Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi?! Titkolnunk...

Jehova Tanúi?! Titkolnunk kell h, nem vagyunk közömbösek egymásnak?

Figyelt kérdés
Meg ismertem egy srácot. Ő 18 én 17 éves vagyok. sokat beszéltünk. már lassan 3hónapja ismerjük egymást.de mind2-en tudjuk h, egy picivel több van köztünk mint barátság. már találkoztunk is,ott is nagyon jól elvoltunk. együtt még sehol nem jelentünk meg. de szeretnénk a kongresszuson majd találkozni,egymás mellé ülni de akkor most titkolnunk kell mindent? nem biztos h, menni fog a színészkedés mások előtt főleg úgy h, mind2-en szeretjük egymást! :/ (ja és mind2-en meg vagyunk már keresztelkedve!) tanúk légyszíves válaszoljatok mert nagyon rossz így! :/

2012. szept. 26. 10:29
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%

19-re: Tényleg különbség van a kettő között, de a kérdező maga mondja, hogy '17 évesen még nem akar házasodni', ámbátor beszélgetni s együtt ülni kongresszuson ahol többen is jelen vannak még nem flört. Egyébként nem figyeltél, amikor a Máté 5:28-at (# 12/20) fejtegettem. Te nem bibliaolvasó és keresztény ember vagy ezért nem érted a lényeget. Lehet, hogy neked nem volt még ilyen tapasztalatod, de a világot is letagadod ha rajtad áll, hogy történnek ilyenek zsákszámra. Egyáltalán nem keltünk bűntudatot, ám jobb ha óvatosak az ilyen területen is mint beleesni az Ördög csapdájába és a szívüket megsebezni (2012 kongresszus "Óvd a szívedet!" ). Az utasítás mint említed nem emberi hanem bibliai jó tanács. Ha a normális ítélőképességet firtatod 'a világ a gonoszság hatalmában van' (1Ján 5:19). Nem tudni milyen érett a két Tanú fiatal, pedig a szüleiket is megkérdezhetnék, mint itt a közösségi oldalt. A szervezetünk nem főnökösködik.

20-ra: Látod nagyon igazad van a flörtölésből nem biztos, hogy házasság lesz (ez a hiba). És tényleg a Tanúk csak tanácsot adnak nem beleszólnak, és amikor beleszólnak akkor már késő a fiataloknak. Elég baj ez, ha van ilyen és ez is hiba és következményt von maga után (lehet, hogy kiközösítés)

2012. szept. 30. 22:11
 22/27 anonim ***** válasza:

Kedves 36%-os előző válaszoló Tanú!

Lehet kedves Tanú, nem a Te szád íze szerint írtam, de ismerem a Bibliát a Máté evangéliumát is, minden segédeszköz nélkül is ismerem. Lehet nem hiszed, én nem félek neked leírni, hogy én nem ködösítek, mert én a szívemből tudom az igazságot. Nagyon sajnálom, hogy Te nem.

2012. okt. 1. 17:28
 23/27 anonim ***** válasza:
0%
Hát én nem hiszem, hogy Te Tanú vagy, mert kifejezéseid nem Tanúhoz illő és lejáratsz minket és a flörtölést előnyben részesíted.
2012. okt. 2. 09:24
 24/27 anonim ***** válasza:

Kedves Tanú!

Igaz nem vagyok Tanú, úgy érzem a flörtölést te hoztad fel. Arra annyit válaszoltam, hogy abból nem lesz gyerek, meg abortusz sem.

Bocsánat, hogy írtam rá, mivel egy közösségi oldalon van a kérdés kiírva.

Csodálkozom azon, hogy aki betartod a szabályokat , mégis válaszolsz olyan kérdésekre, amelyeket a Te általad világi, sátánista kérdez, sőt lejáratod őket, hogy már megint, hogy mernek válaszolni.

Az utóbbi időben többször olvastam ilyen írást. Tisztelet a kivételnek, van a Tanuk között is alázatos ,tisztelettudó , többek között a kérdező is.

Tisztelettel: egy világi aki szintén kutatja a Bibliát.

2012. okt. 2. 20:23
 25/27 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm minden embernek a válaszát, legyen az tanú vagy sem. Minden megoldódott. Mind nyiltan beszéltünk a szüleinkel. És közös nevezőre tudtunk jönni a mi helyzetünket és vallásunkat tekintve.Most már minden rendben van.Köszönjük tehát a válaszaitokat,nagyon sokat segítettek! Üdv. két tanú fiatal :)
2012. okt. 2. 23:53
 26/27 anonim ***** válasza:

Kedves Tanú fiatalok!

Sok sikeres és boldog kapcsolatot kívánok.

Egy nem Tanú.

2012. okt. 3. 17:44
 27/27 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen. :)
2012. okt. 3. 23:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!