Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateistak, bibliai profeciak...

Ateistak, bibliai profeciak nem BIZONYITEKAI annak, hogy az igaz?

Figyelt kérdés

Ha igen, miert, ha nem, miert?

Nem kritizalni szeretnek, csak tenyleg erdekel a velemenyetek!

Elore is kosz

2012. szept. 17. 13:56
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 anonim ***** válasza:
96%

"És nem vallásos ember az, aki több száz embert megöl! Lehet hogy annak mondja magát, de hazudik, ez van."

Ez az egyik "kedvenc" gondolatom a hívőktől. :D

Akkor gondolom maga István király sem volt keresztény.

Amúgy is a görög mitológiában több jóslat vált valóra. Szerintetek miért nem az az igaz?

2012. szept. 17. 16:27
 12/68 anonim ***** válasza:
80%

Tegyük fel igazad van és tényleg van kapocs az esemény és a prófécia között (azért történt mert megjósolták vagy azért írták le mert megfog történni).

A kérdés. Na és?!

A próféciák és mondjuk a teremtés történet két külön. Nem lehet azt mondani,hogy mivel az egyik igaznak bizonyul ezért minden más ami mellette van az mind igaz.

Ennyi erővel a kínai szerencsesüti is mágikus hatalommal bír mivel valakinek csak megjósolta a jövőét.

2012. szept. 17. 16:47
 13/68 anonim ***** válasza:
21%

Kedves kérdező!

Az ateista azért ateista, mert nem hisz Istenben, ezért a Biblia csak egy emberek által írt könyv a számára. Ha bármi olyat találna benne, ami csodálatra, vagy elismerésre lenne méltó, az akkor is csak az ember nagyságát jelentené neki. És ez nem is fog megváltozni egészen addig, amíg személyesen nem találkozik az Istennel. Az, hogy fog találkozni személyesen az Istennel, nem kérdés. A kérdés csak az, még életében, vagy csak a halála után. De ez nem a mi problémánk. Ez legyen az ő problémájuk.

Az idézetek bemásolójától hiányolom a nagy Istentagadó emberek azon mondásait, amit közvetlen a haláluk előtt mondtak. Gondolok olyanokra, mint Lenin asztaloktól és székektől kért bocsánatot, Sztálin papot hivatott, Voltaire azt mondta, Isten van, és én megyek a pokolra. Goethe a halálos ágyán miért a Bibliát kérte?

Amíg megy a szekér, nagy az arc! Ha a halál szele megcsap, az más! Az egyik legjobb barátomnak múlt héten egy rutin szűrővizsgálaton tüdőrákot diagnosztizáltak. Azt mondta: az elméleti oktatás számomra véget ért. Mostantól minden élesben megy. (természetesen hosszú évek óta hívő)

A Jézusba vetett hit reményt ad. (egy volt ateista)

2012. szept. 17. 18:23
 14/68 anonim ***** válasza:
97%

"Az idézetek bemásolójától hiányolom a nagy Istentagadó emberek azon mondásait, amit közvetlen a haláluk előtt mondtak. Gondolok olyanokra, mint Lenin asztaloktól és székektől kért bocsánatot, Sztálin papot hivatott, Voltaire azt mondta, Isten van, és én megyek a pokolra. Goethe a halálos ágyán miért a Bibliát kérte?"

Nem mintha számítana, hogy ki mit mond halálos fájdalmak közepette, de Voltaire utolsó szavai azok voltak, amit egy papnak felet arra a kérésre, hogy tagadja meg a Sátánt. "Most nincs idő új ellenségekre szert tenni."

2012. szept. 17. 20:23
 15/68 anonim ***** válasza:
3%

Az itt megszólaló ateista gúnyolódók öngólt lőnek, mert azt bizonyítják hogy a Szentírás minden próféciája igaz és beteljesedik: "az utolsó időben gonosz gúnyolódók lépnek föl, akik kényük-kedvükre élnek" (2 Pét 3,3) és

"Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be.Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok,

Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői.

Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői.Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét." ( 2 Tim 3,1-5)

2012. szept. 17. 20:42
 16/68 anonim ***** válasza:
95%

#14 :) ezt el is hiszem róla:)

Én moondjuk Carl Saganra lettem volna kíváncsi,de egyébként szerintem is hülyeség azt hinni,hogy aki akkor amit mond,azt komolyan is gondolja egy olyan helyzetben. Ráadásul fene tudja agyilag már milyen állapotban van.

De a középkori emberek, más vallásúak (nem ateisták) biztos nem ehhez az istenhez fohászkodtak..

2012. szept. 17. 20:45
 17/68 anonim ***** válasza:
96%

"Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be.Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok,

Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői.

Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői.Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét." ( 2 Tim 3,1-5)

Ilyen emberek minden korban voltak és lesznek is, nem nagy ördöngösség ezt megjósolni. Mintha azt jósolnám, hogy egymillió év múlva kettő meg kettő az egyenlő lesz néggyel.

2012. szept. 17. 20:50
 18/68 anonim ***** válasza:
72%

"Az idézetek bemásolójától hiányolom a nagy Istentagadó emberek azon mondásait, amit közvetlen a haláluk előtt mondtak."

Azoknak a java hoax.

2012. szept. 17. 21:07
 19/68 Hitchens ***** válasza:
96%

5-ös válaszoló

Amit belinkeltél oldalt ott a Biblia próféciáira tényleg a Bibliában szereplő beteljesülésekkel bizonyít? Nem értem ez mit bizonyít, ilyet én is tudok írni. Max az írói fantáziát.

Mellesleg a próféciák nagyon praktikus dolgok, mert ha elég ideig várunk, akkor tényleg mindegyik beteljesedik. És amúgy is 5-féleképpen lehet értelmezni, és mindig lehet hozzáigazítani a valóságot. Mindent bele lehet magyarázni.

És egy saját prófécia:

'És én mondom nektek, még lesznek mindig olyanok, akik elhiszik a Bibliában szereplő próféciákat.'

Majd ha ezt x idő múlva olvassa valaki, akkor tudni fogja, hogy próféta vagyok.

Kéne írnom egy könyvet tele próféciákkal... előbb-utóbb csak bejön mind

2012. szept. 17. 21:34
 20/68 anonim ***** válasza:
27%

"Amit belinkeltél oldalt ott a Biblia próféciáira tényleg a Bibliában szereplő beteljesülésekkel bizonyít? Nem értem ez mit bizonyít, ilyet én is tudok írni."- Akkor érted meg (feltéve ha nem vagy gyenge szövegértésből !) ha egyenként végignézed a Bibliában a próféciát és a beteljesülést, az ötösnél belinkelt weblap szerint.

Azért IS gúnyolódsz mert nem olvastad el végig...

Másrészt a bibliai próféciák beteljesüléséhez NEM KELLETT VÉGTELEN időt várni, volt amelyik pl. Dániel próféciái konkrét időtávot adtak meg.

2012. szept. 17. 22:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!