Keresztyén férfitársaim! A Mt 5,28-at ti is betartjátok?
"Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében." - Mt 5,28
Én évek óta igyekszem, hogy ne paráználkodjak. Pl. az utcán ha jön velem szembe egy lány, akkor igyekszem a tekintetemet nem rá szegezni, elfordítom a fejemet vagy ilyesmi,hogy ne paráználkodjak.
Igen, rendszeresen paráználkodom, ha utcán járok. :D
Talán nem szép, de még mindig jobb, mintha nem ismerném be, nem?
Dicséretes dolog, de Jézus aligha arra gondolt, hogy ne nézz rá a csaj seggére, és akkor majd nem jut az eszedbe semmi paráznaság. Jézus ezt úgy értette, hogy nézz rá a csaj seggére, de ne a paráznaság jusson eszedbe róla. Ez, amit te csinálsz, közelebb van a képmutatáshoz, mint az erényhez, hiszen ha nem lennél tele parázna gondolatokkal, akkor nyugodtan ránéznél a lányokra.
Én amúgy folyamatosan paráználkodom gondolatban az utcán, de hát ez én vagyok.:)
1. assszony = az a nő, akinek van férje
2. kívánság = magamévá akarom
3. nem kell aszexuálisnak lenned.
Nem férjes asszonyra vonatkozik, csak így fordították. Görögül nem tudok, de latinban mulier van, azaz nő.
De pl. ugye A Prédikátor könyvében is az van, hogy "szerzék magamnak éneklő férfiakat és éneklő asszonyokat, és az emberek fiainak gyönyörűségit, asszonyt és asszonyokat". Ez aligha kifejezetten férjes asszonyokra vonatkozik.
Ne haragudj, de a latin senkit nem érdekel, és az sima nő fordításnak nincs értelme.
Ha a Bibliáról beszélünk, akkor a görög és a héber nyelv játszik szerepet. Ja és az arámi.
Nem tudom, hogy neked hogy sikerült az ószövetség nyelvét az újszövetség nyelvéhez hasonlítanod.
A lényeg az, hogy görögben mit jelent. Mindjárt jobban utanézek. De a nő fordításnak nincs értelme.
γυνή (güné)
1) asszony
2) feleség
3) menyasszony
Az újszövetségben 200 alkalommal fordul elő ez a szó. Szúrópróbaszerűen megnéztem ezeket, minden esetben feleségként szerepelt. Példa:
Máté 1:20 Mikor pedig ezeket magában elgondolta: íme az Úrnak angyala álomban megjelenék neki, mondván: József, Dávidnak fia, ne félj magadhoz venni Máriát, a te FELESÉGEDET, mert ami benne fogantatott, a Szent Lélektől van az.
Krisztus is beszélt asszonyokkal, és nem paráználkodott. Sajnos a "mai" hölgyek úgy reklámozzák magukat, min akik áruba bocsájtják testüket minduntalan. Az ilyen öltözetű hölgyekre inkább fejelfordítással óvakodjunk, minthogy végigcsámcsogjuk magunkat rajtuk. Igen, barátaim, a hölgyek fenekének végigmustrálása betölti a Krisztusi intelmet. Kívánságnak okáért legeltetnénk szemeinket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!