Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi?! Titkolnunk...

Jehova Tanúi?! Titkolnunk kell h, nem vagyunk közömbösek egymásnak?

Figyelt kérdés
Meg ismertem egy srácot. Ő 18 én 17 éves vagyok. sokat beszéltünk. már lassan 3hónapja ismerjük egymást.de mind2-en tudjuk h, egy picivel több van köztünk mint barátság. már találkoztunk is,ott is nagyon jól elvoltunk. együtt még sehol nem jelentünk meg. de szeretnénk a kongresszuson majd találkozni,egymás mellé ülni de akkor most titkolnunk kell mindent? nem biztos h, menni fog a színészkedés mások előtt főleg úgy h, mind2-en szeretjük egymást! :/ (ja és mind2-en meg vagyunk már keresztelkedve!) tanúk légyszíves válaszoljatok mert nagyon rossz így! :/

2012. szept. 26. 10:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
82%
Hát b.szki ez egyre viccesebb :D Mint a középkorban...sőt még rosszabb :D megengedik hogy egymás mellé üljenek? Úristen...de nehogy 20 centinél közelebb legyen a combjuk egymáshoz, és a kezüknek látható helyen kell lennie, nehogy valami történjen ott a pad alatt XD pfff kész röhej ez az egész :D szerencsétlenek meg kínlódjanak, hogy szeretik egymást, de nem lehetnek együtt, mert a jehova azt mondta XD
2012. szept. 26. 16:07
 12/27 anonim ***** válasza:
0%
Mint gondolom tudjátok, hogy a flörtölés nem megengedett (vesd össze) Máté 5:28 "Én pedig azt mondom nektek, mindaz, aki kitartóan néz asszonyra, hogy szenvedélyre gyúljon iránta, már házasságtörést követett el vele szívében" (Bár itt "aszonyról" és "házasságtörés"-ről beszél, ugyanúgy érvényes 'lányrra', 'nőre' és 'flörtölésre' is hiszen kitartóan nézed, hogy nem gondolkodsz úgy, hogy házasság legyen belőle és csak a szenvedélyedet akarod kielégíteni) - így nem helyes a Biblia nézőpontjából.
2012. szept. 27. 10:54
 13/27 anonim ***** válasza:
Remélem, hogy a 12-es számú 39%-os zárt osztályról ír és nem engedik szavadon kószálni a társadalom normális tagjai között. Én tartanék tőle, hogy harap is... Te jó ég, tényleg léteznek ilyen mohás agyú emberek?? A flörtölés bűn.... Magasságos egek, miért nem csap le ilyenkor egy villám?
2012. szept. 27. 10:57
 14/27 anonim ***** válasza:
...szabadon...
2012. szept. 27. 10:58
 15/27 A kérdező kommentje:
Most már tényleg össze vagyok zavarodva. :/
2012. szept. 27. 16:31
 16/27 anonim ***** válasza:

Szia! Ajánlom neked ezt az olvasmányt.

[link]

Ebből mindent megtudsz a dolgok lényegének magaslatáról.

2012. szept. 27. 18:54
 17/27 anonim ***** válasza:
69%

Még mielőtt belezavarodnál kedves tanú, gondolkodj el azon mit is tilt Isten? Gondolod, hogy bele szól az emberi kapcsolatokba, tiltja a szerelmet, szerinted miért alkotta meg a férfit és a nőt?

Megmondjam miért tiltják, hogy kettesben legyen valaki azzal aki szeret? Azért, hogy a sok .... tanú ne vegyen a szájára.

Ha megmondanád , hogy a pletykásokat kellene kitiltani, nem a tiszta ártatlan szerelmet.

2012. szept. 27. 19:07
 18/27 anonim ***** válasza:
0%
12-es 13-asnak: Könnyű neked semmitmondó kritikát mondani - és nem vagyok az elképzelésed szerinti "zárt osztályos". A világ azért tart ott az erkölcstelenség posványában (tisztelet a kivételnek), mert, akik flörtölnek utána gyakran magzatokat ölnek abortusz formájában, de ez a világ oldala - A Biblia és Isten oldala az erkölcs magas mércéje, ahol védi és tisztán tartja a nemiséget és a komoly házasságra vágyókat.
2012. szept. 28. 21:11
 19/27 anonim ***** válasza:

Kedves 37%-os!

A szabad szerelem, és egy tiszta kapcsolat között különbség van.

Csodálkozom, hogy arra nem vagy képes hogy utána gondolj annak, mit is írnak Máté evangéliumában.

Ha egy férfi akinek van felesége, és más nőre kacsingat, biztos, hogy megcsalja a szívében a feleségét.

De itt nem arról van szó.

Miért akadályozzátok meg két fiatal tiszta szerelmének kibontakozását.

Nekem még soha nem volt olyan tapasztalatom a környezetemben, hogy gyerek született volna abból, vagy abortuszt kellett volna végre hajtani, ha két fiatal aki egymás mellé ül, vagy megfogja a kedvese kezét.

Milyen bűntudatot keltetek a fiataljaitokban, elképesztő.

Nem hiszem el azt, hogy nektek miért kell mindent más ember utasításai szerint tenni.

TELJESEN ELVETTÉK A NORMÁLIS ÍTÉLŐ KÉPESSÉGET TŐLETEK.

IRÁNYÍTANAK BENNETEKET.

Egyébként ha helyesnek tartaná az elvárásaitokat sok Tanú fiatal nem írna ilyen kérdést. Ők tudják, és érzik a szívük mélyén, hogy az Isten soha nem tiltja a kapcsolatukat, hanem a szervezet főnöksége adja utasításba ezeket a lehetetlenségeket.

2012. szept. 29. 07:29
 20/27 anonim ***** válasza:

Még annyit kedves Tanú!

A flörtölésből még lehet házasság. Ez két ember döntése legyen.

Tanácsot lehet adni, de beleszólni más dolgába nem.

A másik, egy rosszul sikeredett házasságban is elvetetnek gyereket. Még Jehova Tanúinál is.

Én mint világi ellenség írom ezt neked.

2012. szept. 29. 07:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!