A szélsőjobboldaliak mért olyan nagy Istenhívők/miért vallásosak?
Érdekelt mindig hogy egyáltalán mi értelme az egész kereszténységnek, de most arra lennék kíváncsi ha annyira zsidóellenesek miért a hisznek istenben és mért tőle árnak segítséget...alapból az egész Biblia is a zsidókról "szól", nem?
Ha nagyon hülye a kérdés akkor bocsánat de nem fogom fel ésszel ezt az egészet. Elvesztettem a fonalat, de lehet hogy én jártam jobban.
Kérdező: "de én pl mindmáig abban voltam hogy a Bibliai Isten és a Magyarok Istene egy és ugyanaz"
Nem, nem ugyanaz, sőt. A "magyarok istene" az egy ősmagyar istenféleség volt, ahogyan nagyboldogasszony sem szűz mária, hanem csak "átkeresztelve" és álcázva. Az 18xx-as években magyarországon is elharapózott a szabadkőművesség, (a nyelvújítók is szabadkőművesek voltak pl.) a múlt felé fordulás és az emberek "jelképeket" kerestek, meg az ősi dicső múltat emlegették, a magyarok gyökereit és ezek egyik figurája a "magyarok istene" volt, aki nem azonos a biblia Istenével. A szabadságharc leverése után épen ez a "dicső magyar múlt/származás/gyökerek" volt az, ami Hajnau-t arra indította, hogy akkori tudósokat béreljen fel annak "bizonyítására" (koholására) hogy a magyarok eredetileg a finnekhez hasonló, békés, halvérű népség voltak és hogy mi eredetileg onnan származunk, finnugorok vagyunk.
Ozmium: "Illetve hogy Isten egy van, aki nem zsidó, és nem csak a zsidók istene, hanem mindenkié"
Rossz a szemantika és a birtokosjelző:) Istennek vannak zsidói, magyarjai, angoljai, nem a zsidóknak/magyaroknak/angoloknak van "Istene". Régen,a római korban még igaz volt ez, hogy egyes népek "istene" ami a bibliában "fejedelmekként" van leírva, ami országokat ural/kormányoz odaföntről (mint Dánielnél, vagy a páli levelekben pl.) De amúgy a lényeget értem, csak enyhén szólva viccesen hangzik, hogy mondjuk kikiáltsan Istent az enyémnek, nektek meg szevasz, osszátok be a maradékot:) A zsidó vallás nem erről szól és nem is térítő vallás, inkább magába forduló (most már.. illetve, csak a "judaizmus")
1. Nem homogént akartam írni, ha ez visszautalás volt, kijavítottam rögtön heterogénre.
2. Isten az Ószövetségben gyakran nevezi magát ezzel a szerkezettel. Jákob istene, Mózes istene, Ábrahám istene, Izrael (mint személy, mint földrajzi hely, mint nemzet) istene, stb.
Nyilván nem úgy értendő, hogy ők birtokolják az Istent. Ez vonatkozik a magyarok istenére is. Lehet így érteni, de nem feltétlenül kell.
Ez eléggé attól függ, hogy mit értünk szélsőjobb alatt. Én a fasizmust és a nácizmust értem alatta.
No most, ezek közül Mussolini volt a legkevésbé "veszélyes", de ő is betiltatta a katolikus szervezeteket Olaszországban. Hitler abszolút keresztényellenes volt. Szerinte a kereszténység "kollektív elmebaj", a "zsidók találmánya". "Folytatódik a harc az állam szupremációjáért az egyház felett, feladatunk a nagy német császárok harcának továbbvitele a pápák ellen." (ezt maga Hitler mondta)
1939-ban a nemzetiszocializmusra adott válaszként kiadta XI. Pius pápa a Mit brennender Sorge enciklikát, melyben felhívja a figyelmet a nemzetiszocializmus veszélyére.
(Ezek után meg XII. Piusz és a náci Németországgal való viszonyt meg inkább ne keverjük ide anélkül, hogy nem olvastuk volna a Vatikáni és a Német Levéltár erre vonatkozó iratait, ugyanis mindkettőt kiadták már rég, az ezeken kívüli infók csak pusztán mocskolódások és pletykák)
Véleményem szerint a szélsőjobb inkább keresztényellenes, és pogány vallást követ. Az általam ismert magyarok, akik magukat Szálasi követőinek tartják is egyház-és keresztényellenesek, véleményük szerint a kereszténység megrontotta a magyarságot és vissza kell térni a pogány gyökerekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!