Keresztyén embereket kérdezném, mi a véleményetek a fehér mágiáról?
Attól függ mit nevezünk mágiának. Legalábbis hogy mit értesz a mágia alatt. Az ember több mint fizikai test, mivel a lélek számára nincs akadály a fizikai világban, ezért akármelyik ember képes, átlépni ezeket az akadályokat. Minél közelebb kerül egy ember Istenhez, annál inkább képes a fizikai világ korlátainak megtörésére. Így volt képes Jézus is gyógyítani, és olyan dolgokat cselekedni, amiket "mágiának", vagy "természetfeletti" dolognak nevezünk. Valójában minden emberben meg van a képesség erre. Azt az embert aki tud, nem lehet megtéveszteni, ezért az egyházak szándékosan tiltották el a spiritualizmustól az embereket, hogy kontroll alatt tudják őket tartani.
Viszont ezt az erőt, nem feltétlenül, csak Istenből lehet meríteni... itt kezdődnek a gondok.
Na most vélhetőleg én leszek az ügyeletes ,,rossz fiú" de nem baj. Levezetném az elméletem. Aztán lehet egyetérteni vagy megcáfolni.
Szóval, először is leszögezném, megvagyok keresztelve (görög katolikus) de nem gyakorlok semmilyen vallást. Én mindenben hiszek!
Az elméletem a következő: Isten van. Bár nem pont olyan formában ahogy a Nagy Könyv vagy a vallás vezetők mondják. Ő egy térben és időben végtelen tiszta energia. Mindig is volt, van és lesz is. Gondolom ez eddig nem annyira kedélyborzoló. De! Nincs öntudata. Nem várja hogy imádják vagy áldozzanak neki, ő csak van.
Mindegyikünk része hiszen mi is energiából vagyunk( Ezért lehet igaz az, hogy mindannyinkat a a saját képmására teremtett és ez nem külsőleg értendő) áramlik bennünk az Ő ereje (keleten csí-nek hívják).
Nos itt jegyezném meg, hogy a mágia nem más, mikor az emberi akarat és energia találkozik és ,,testet ölt". Akarok valamit, koncentrálok energiát fektetek bele és ha ügyes vagyok teljesül. Az embernek megvan az a képessége , hogy formálja a világát (tudom hihetetlenül hangzik. Az ima is így működik. Szeretnék valamint és ha elégenergiát ölök bele valóra válik akármilyen lehetetlen is.(Pl csodás gyógyulások). Jézus is tisztában volt ezekkel azért volt képes azokra amikre.
Röviden: a mágia nem bűn. Mert ugyan attól kapod az erőt hozzá akihez esténként vagy vasárnaponként imádkozol.) A Sátánt és társait ne keverjük ide,nekik ehhez semmi közük. A legkevesebb se.
Amikor Jézus meggyógyította a vakot és a farizeus zsidók "fogást akartak találni rajta" és kérdezték a vakot mi történt. Ő csak azt válaszolta: Én nem tudom (hogy csinálta), csak azt hogy nem láttam és most látok.
Én sem tudok mást mondani csak azt,hogy a Reiki2-vel fizikai és mentális szinten is gyógyítottam magam. De az imám is többször meghallgatásra talált,de csak a külső körülmények javításában. És Isten csak ,(az igaz),számára kedves embernek hallgatja meg az imáját.
Az ördög önmagával hasonlana meg,ha magának ártana.
Köszönöm mindenkinek a választ, a privát levelet is.
Isten áldjon benneteket!
" A Sátán is a világosság angyalának adja ki magát"
Ez a kedvenc keresztény idézetem. Mindenre ezt írják ami nem tetszik nekik:D Nekik ez az érvelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!