért nem irányítja azt?'

Remélem érthető lesz a magyarázat:

Isten a föld teremtője, és mint birtokosa a föld feletti használati jogot átadta az embernek:

1Móz 1:26 És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és URALKODJÉK a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, MIND AZ EGÉSZ FÖLDÖN, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.

Olyan ez mint amikor szülő vesz a gyerekének egy lakást, de nem íratja a nevére csak engedi hogy használatba vegye. Sajnos az ember a bűnbeeséssel szolgája lett Isten ellenségének a sátánnak, így az ördög lett ennek a világnak az 'Ura', ő a uralkodik az emberen és rajta keresztül mind az egész földön:

2Kor 4:4 Akikben E VILÁG ISTENE megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangéliumának világosságát, aki az Isten képe.

Krisztus azért jött el erre a világra hogy az embert felszabadítsa a sátán és a bűn uralma alól és helyreállítsa Isten uralmát először az Őbenne hívőkben, majd csak a visszajövetelekor fogja a föld feletti uralmát kezéhez venni, azaz végrehajtó hatalmat gyakorolni:

Zsid 2:8 Mindent lábai alá vetettél.... de most még nem látjuk, hogy neki minden alávettetett.

Miért nem látható még Krisztus győzelme és miért nem állítja helyre még Isten az Ő uralmát a földön?

Azért mert hosszan tűr értünk és nem akarja hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson:

Jak 5:7 Legyetek azért, atyámfiai, béketűrők az Úrnak eljöveteléig. Íme a szántóvető várja a földnek drága gyümölcsét, béketűréssel várja, míg reggeli és estveli esőt kap.

Ha Jézus most venné magához a föld feletti uralmat, akkor nem csak a sátánt kellene megítélje, hanem vele együtt a földön élő összes embert:

Jel 11:17 Ezt mondván: Hálát adunk neked Uram, mindenható Isten, aki vagy és aki valál és aki eljövendő vagy; mert a te nagy hatalmadat kezedhez vetted, és a te országlásodat elkezdetted.

Jel 11:18 És megharagudtak a pogányok, és eljött a te haragod, és a halottak ideje, hogy megítéltessenek, és jutalmat adj a te szolgáidnak, a prófétáknak és a szenteknek, és akik a te nevedet félik, kicsinyeknek és nagyoknak; és elpusztítsd azokat, akik a földet pusztítják.

Isten hosszútűrése kegyelem, mert azt akarja hogy mindenki megtérésre jusson és megmeneküljön:

2Kor 10:6 És készen állván megbüntetni minden engedetlenséget, mihelyst teljessé lesz a ti engedelmességtek.

Ne arra figyelj hogy mi az amit nem hiszel el a Bibliában leírtakról, hanem legyél hű ahhoz amit eddig befogadtál, és növekedj Isten és Krisztus ismeretében.

2012. okt. 5. 08:32
 10/11 A kérdező kommentje:

Tehát Isten azért nem foglalja el a világot, mert arra vár, hogy mindenki jó ember legyen? Ez valószínűleg sosem jön majd létre, akkor örökké Isten irányítása nélkül maradunk vagy egyszer csak talán, megunja a várakozást?

Hű vagyok ahhoz, amit befogadtam, pusztán csak kíváncsi voltam mások mit nem fogadtak be.

2012. okt. 5. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!