Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Ha a Bibliában...

Keresztények! Ha a Bibliában nem lenne benne a házasság előtti nemi élet tilalma, annak ti örülnétek-e?

Figyelt kérdés
2012. szept. 18. 10:09
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Tegnap 17.32-kor hozzászóló alapvető tárgyi tévedésben van. A Bibliát valóban emberek írták, méghozzá héber, arámi és görög nyelveken. A kéziratok nem vesztek el, hanem rendszeresen másolták őket, tekintettel arra, hogy az istentiszteleteken használva voltak, ezért szükséges volt a természetes elhasználódás miatti pótlás. A Holt-tengeri tekercseknek köszönhetően ma rendelkezésre állnak olyan 2000 éves kéziratok, melyeket Jézus korában is használtak és ezekből bárki számára ellenőrizhető hogy nem történt változtatás a szövegeken. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy tanultam bibliai héber, arámi és görög nyelveket, így elsőkézből tanúsíthatom neked a szövegek hitelességét. A teológiai dolgozatomat is irásmagyarázatból írtam, ha érdekel olvasd el:

www.godollo.bibliahaz.hu/pdf/iras.pdf

Üdv. Péter

2012. szept. 20. 13:41
 22/27 anonim válasza:
0%
VANNAK AKIK MÉG BETARTJÁK A BIBLIÁBAN ÍRTAKAT??????
2012. szept. 20. 13:54
 23/27 Varga Pisti válasza:
Biztosan vannak, akik törekednek betartani.
2012. szept. 22. 08:18
 24/27 anonim válasza:

Kedves Péter!

szerintem nincs a földön teremtett lélek, ki első kézből tudná igazolni a biblia írásainak hitelességét.

másrészt a biblia, mint a neve is jelenti ha jól tudom, egy könyv, ami tulképp egy információhordozó eszköz, és a világ keletkezése (vagy teremtése, kinek mi tetszik) óta az információ közlésénél nem árt figyelembe venni nem csak azt, hogy az információ mit hordoz, hanem azt is hogy ki közli, és legfőképpen miért:) néha ez többet mond mint maga az infó:)

megint csak lehet, hogy nem jól tudom, nem igazán ismerem a bibliát, de Mózes könyvéből való idézet szerintem az ószövetség része. Az meg még asszem Jézus előtt van.

szóval lehet hogy jó a kérdés, csak a címzett nem pontos.

2012. szept. 23. 19:57
 25/27 anonim ***** válasza:
demagóg
2012. okt. 6. 23:27
 26/27 anonim ***** válasza:

Tudod kérdező az emberi szokások és törvények valamint élet felfogások mindig változtak és változnak.

Az hogy mit írtak bele a bibliába a papok az nem jelenti azt hogy Isten diktálta nekik.

Ha valaki éretté válik testileg lelkileg akkor az a helyes ha még házasság kötés előtt szexuálisan is megismerik egymást a párok- mert nem elég csak a jó lelki kapcsolat. CSak a férfiak szeretik ha szüz a lány házasságkötés előtt igencsak, ami azt mutatja hogy nem bíznak saját férfiasságukban és a szerelmükben se. Na és a szemellenzős, bigott szülők őrködnek leányaik szüzessége felett.

Nagyon nagy hiba ha házasságkötés utáni időkben derül ki az hogy a két fiatal szexuális téren nem illik egymáshoz, még nagyobb tragédia ha ráadásul a gyermekáldás az első és akkor jönnek rá hogy a másikat a hátuk közepére se kívánják-- mert sajnos van ilyen!-- Akkor szoktak jönni a migrénes fejfájások vagy ami még rosszabb, hogy megcsalják egymást, ami ennél is rosszabb ami sajnos sok ilyen párnál előfordul, a durva agresszív viselkedés

Ne hogy a biblia határozza meg, hogy miképp éljen emberi életet egy fiatal egymást szerető pár-- más korban élünk nem pedig az ókorban amikor kihajították a zsidók a sót az utcára mondván taposni való már...Keress ma egy zsidót aki a sót kidobálja a városaik aszfaltjára?-- igy változnak a szokások is

2012. okt. 21. 00:14
 27/27 anonim ***** válasza:

Én örültem volna annak idején a szabadabb szexuális életnek. Mert az én időmben még a szűziesség volt a módi-- Be is fürödtem miatta, mert az első férjem egy állat volt, de még annál is rosszabb perverz állat!

Ne hogy már a vallások akarják a XXI századi fiataloknak is meghatározni mit kötelező betartani és mit nem szabad tenni a házasság előtt!

2012. okt. 22. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!