A Skizofrénia betegség vagy démon szállta emberek?
Egyszer olvastam Derek Prince-nek egy tanítását és ott leírta,hogy a epilepszia nem betegség hanem démoni megszállás.Skizofrénia csak az én feltételezésem ,hogy inkább démonizáció mintsem betegség mert ha az epilepszia az akkor a Skizofrénia annál inkább szerintem.
Nem Vallásosak kíméljenek a válaszaiktól!!!!!!!!!!!
"mert nem ismerik a Bibliát.És ahhoz ,hogy válaszolni tudjanak ismerniük kénne.De így csak a rosszindulat jön belőlük és a hitetlenség!!"
Jó hogy nem akarod máglyán elégetni őket... A rosszindulat meg inkább belőled jön, nem vagy képes mások vallási- és világnézetét tolerálni holott a kereszténység lényege tudtommal az emberek egymás iránti szeretete és megértése.
Kérdező
a 08:32-es válaszoló vagyok,csak mondom,hogy én is olvastam a Bibliát,és keresztényként nevelkedtem.
„…írtam ,hogy nem vallásosak ne válaszoljanak!!Nem démon űzés volt a kérdés!!!”
Vallásosság nem egyenlő a HGy-vel, sem a karizmatikus irányzatokkal. Ha valaki nem tartozik ezekhez, az nem jelenti azt, hogy nem vallásos.
Az általad idézett Ige nem mondja , hogy epilepsziás a fiú, azt pedig főképp nem mondja hogy az epilepszia minden esetben a démoni megszállás következménye. Ha valaki ilyesmit akarna belemagyarázni, akkor azt is mondania kell, hogy az epilepszia orvoslásának egyedüli módja a démonűzés, a többi módszer pedig helytelen. Ezzel mindjárt a mai orvostudományt is elveted, hisz az másképpen gyógyítja, és sokszor eredményesen. Sőt, megállapították, hogy az epilepszia pl. terhességi mérgezés, különböző gyógyszerek, ólom- és higanymérgezés hatására is kialakulhat az embernél.
Nem kell mindenhol a vállakon és nyakakon ülő démonokat feltételezni.
Ha egy betegségnek hasonló tünetei vannak mint Jézus idejében valamelyk megszállotságnak, akkor az nem jelenti azt , hogy a hasonló tünetű betegségek csakis kizárólag megszállottság következményei.
A hsz-em mondanivalója meg éppen az lett volna, ha egy betegséget, ahol nincs megszállottság, és mégis démonűzéssel akarnád "rendbehozni", az nyílván eredménytelen lesz, aminek súlyos következményei lehetnek.
Elhitetnéd a beteggel hogy ő egy megszállott, majd a démonűzésed eredménytelenségét megmagyaráznád hogy a bűnei a gátló okok, majd reményvesztve,kifosztva otthagynád?
Olvasd el a "Disznók a szalonban" című könyvet, az foglalkozik a skizofréniával is.
Üdv.
Hívő vagyok és nem is értem, honnan vette és hogy nyakalhatta be bárki is ezt az ostobaságot.
Üzenem, hogy vége a sötét középkornak, nem égetünk embereket gyógyító füvek miatt vagy teszem azt, rohamok miatt.
Az epilepszia és a skizofrénia betegség, bizonyíték van rá.
Tudtad, hogy a népesség egy százaléka epilepsziás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!