A szélsőjobboldaliak mért olyan nagy Istenhívők/miért vallásosak?
Érdekelt mindig hogy egyáltalán mi értelme az egész kereszténységnek, de most arra lennék kíváncsi ha annyira zsidóellenesek miért a hisznek istenben és mért tőle árnak segítséget...alapból az egész Biblia is a zsidókról "szól", nem?
Ha nagyon hülye a kérdés akkor bocsánat de nem fogom fel ésszel ezt az egészet. Elvesztettem a fonalat, de lehet hogy én jártam jobban.
Nagymagyarok. Hát talán azért, mert a Himnuszban is benne van Isten, azzal kezdődik, az egész egy imádság.
Külön lapon kezelik a dolgokat...
A kereszténység egymás szeretetéről szól. Nem a zsidókról, nem a magyarokról.
De aki antiszemita az tuti nem keresztény. A zsidó és keresztény Isten elvégre egy.
Szerintem nincs min csodálkoznod. Sokan még a kereszténységet sem ismerik.
Szerintem ők a magyarok istenében hisznek, akikről azt sem tudják ki az.
De nem szeretek politizálni és általánosítani sem.
Nekik szerintem az a bajuk a zsidókkal, hogy szerintük át akarják venni a hatlmat a világon.
Biztos nem azért, mert megölték Jézust. Azért ártatlan embereket nem lehet hibáztatni és biblia ellenes is lenne.
Elég hülyeséget kérdeztél. Több irányból is meg lehet közelíteni, és ez bonyolult dolog.
A szélsőjobboldal egy nagyon homogén csoport. Kire gondolsz pontosan? Nincs egységes szélsőjobboldali vallásosság. Mindenki abban hisz, amiben akar. Sátánistáktól kezdve az ateistákon keresztül a pogányokig minden van. Keresztények is.
Más megközelítésből nem csak keresztény vallás létezik, nem csak keresztény egyház létezik. A szélsőjobb elég nagy éppen hogy a zsidó vonatkozása miatt veti el a kereszténységet és a Bibliát. DE Isten nem zsidó, és nem csak a keresztényként lehet Istenben hinni. Kitalálhatsz magadnak saját istent. Ők általában meg is teszik. A "magyarok Istene" tipikusan ilyen.
Harmadrészt nem ismered a Bibliát, ezért rossz következtetést vonsz le. Ha a Biblia a zsidókról szólna, akkor nem vallási irat lenne, hanem történelemkönyv. A Bibliának a zsidók a szereplői, de nem ez a lényeg.
Visszatérve a szélsőjobbhoz, sokuknak saját vallásuk van, amit igyekeznek zsidótlanítani, másoknak az antiszemitizmusuk van úgy definiálva, hogy a Biblia és kereszténység beleférjen (lásd hungarizmus).
Nem feltétlenül! Definíció kérdése. Egyébként akármelyik keresztényt megkérdezed, elmondja neked, hogy a Biblia nem a zsidók csodás tetteiről szól, hanem Isten csodás tetteiről, amiket a zsidókon keresztül hajt végre. Illetve hogy Isten egy van, aki nem zsidó, és nem csak a zsidók istene, hanem mindenkié.
Viszont vannak olyanok, akik kijelentik, hogy Jehova gonosz, vagy nem is létezik (ezek nem is zárják ki egymást), vagy csak a zsidóké, vagy eredetileg más volt, és van külön magyarok istene, stb. stb. stb..... Ebben az esetben nyilván nem lehet ugyanaz a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!