Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A szélsőjobboldaliak mért...

A szélsőjobboldaliak mért olyan nagy Istenhívők/miért vallásosak?

Figyelt kérdés

Érdekelt mindig hogy egyáltalán mi értelme az egész kereszténységnek, de most arra lennék kíváncsi ha annyira zsidóellenesek miért a hisznek istenben és mért tőle árnak segítséget...alapból az egész Biblia is a zsidókról "szól", nem?

Ha nagyon hülye a kérdés akkor bocsánat de nem fogom fel ésszel ezt az egészet. Elvesztettem a fonalat, de lehet hogy én jártam jobban.

2012. szept. 23. 20:22
1 2 3
 21/30 Ozmium42 ***** válasza:
Utolsónak meg kell jegyeznem, hogy Szálasi egyértelműen és szilárdan katolikus volt, és elég egyértelműen kijelentette, hogy ellensége minden keresztény-ellenes eszmének. Nem nagyon lehet őt követni úgy, hogy az általa mondottakra fittyet hányunk. Persze mondani lehet. Szóval én ebben nem azt tartom mérvadónak, "akit ismerek", hanem azokat, akik következetesek. Szerintem a hungarizmus keresztény, de ha erről lemondok, akkor is a Szálasi-féle hungarizmus mindenképpen az. A többi általában a Szent István szerepének totális félreértéséből, hamis színben való feltüntetéséből és megrágalmazásából fakad.
2012. szept. 23. 23:01
 22/30 anonim ***** válasza:
48%

'A szélsőjobboldaliak mért olyan nagy Istenhívők/miért vallásosak?'

Ebben súlyos felelőségük van a történelmi egyházak behelyettesítési teológiájának és annak hogy átvették és keresztény mázba burkolták a nemzeti istenek kultuszait, hogy könnyen fogyasztható legyen széles rétegek számára a római vallás. A nemzeti kereszténység nem egyenlő a bibliai kereszténységgel mivel a népek istene mind bálvány. Az antiszemiták testi bölcsessége szerint az ellenségem ellensége az a barátom. Ugyanis a behelyettesítési teológia lényege hogy Isten örökre elvetette az Ő népét, vagyis a zsidók minden áldása az egyházat illeti, és a zsidók megvetettek lettek Isten szemében.

Ez a tévtanítás vezetett a holokauszthoz úgy hogy az elméleti kirekesztés és kiközösítés eljutott a gyűlölködésnek és uszításnak egy olyan szintjéig hogy majdnem a teljes zsidóságot sikerült megsemmisíteni. A katolikus egyház a II. v.h. után valamelyik zsinaton hivatalosan visszavonta a behelyettesítési teológiát és kimondta hogy nem vetette el Isten a szövetségét Izraellel, de zsidógyűlölet sajnos a mai napig is hallható a történelmi egyházakban.

2012. szept. 23. 23:27
 23/30 anonim ***** válasza:
Mert szeretnék ideológiájukat minden téren legitimnek érezni.Keverik a szezont a fazonnal.......
2012. szept. 24. 00:20
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Az ő értelmezésükben a keresztény annyit jelent, hogy nem zsidó. Szó sincs itt igazi, megélt kereszténységről. Némelyikük tényleg aktívan látogatja a történelmi egyházak templomait (az újabb közösségeket destruktívnak, nemzetellenesnek tartják)m de ott sem elsősorban az Istennel való kapcsolatot keresi, hanem a hagyományokat.
2012. szept. 24. 09:06
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok szélsőjobbos, de nekem, mint kívülállónak, az a véleményem, hogy a szélsőjobbos ideológia paradox. Az antiszemita, romaellenes, és általában a magyarságot a többi nációnál többre tartó öntudat kirekesztő. A kirekesztés pedig ellentétes az Úr tanításaival. Most akkor vagy azt valljuk, hogy a magyarok a májerek, a többiek meg lúzerek, vagy azt, hogy mindannyian testvérek vagyunk és minden embertársunkat szeretjük. Mert a kettő ugyebár nem fér össze, ellentmondanak egymásnak. Én is tapasztaltam, hogy néhány szélsőjobbos hívőnek mondja magát, de ez az elgondolás szerintem elég sok sebből vérzik... azért, amit leírtam.
2012. szept. 24. 13:25
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem Istenhívők, még csak nem is vallásosak. nagy eseményeken ott vannak, már a sapkájukat is le tudják venni a templomban, de a vasárnapi miséken soha sem látom őket.
2012. szept. 24. 15:36
 27/30 Hazardteam ***** válasza:
hm.. Mióta feljárok GYK-ra, ez az első post, ahol ennyire egybehangzóak a válaszok és úgy tűnik mindenki képben van. Ez jóó:)
2012. szept. 24. 18:48
 28/30 A kérdező kommentje:
igen hát ez a kérdés már régóta fogalmazódott bennem csak nem tudtam hogyan tegyem fel mert azt hittem veszekedés lesz belőle...de kössz mindekinek:)
2012. szept. 24. 19:57
 29/30 nagylzs ***** válasza:
100%

A szélsőjobbosok vallásosságnak látszó fanatizmusát az úgynevezett "demagógia" okozza. A demagógia eddigi legjobb megfogalmazását engedelmeddel beidézném:

"nagyhangú, hazug ígérgetés és az érzelmek, szenvedélyek felelőtlen felszítása a tájékozatlan néptömegek megnyerésére; népcsalás, népámítás"

[link]

Dióhéjban: a szélsőjobbosokat vezetői a kereszténység félreértelmezett ideológiáját használják föl az érzelmileg befolyásolható néptömegek irányítására.

2012. szept. 24. 20:02
 30/30 anonim ***** válasza:
Mert a nacionalizmus is egy amolyan Isten kereső mechanizmus,csak a hatásait tekintve nem épp az emberiség ügye mellett szóló.
2012. szept. 24. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!