Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A szélsőjobboldaliak mért...

A szélsőjobboldaliak mért olyan nagy Istenhívők/miért vallásosak?

Figyelt kérdés

Érdekelt mindig hogy egyáltalán mi értelme az egész kereszténységnek, de most arra lennék kíváncsi ha annyira zsidóellenesek miért a hisznek istenben és mért tőle árnak segítséget...alapból az egész Biblia is a zsidókról "szól", nem?

Ha nagyon hülye a kérdés akkor bocsánat de nem fogom fel ésszel ezt az egészet. Elvesztettem a fonalat, de lehet hogy én jártam jobban.

2012. szept. 23. 20:22
1 2 3
 11/30 Hazardteam ***** válasza:
0%
Láttál már maffiózós filmeket? Ott is a templom központi helyen van, meg az egész vallási csinnadratta. A szélsőjobbosok többsége általában ingatag identitástudattal rendelkező, labilis lelki integritású egyén, aki csapódni akar. A vallást erre a "csapódásra" és eszmék katalizátoraként, zászlókat lobogtatva sokszor felhasználták már. Az ilyen ember azzal nyugtatja magát, hogy a gyűlölködéseiért, felelősségének másokra hárításáért, rasszizmusáért és emberi csoportok önkényes kirekesztéséért Isten úgyis elnéző, hiszen a haza és Isten nevében teszi, ergo= csak jó lehet, a jó oldalon áll, sőt még jót is tesz! Ehhez hasonló magatartás jellemző az iszlám szélsőségeinél is, ahol a kegyetlenség, gyűlölködés és erőszak, mindig valami/valaki (náluk allah) "nevében" történik, tehát nem olyanért utálnak, vernek/ölnek/lincselnek meg számukra tökismeretlen embereket, mert az illető(k) mondjuk konkrét dolgot tettek ellenük, ellopták a kecskéjüket, elcsábították a feleségüket, vagy akármi. Majdnem minden emberben van valami, ami "indoklást" keres olyan esetekben, amikor erőszakosan és gyűlölködve lép fel számára ismeretlen és látszólag épp ártalmatlanul sétáló, vagy kapáló fajtársa ellen, akivel sosem került előtte közvetlen konfliktusba, nem ártott neki, nem bűntotta meg, nem szólalkoztak össze stb. Ilyenkor jól jön az, ha maga mögött tudja egy csoport támogatását, hiszen csak tudják már mit csinálnak, ennyi ember csak nem tévedhet. Ha még pluszban haza/haladás/Isten/igazsszívű magyar/Szent magyar ésatöbbi dolgokat skandálva maguk mögött tudhatják a vallás támogatását (ezáltal, szerintük Istenét is) akkor már teljesen tisztára is mosták magukat és "jó lelkiismerettel" nézhetnek a tükörbe, mert nemhogy nem bűnösök, hanem még hősök is! Az a pár % meg, akik vezetik őket és jókat röhögnek a hátuk mögött, hogy milyen könnyen befolyásolni és felhasználni tudták őket, mint "emberanyagot" a saját önző, politikai hasznuk eszközeként, szívesen élnek hangzatos frázisokkal, gyakran bűntudatkeltéssel, hogy "nézd ott az a zsidó, cigány, néger, kínai stb stb, akik "pusztítják a szent magyar hont" (így globálisan mind természetesen, egy arctalan homogén masszát könnyebb gyűlölni, mint konkrét embereket) szóval ilyenkor hangosan skandálják, hogy "kötelességed" tenni valamit, mert ha nem, akkor megbüntet a magyarok istene is, meg amúgy is sz@r ember vagy, nem is vagy "igazszívű" magyar. Egyébként, a második VH ideje alatt sok katolikus német katona írt az akkori pápának, mert nem bírták agyilag felfogni a sok gyűlöletet és hogy miért kell csak úgy zsidók ezreit lemészárolniuk (márpedig ők látták őket, találkoztak velük és csak néhány remegő gyerek, öregember és nők, meg imádkozó kaftános, szakállas embereket láttak és feltették magukban a kérdést: "EZEK lennének az a félelmetes ellenség??") A pápa várt, várt, várakozott, majd, amikor már többezren üzentek, írtak neki, kérlelték, akkor méltóztatott egy nem túl elítélő, egész barátságos levélben felhívni Hitler figyelmét arra, hogy csúnya fiú és jó lenne, ha visszavenne kicsit az arcából, mert ezek itten írkálnak neki. Hitler válaszolt: "én csak befejezem, amit önök elkezdtek". Vagyis a pogromokat, gettókat (olasz/katolikus találmány/szó, rómában volt az első gettó, ráadásul zsidóknak) a vérvádak, zsidóüldözések, szadista kínzások, népirtások stb. Magyarul: Hitler annyit válaszolt végülis a sorok között, hogy "te beszélsz öreg? Bagoly mondja verébnek, úgyhogy csitt".
2012. szept. 23. 21:00
 12/30 A kérdező kommentje:
És mért jó az embereknek az illúzió világában élni és azt hinni hogy ha minél jobban széthúznak és gyűlölik egymást csak mert más a vallásuk akkor az ő Istenük szeretni fogja őket?
2012. szept. 23. 21:07
 13/30 anonim ***** válasza:
Nem hülye kérdés. A szélsőjobb egyáltalán nem homogén. Létezését egy, vagy több, másik szélsőjobb hívja életre. Pl. a cionizmus, egy elég komoly szélsőjobboldali eszme, amely ráadásul hatalommal is párosul. Ez hívta éltre az irak elleni támadást, vegyifegyverekről kreált hamis bizonyítékom alapján, ésmost ott van Irán... A valóság az, hogy rz egy komoly faji és vallási indíttatású
2012. szept. 23. 21:08
 14/30 anonim ***** válasza:
harc a közelkeleten. A szélsőjobboldali eszméket ilyen, és ehhez hasonló jelenségek hívják életre Magyarországon is. A szélsőjobb egyfajta jogos önvédelemre hívatkozik, melyet összeegyeztethetőnek tart a keresztémységgel, valószínűleg ez lehet a megoldás.
2012. szept. 23. 21:14
 15/30 Hazardteam ***** válasza:

Kérdező: "de én pl mindmáig abban voltam hogy a Bibliai Isten és a Magyarok Istene egy és ugyanaz"

Nem, nem ugyanaz, sőt. A "magyarok istene" az egy ősmagyar istenféleség volt, ahogyan nagyboldogasszony sem szűz mária, hanem csak "átkeresztelve" és álcázva. Az 18xx-as években magyarországon is elharapózott a szabadkőművesség, (a nyelvújítók is szabadkőművesek voltak pl.) a múlt felé fordulás és az emberek "jelképeket" kerestek, meg az ősi dicső múltat emlegették, a magyarok gyökereit és ezek egyik figurája a "magyarok istene" volt, aki nem azonos a biblia Istenével. A szabadságharc leverése után épen ez a "dicső magyar múlt/származás/gyökerek" volt az, ami Hajnau-t arra indította, hogy akkori tudósokat béreljen fel annak "bizonyítására" (koholására) hogy a magyarok eredetileg a finnekhez hasonló, békés, halvérű népség voltak és hogy mi eredetileg onnan származunk, finnugorok vagyunk.

Ozmium: "Illetve hogy Isten egy van, aki nem zsidó, és nem csak a zsidók istene, hanem mindenkié"

Rossz a szemantika és a birtokosjelző:) Istennek vannak zsidói, magyarjai, angoljai, nem a zsidóknak/magyaroknak/angoloknak van "Istene". Régen,a római korban még igaz volt ez, hogy egyes népek "istene" ami a bibliában "fejedelmekként" van leírva, ami országokat ural/kormányoz odaföntről (mint Dánielnél, vagy a páli levelekben pl.) De amúgy a lényeget értem, csak enyhén szólva viccesen hangzik, hogy mondjuk kikiáltsan Istent az enyémnek, nektek meg szevasz, osszátok be a maradékot:) A zsidó vallás nem erről szól és nem is térítő vallás, inkább magába forduló (most már.. illetve, csak a "judaizmus")

2012. szept. 23. 21:15
 16/30 anonim ***** válasza:
náluk a kereszténység a zsidó vallással szemben van csak hangoztatva és az antiszemitizmusnál tovább nem is keresztények, a zsidók megölték Jézust és nekik ez egy újabb ok az antiszemitizmusra, ugyanez van pl. a homokosokkal is, ha homiellenességről van szó rögtön nagyon keresztények.
2012. szept. 23. 21:17
 17/30 Hazardteam ***** válasza:
Pedig elég lenne elolvasni a konkrét történéseket a bibliában és máris tudnák, hogy nem is az izraelben élő zsidók "ölték meg" (ha a kántálás annak számít) Jézust, tehát nem azok, akik 3 évig vele mászkáltak és ismerték a nevét és a tetteit, hanem párszáz/párezer ünnepre összegyűlt, akkorra már külföldön élő zsidó, akik haza zarándokoltak az ünnepre és akik semmit sem tudtak Jézusról, csak annyit, hogy a főpapjaik nyomatják, hogy "ez itt Isten fiának állítja magát" (vagyis Jézust azért ölték meg, AKI, a személyazonosságáért.. azért ez is elgondolkoztató. A zsidókat is azért üldözik "akik" miközben senki nem döntheti el, nem választható, hogy hová és milyen nép tagjaként szülessen)
2012. szept. 23. 21:23
 18/30 Ozmium42 ***** válasza:

1. Nem homogént akartam írni, ha ez visszautalás volt, kijavítottam rögtön heterogénre.

2. Isten az Ószövetségben gyakran nevezi magát ezzel a szerkezettel. Jákob istene, Mózes istene, Ábrahám istene, Izrael (mint személy, mint földrajzi hely, mint nemzet) istene, stb.

Nyilván nem úgy értendő, hogy ők birtokolják az Istent. Ez vonatkozik a magyarok istenére is. Lehet így érteni, de nem feltétlenül kell.

2012. szept. 23. 21:25
 19/30 Hazardteam ***** válasza:
Jó, de ez olyan magyar nyelvi sajátosság, mint a spanyoloknál, hogy valakiNEK szeretsz, vagy valakiNEK gyűlölsz, szemben a magyarral, ahol "valakit" mondunk. Amúgy értettem, csak Isten nem kisajátítható. Az, hogy az izraeli/zsidó népen keresztül nyilatkoztatta ki magát és rájuk bízta az írásokat, amiket a prófétáikba lehellt, az Ő egyéni döntése és választása. Ha velünk, magyarokkal tette volna ugyanezt, most minket utálna az egész világ és te meg én "szabadkőműves háttérhatalom" lennénk, úgy globálisan, még ha szobafestő mázolók, vagy autószerelők lennénk is:) Na mindegy, szerintem érted. A másikat, azt a homogént nem én írtam, remélem nem nekem szólt.
2012. szept. 23. 21:33
 20/30 anonim ***** válasza:
60%

Ez eléggé attól függ, hogy mit értünk szélsőjobb alatt. Én a fasizmust és a nácizmust értem alatta.

No most, ezek közül Mussolini volt a legkevésbé "veszélyes", de ő is betiltatta a katolikus szervezeteket Olaszországban. Hitler abszolút keresztényellenes volt. Szerinte a kereszténység "kollektív elmebaj", a "zsidók találmánya". "Folytatódik a harc az állam szupremációjáért az egyház felett, feladatunk a nagy német császárok harcának továbbvitele a pápák ellen." (ezt maga Hitler mondta)

1939-ban a nemzetiszocializmusra adott válaszként kiadta XI. Pius pápa a Mit brennender Sorge enciklikát, melyben felhívja a figyelmet a nemzetiszocializmus veszélyére.

(Ezek után meg XII. Piusz és a náci Németországgal való viszonyt meg inkább ne keverjük ide anélkül, hogy nem olvastuk volna a Vatikáni és a Német Levéltár erre vonatkozó iratait, ugyanis mindkettőt kiadták már rég, az ezeken kívüli infók csak pusztán mocskolódások és pletykák)

Véleményem szerint a szélsőjobb inkább keresztényellenes, és pogány vallást követ. Az általam ismert magyarok, akik magukat Szálasi követőinek tartják is egyház-és keresztényellenesek, véleményük szerint a kereszténység megrontotta a magyarságot és vissza kell térni a pogány gyökerekhez.

2012. szept. 23. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!