Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki megfejti e szavak értelmét...

Aki megfejti e szavak értelmét, nem ízleli meg a halált?

Figyelt kérdés

"Isten országa Bennetek van. Nem fából és kőből épült házakban. Hasítsd szét a fát és én ott leszek! Emeld fel a követ és megtalálsz! Aki megfejti e szavak értelmét, boldoggá lesz, és nem ízleli meg a halált."

Aki már megfejtette, annak a segítségét kérem a megértésben.

2012. szept. 16. 01:40
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
Ajaj, az utolsó keressen fel egy szakorvost. Ez olyan jogászellenes kampány.
2012. szept. 19. 10:05
 22/42 anonim ***** válasza:

Kérdező: azt gondolom, hogy nem igazán ismered a Bibliát. Ott ugyanis nem az egyházak által felvázolt pokol-menny kettős jelenik meg, hanem mindenkinek pokol (vagyis a sír), és ebből támadnak fel ÖRÖK ÉLETRE mindazok, akik Jézust követik. Vagyis a fizikai halál mindannyiunk életében bekövetkezik, de Jézus által örök életet nyerhetünk.

Abban pedig egyetértek az előző válaszolókkal, hogy Istent nem a templomokban kell keresni, hanem mindenben is mindenkiben, magunkban is - ez a Szent Szellem, Isten 3. megnyilvánulási formája, a mindenhol jelen lévő.

2012. szept. 21. 00:58
 23/42 Nemkettő válasza:
100%

Nézzétek el nekem, hogy nem keresztény terminológiát fogok használni. Istenhez számtalan út vezet – még ha egyesek kizárólagosnak is próbálják a sajátjukat feltüntetni. Ahogy Buddha mondta, nem az a lényeg, hogyan világosodsz meg, hanem hogy megvilágosodj.

„Isten országa Bennetek van. Nem fából és kőből épült házakban.”

Ez a két mondat nem választható el egymástól, mert ellenpontoz. Azt jelenti, hogy önmagadban keressed, mert kizárólag önmagadba és nem kifelé tekintve találhatod meg azt az állapotot, amit Jézus idejében az „Isten országa” vagy „Mennyei királyság” képpel tudtak kifejezni az adott hallgatóságnak. Ma ezt üdvözült, magasztos lelkiállapotnak, Nirvánának, megvilágosodásnak nevezném. A „nem fából és kőből épült házakban” szöveg utalás a belsőt ellenpontozva minden olyan szentnek tekintett és tartott helyre, mint külsőre, így templomra is, ahol az emberek megkapni vélik és remélik – kívülről, mástól – „Isten országát”.

„Hasítsd szét a fát és én ott leszek! Emeld fel a követ és megtalálsz!”

Ez a két mondat is kapcsolódik egymáshoz, a második gyakorlatilag az első jelentésének a megismétlése egy másik képben. Azt jelenti, hogy ha igazán tudatos vagy, ha igazán jelen vagy – itt és most –, akkor Istent mindenben, mindenhol és minden pillanatban megtalálod. Akár favágás közben, akár kőrakás közben is. A természeti népek is hasonlót fejeznek ki, amikor azt mondják, hogy a Nagy Szellem, Manitu vagy ahogy ők a Legteljesebbet nevezik, ott van mindenben, a napsütésben, az esőcseppekben, a szél zúgásában, minden fűszálban.

Amúgy egyetértek Súr azon kijelentésével, hogy az első mondat helyesen úgy szól, hogy „hasítsd szét a fát és én ott VAGYOK!”

„Aki megfejti e szavak értelmét, boldoggá lesz, és nem ízleli meg a halált."

Igaz. Aki érti, hogy egyetlen út van, mégpedig befelé, és minden, amit magunk körül látunk, az a bensőnk tükörképe, és ezután az úton eljutott odáig, hogy ráébredjen saját isteni természetére, „lássa” önmagában a Tökéleteset, az Istenit, annak Isten mindenhol ott van. Ez egy tudatállapot. És mivel Isten nem egy teremtett lény – az örökkévalóság, a halhatatlanság isteni attribútum –, és ez a tudatállapot túl van bármiféle fizikaival való azonosuláson, ezért a halált sem ismeri. A test persze meghal, szétporlik, de az isteni tudat, mivel isteni attribútumokkal rendelkezik, nem csinál ebből tragédiát.

2012. szept. 24. 16:45
 24/42 Jézus :) ***** válasza:

A 18-assal tudok egyet érteni.

Nem kell misére járnod, hogy együtt legyél Istennel, vagy Jézussal. Aki igazán megértetet Jézust, az rájön, hogy Isten bennünk van, es rajtunk kívül. Nem kell pap, püspök, pápa. Nincs földi helytartó :), nem kell másnak meggyónnod. Nézz saját magadba. Ha mindenben meglátod a szépséget, szeretete, Istent, rájössz hogy ez az élet értelme, amit Jézus megpróbált nekünk elmondani, hogy hagyd el az egódat-" ketten fekszenek az ágyon, az egyik meghal a másik elni fog" vagy " Boldog az oroszlán akit megeszik az ember, úgy az oroszlánból ember lesz. Undorító azonban az ember,akit megeszik az oroszlán, úgy az emberből oroszlán lesz." Ha elveszel saját egódban , nem találod meg az élet értelmét.

Szeretet testvéreim!

Ajánlani tudom:

"OSHO: Mustármag" című könyvét, ott magyarázatot kapsz Tamás evangéliumában található legtöbb idézetre.

2012. nov. 13. 13:35
 25/42 A kérdező kommentje:

"„Nem fából és kőből épült házakban.“

- templomra csak a papnak van szüksége; valamilyen szinten a természet az elrejtezett isten temploma - menjetek ki a szabadba! "

Más is írta, hogy templom.

De miért volna templom?

Csak azt mondja, hogy ház.

2012. nov. 19. 21:12
 26/42 anonim válasza:
Minden ami fizikai, az egy forma. Minden ami a formát irányítja, lehetővé teszi, az isten. Hasítsd szét a fát, és meglátod, hogy ami lehetővé teszi ezt, az isten. A pillanat. Amint megtanulod elfogadni azt ami van, és nem akarod megváltoztatni önös érdekből, megtaláltad istent. Amint rájössz, hogy nincs szabad akaratod, szabad leszel.
2013. ápr. 30. 11:09
 27/42 anonim ***** válasza:
ez a szakasz is szépen jelzi hogy Jézus az ószövetségi istenképpel teljesen ellentétes igét hirdetett, a kihagyott (jellemzően gnosztikus) evangéliumokban ez sokkal jobban átjön, a lényeg hogy az igaz Isten és így az igaz Isten országa is már nem az égben a Föld felett van ahonnan kénye kedve szerint zsarnokoskodik emberek felett, népek kiirtására szólít fel és elsőszülötteket gyilkol, hanem a Jézus Krisztus által hirdetett igazi Isten országa az emberben lakozik, aki valóban természetfeletti Isten és nem földi materiális vágyak és tettei vannak, hanem a legmagasabb létező, Ő Krisztus Istene, és aki megtalálja Krisztus Istenét saját magában, lelkében az eljuthat az üdvösségre, a természetfeletti állapotba, ahol halál már nem létezik, sem materiális értelemben vett fájdalom vagy szenvedés. Akik ezt az igazságot felismerik nem ítélkezők, hanem szeretettel élnek embertársaik iránt, segítik és szeretik embertársaikat. Ez a krisztusi örömhír.
2014. jan. 26. 12:38
 28/42 anonim válasza:

rájöttem ez a világ egy kitolás bárhogy csinálod bármit is teszel a végén ugy is rába...

elhiteti veled az élet van remény majd idővel jobb lesz néha odalök pár husos csontot aztán szépen lassan mindent vissza vesz kamatostul

és mndent elvesz amid csak volt

ennyi az élet ,pár husos csont némi remény ,küzdelem és mire rájösz az igazságra már vége is van.

a husos csont a boldogság de gondolom ezt magad is tudod

legszebb az egészben egy napon a föld bolygó is elpusztul majd nem marad csak pár meteor darabka belőle és egy napon az is belehullik majd egy feketelyukba és minden ami létezett és amiét együtt emberek felépitettünk elenyészik örökre

vajon jobb tudni a végső igazságot és aztán ugyan ugy élni tovább

vagy jobb inkább butának lenne és ugy élni tovább tenni amit tenni kell és hinni hogy mindennek van értelme

ha tudod mindennek a végét hogyan tudnál tovább ugy élni ahogy eddig, sehogy

minden értelmét vesztené

és hatudjuk mindennek a végét vajon még is miért tesszük tovább a dolgunkat ugyan ugy mintha nem tudnánk azt, mi késztet minket arra tegyük tovább az értelmetlen dolgainkat

talán nem akarjuk felfogni tudomásul venni az igazságot vagy csak nem akarjuk elfogadni a tényt ,hogy semmi értelme bármit is tennünk

talán a boldogság utáni vágy hajszolása olyan erős hogy nem akarjuk tudni az igazságot a világról

a hangya is kinek meghalt a királynője dolgozik tovább mintha misem történt volna talán nem is tudja vagy nem akarja tudni nincs értelme tovább dolgoznia de még is teszi a dolgát amig meg nem hal össze nem esik,

kérdem én megérte?

maga a létezés felesleges

a létezés nem más mint egy véletlen egy anomália ami akaratlanul is megtörtént de bár tudtuk felesleges de még is utat tört magának a kozmoszban még akkor is ha értelmetlen az egész

és nem vezet sehová csak is a pusztulásba

miért van ez az értelmetlen körforgás

nem értem

mi az ami irányitja ezt mikészteti az élettelent hogy élet fakadjon, ki vagy mi hozta létre az elemeket azt hogy igy áljanak ujra és ujra össze mi kapcsolja össze mi az az erő mi az a gravitáció mi az a hőmérséklet , tömegvonzás az atomszerkezet az energia AZ ENERGIA a kulcsa mindennek, minden arra vezethető vissza

honnan keletkezett az energia az energia a kulcs a megvilágosodás felé

az energia megfoghatatlan az energia bennünk van és körbe vesz bennünket az energia maga isten

és mi magunk vagyunk az energia mi magunk vagyunk isten és isten mi vagyunk ,rájöttem értem már

ez a világ nem fábol és köböl áll nem atmokból és bolygokból és nem levegőből

hanem minden energia

csak energia létezik körbe vesz bennünket és mi magunk is az vagyunk tiszta energia egy mindent átfogó és körbeölelő energia

ezért mondják azt isten országa bennetek van

"Isten országa Bennetek van. Nem fából és kőből épült házakban. Hasítsd szét a fát és én ott leszek! Emeld fel a követ és megtalálsz! Aki megfejti e szavak értelmét, boldoggá lesz, és nem ízleli meg a halált."

Nem hiszem el megfejtettem

Érted már

mi egy energia dimenzióban létezünk

nincs itt semmi más csak tiszta pozitiv energia sosem létezett más

2016. júl. 23. 04:21
 29/42 anonim válasza:

milyen druva nem, még is külön állóak vagyunk de még is egyek

képzeld el az óceánt amiben vagy ott uszol valahol az óceánban kb 1 km mélyen

és te magad is vízből állsz

egy vagy a vizzel de még is arra uszol amerre akarsz

ezek vagyunk mi és minden ami csak it van és körbe vesz mert te azt látod hogy asztal fa szék ágy számitógép tv és falak vesznek körül és oxigén de valójában ez mind nem létezik mert ami körbevesz téged az nem más mint energia

és te magad is energia vagy

ez a legszebb ebben az egészben érted már

2016. júl. 23. 04:33
 30/42 A kérdező kommentje:
29: Ezt értem, de az idézetet nem értem.:)
2016. júl. 31. 19:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!