Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Ha a Bibliában...

Keresztények! Ha a Bibliában nem lenne benne a házasság előtti nemi élet tilalma, annak ti örülnétek-e?

Figyelt kérdés
2012. szept. 18. 10:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

"házasság előtti nemi élet tilalma"

Mi szerinted a házasság?

Akik tiltották előtt a szexet, miért tiltották? (mi lehetett a következménye?)

A házasság előtti nemi élet alatt mit kell érteni?

Szexelni a szerelmeddel vagy orgia partykra járni?

2012. szept. 18. 12:51
 12/27 anonim ***** válasza:
47%

Csatlakozom Péter és a hasonló gondolkodású előttem szólókhoz.

A teremtő egy férjet adott a feleségnek, és egy feleséget a férjnek, és így ketten lesznek egy test,

Nem mondta, hogy 3-an 4-en lesznek egy test.

S ez így a helyes, ha nem lenne leírva akkor is mert így ennek a fényében éltek volna, és élnének az emberek.

De azért lett leíratva mert tökéletlenek lettünk, és szükség van arra hogy a "szülő" aki tapasztalattal rendelkezik (jelen esetben a teremtő) iránymutatót adjon.

Zsömle/lány

2012. szept. 18. 13:06
 13/27 A kérdező kommentje:

"A házasság előtti nemi élet alatt mit kell érteni?

Szexelni a szerelmeddel vagy orgia partykra járni?"

Hát igen, egy ilyen sátánfajzattal, mint én, rosszindulatúnak kell lenni.

Szexelni a szerelmemmel. Azt jelenti. Az Ószövetségben pedig elég sok törvény van, amit ma nem tart meg senki.

2012. szept. 18. 13:15
 14/27 anonim ***** válasza:
29%

Nem vagyok rosszindulató:)

Csak szeretek pontos lenni:D

Szexelni a szerelmeddel egyáltalán nem bűn és nincs róla a Bibliában, hogy az lenne. Sőt támogatják!

Arra van utalás csak hogy egy nő és egy férfi legyen a kapcsolatban és ne az élvezetek legyenek elsődlegesek.

Onnantól kezdve házasok vagytok, ha eldöntötték, hogy örökre együtt akartok lenni egymással, mert szeretitek egymást. Isten megáld bennetek külső személyek nélkül is!

Bár én azt sem ítélem el, ha szeretitek egymást, de még nem vagytok biztosak az örök együtt létben. Rengetegszer leírtam azt is, hogy abban a korban nem volt védekezés és mi lett volna a következménye a szexnek.

Nem is értem komolyan, hogy mi a baj vele, ha kölcsönös és senkinek sem árt. Semmi.

2012. szept. 18. 13:30
 15/27 anonim ***** válasza:
72%

Igazából ez tényleg egy elég furi kérdés..

Kicsit továbgondoltam: "Ha a Bibliában nem lenne benne, hogy ne öld meg a másik embert, akkor ti annak örülnétek?" Nyilván nem, és nem kezdenék el attól egy shotgunnal rohangálni az utcán és lövöldözni mindenkire, aki még mozog.. Mivel az embernek a szívébe is bele vannak írva ezek az ősi, erkölcsi parancsok.

2012. szept. 18. 14:14
 16/27 anonim ***** válasza:
30%
Én mi tagadás örülnék, ha nem lenne benne.Lehet eretneknek nevezni .Magamtól,ha nem tudnám a Bibliából mit szabad nekem,szexelnék ha kellően megismertem valakit, és el tudnám képzelni az életemet vele, és például diákként nem kéne éveket szenvedni mire lehetne valami,hanem csak könnyedén élvezhetnénk a szexuális élet örömeit.
2012. szept. 18. 19:43
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, tegyük félre az álszenteskedést! Életem elején,(27 éves koromig) ateista voltam, e szerint is éltem. 15 évesen az egyik osztálytársammal szerelmesek lettünk egymásba. 2.5 évig lángolva tombolt, és volt szex, meg minden más. Nem volt kérdés, hogy hűségesek vagyunk egymáshoz. De amikor azt láttam, hogy az osztálytársam jobbnál jobb csajokat fektet le egymás után sorban, volt, hogy kicsit irigykedtem rá, milyen jó neki. Akkor döbbentem meg igazán, amikor egy beszélgetés során kiderült, ő meg engem irigyel, mert komoly kapcsolatom van. Na ezt add össze! És az igaz, hogy ő sokkal több lányt fektetett le, de nekem meg sokkal rendszeresebb volt a szexuális életem. Aztán 17 évesen életem szerelme közölte, már nem szeret. Úgy fogtam padlót, ahogy azt kell! Szóval, a lényeg. Igen, ma is van, hogy egy pillanatra irigykedve nézem azokat, akik igen szabados szexuális életet élnek. De időnként elbeszélgetek közülük egyel-egyel, és mindig rájövök, nincs miért irigyelni őket. A boldog élet titkát nem a szexualitásban lehet megtalálni. Bár maga a szex tud jó lenni, de nem boldogít!

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. szept. 19. 09:37
 18/27 anonim válasza:

1.: Nem örülnék neki.

2.: Örülnék, ha sok parancs, törvény ki lenne fejtve, meg lenne magyarázva, mindenki számára egyértelmű lenne, mert akkor nem kellene senkinek merő unalomból ilyen kérdést feltennie és talán komolyabban vennék azokat.

3.: A házasság egy olyan szentség, amit két ember ad a másiknak, nem csak a templomban a szertartás alatt, hanem közös életük minden egyes pillanatában, beleértve az ágyban, párnák közt eltöltött időt is. Ez hatalmas különbség!

4.: Bár nem kérdés, de a válaszomhoz hozzá tartozik: Megszentelt házasság csak EGY van mindenki életében.

2012. szept. 19. 12:34
 19/27 anonim ***** válasza:
0%

Először is: A Bibliát emberek írták és miután a szöveg hosszú időre eltűnt, arabról fordították újra. Na ez az amin nagyon csúszik a dolog, mert ha a fordító nagyon ki akart b@szni az emberrel, akkor "belefogalmazott" egy ilyen kis passzust és most ezen kínlódik mindenki, mert az ember nem erre lett alkotva! Aki meg betartja a házasság előtti szextelenséget, az meg megérdemli, hogy legyen egy töketlen, béna vagy szexuálisan nem hozzávaló párja, akivel egész életében szenvedhet! SOHA sem lesz boldog!!!

A testet nem lehet becsapni, bár aki szeret szenvedni, az keresztény lesz. Volt szerencsém, nem is egy teljesen frusztrált lánnyal, aki soha sem tudta elengedni magát, mert bűnt követ el! Most persze azt mondjátok, hogy nem volt házasságban. Ja persze, csak azóta abban van és ugyanaz a problémája! Úgyhogy köszi, nem igazodom egy mesekönyvhöz!

2012. szept. 19. 17:32
 20/27 anonim ***** válasza:
Utolsó, az a te bajod.
2012. szept. 20. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!