Aki megfejti e szavak értelmét, nem ízleli meg a halált?
"Isten országa Bennetek van. Nem fából és kőből épült házakban. Hasítsd szét a fát és én ott leszek! Emeld fel a követ és megtalálsz! Aki megfejti e szavak értelmét, boldoggá lesz, és nem ízleli meg a halált."
Aki már megfejtette, annak a segítségét kérem a megértésben.
Kerestem ezt a verset, de nem találom, megtennéd, hogy megírod a forrás anyagot?
Köszönöm
(Lukács 17:21) 21 és azt sem mondják majd: »Íme, itt!«, vagy: »Amott!« Mert íme, az Isten királysága közöttetek van.”
Vajon Isten Királysága a szívünkben van?
A KIRÁLYSÁG kétségkívül nagyon fontos volt Jézusnak. XVI. Benedek pápa elismeri, hogy ez alkotta „prédikációjának tengelyét”. Viszonylag rövid szolgálatát főként az töltötte ki, hogy bejárva a vidéket, „prédikálta a királyság jó hírét” (Máté 4:23). A tanításaival és a csodáival egyértelművé tette, hogy a Királyság nem azt jelenti, hogy valaki hisz Istenben, és engedelmeskedik neki. Uralkodást, ítélkezést és örök áldásokat foglal magában.
„Az Isten királysága közöttetek van”
Vajon miért mondta azt Jézus, hogy „az Isten királysága közöttetek van”? Szavait, melyek a Lukács 17:21-ben vannak feljegyezve, némelyik fordítás úgy adja vissza, hogy „az Isten országa ti bennetek van” (Károli-fordítás), míg más fordítások úgy, hogy „az Isten országa közöttetek van” (Katolikus fordítás). Vajon mire gondolt Jézus?
A szövegkörnyezetből kiderül, hogy Jézus a farizeusokhoz, egy zsidó vallási csoport tagjaihoz beszélt, akik ellenségesek voltak vele. A farizeusoknak saját elképzeléseik voltak a Messiásról és a Királyságáról. Úgy gondolták, hogy a Messiás „az egek felhőivel” jön majd el mint dicsőséges Király, megszabadítja a zsidókat a rómaiaktól, és helyreállítja a királyságot Izraelben (Dániel 7:13, 14).
Jézus azonban rámutatott, hogy az elképzeléseik tévesek. Ezt mondta nekik: „Az Isten királysága nem szembetűnő módon jön el”. Majd hozzátette: „íme, az Isten királysága közöttetek van” (Lukács 17:20, 21).
6 Csupán a hívők szívállapotára összpontosul? Vagyis, ha elég sokan megtérnének és keresztények lennének, akkor lenne itt az Isten Királysága? Egyesek így következtetnek. A Bibliára utalnak és ekképpen érvelnek a Lukács 17:21. szavaira hivatkozva, amely a Károli fordításban így hangzik: „Az Isten országa ti bennetek van”. Ha helyes lenne következtetésük, akkor Isten országa egyre távolabbra kerülne. Miért? Mivel a magukat keresztényeknek vallók száma alig éri el ma a világ népességének 25%-át, és egyre csökkenő irányzatot mutat. Másrészt százmilliókra tehető az olyan egyháztagok száma, akik csak ritkán járnak templomba.
7 Gondolj arra, kiknek mondta Jézus azt, hogy „az Isten országa ti bennetek van”? A képmutató farizeusoknak, akikre Isten szavait alkalmazta, amelyeket Ésaiás így írt le: ’Szívük távol van tőlem’ (Máté 15:1, 8; Ésaiás 29:13, Károli). Hogyan juthatott volna Isten országa az ő megkeményedett szívükbe? Akkor mire célzott Jézus ezekkel a szavakkal? Erre találhatunk utalást az Ökumenikus fordításban, a Biblia egy újabb kiadásában. Abban azok a szavak így hangzanak: „Az Isten országa már közöttetek van”. És hasonlóképpen hangzik ez sok más bibliafordításban is, például az új Katolikus fordításban és Békés−Dalos fordításban, valamint Dr. Budai Gergely fordításában.
8 Jézus azt juttatta kifejezésre, hogy ő maga mint kijelölt Király velük volt. Ő valóságos személyként
Zsömle/lány
Helo!
Csak azt írjátok, hogy szerintetek mit jelent az első két mondat. És a többi?
S amit leírtatok, attól valami olyat fejtettetek meg, amitől halhatatlanok is lettetek? Nem hiszem.:) Szóval valami olyanra kell rájönni, amitől olyanná válunk, mint ő. Fizikailag átváltozunk, és boldogok leszünk, és halhatatlanok. Tehát mi lehet a megfejtés, ami ekkora változást idéz elő a fizikumunkban és létsíkunkban?
Kérdező!
Igen tévelyegsz! Krisztus urunk talán nem látott fizikai halált? Vagy az apostolok? Aki az életre támad majd fel, az alszik. De Jézus feltámasztja majd az életre! Isten és az Ő báránya mindenben és mindenhol ott van..
"Isten országa Bennetek van."
Ez azt jelenti, hogy keresned kell az Istent, mert aki keresi Őt az megtalálja. És hol találnád meg, hát magadban ott belül. Mert senki sem tudja megmutatni, hogy itt vagy ott van.
"Nem fából és kőből épült házakban"
Ez arra utalhat, hogy nem a templomban. Aki úgy megy oda, hogy itt és most e falak között együtt van Istennel és kilép ebből megszakad vele a kapcsolatát, az téved.
"Hasítsd szét a fát és én ott leszek! Emeld fel a követ és megtalálsz!"
Minden Isten teremtményében megtalálod magát a Teremtőt, mert minden Őtőle van van, Ő az alfa és Omega.
"Aki megfejti e szavak értelmét, boldoggá lesz, és nem ízleli meg a halált."
És ezt értetted féle, valószínű. Mert aki a fenti dolgokat megérti, az még itt a Földön boldog lesz, mert a hatalmas hitével és Istenszeretetével tényleg boldoggá lesz. Egyszerűen boldog vagy, csak úgy. A másik, hogy a halál megízlelése nem a fizikai, testi halál. Hanem a lélek halálát nem ízleli. A halál másként a pokolra kerülés, ahogy a keresztények is ismerik. A lélek szerintem nem halhatatlan. A Mindenható nem lehet mindenható, ha nem tudná elpusztítani a lelket. Jób is ettől félt, hogy nem bocsát meg neki Isten és lelke elpusztul. Tehát a földi emberek csak a fizikai haláltól félnek, hogy utána nincs semmi. De senki nem gondol a lélek halálára, amely valószínű fájdalmasabb a testitől, együtt jelenti az Istentől való teljes elszakadást.
Tehát összegezve, aki boldoggá lesz, ezt a lélekhalált nem ízleli, egyrészt azért sem, mert még itt a Földön tudja, hogy milyen a kapcsolata Istennel. És mivel "boldog" miért kellene félnie e halált?
"Isten országa Bennetek van. Nem fából és kőből épült házakban. Hasítsd szét a fát és én ott leszek! Emeld fel a követ és megtalálsz! Aki megfejti e szavak értelmét, boldoggá lesz, és nem ízleli meg a halált."
„"Isten országa Bennetek van.“
-hazudnak nektek, amikor a tőletek elvont energiákból hamis KÜLSŐ, KÍVÜL LÉVŐ isteneket állítanak felétek
„Nem fából és kőből épült házakban.“
- templomra csak a papnak van szüksége; valamilyen szinten a természet az elrejtezett isten temploma - menjetek ki a szabadba!
„Hasítsd szét a fát és én ott leszek!“
-helyesen: „Hasítsd szét a fát és én ott vagyok!“ „anochi“ ÉN VAGYOK. (és te is vagy, ha a hited az igazságban téged el nem hagy!
„Aki megfejti e szavak értelmét, boldoggá lesz, és nem ízleli meg a halált.“
-Miért?
-Mert megismeri ÖNMAGÁT.
Istenhez az út az önismereten át vezet. Ne legyetek ragadozók, nyújtsatok egymásnak kezet! Akkor nem fognak az elfajult atlantidák (=alantiak) vezetni benneteket!
Akkor nem a kegyetlen királyságot építik ezek az építők, hanem újra istenanya lesz és véle visszajön a tudás.
A TUDÁS: egyedül út, igazság és élet, én mondjam ezt szétszórt keveseknek, a TUDÁS NÉPÉnek?
Nem test és nem vér, NEM NÉP, hanem a szétszórt maradék!
(Mert ez az én akaratom és az én akaratom törvény!)
Tűz a Vízen: NÁSZ!
Benneteket mindíg megosztanak! Nektek folyton azt tanítják, hogy a balkéz halálos ellensége a jobbnak. Így uralkodnak rajtatok az elnyomók.
Nem vallást kaptok, hanem kitanult jogászok által szerkesztett ravasz és trükkös jogot. (!!!)
-Mi a lényege?
-Övék minden, nektek nem jár semmi se!!!
Ravasz jogászok ravasz jogának EZ A LÉNYEGE.
MINDEN AZ ÖVÉK, NEKTEK NEM JÁR SEMMI SE!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!