Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztyén férfitársaim! A Mt...

Keresztyén férfitársaim! A Mt 5,28-at ti is betartjátok?

Figyelt kérdés

"Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében." - Mt 5,28

Én évek óta igyekszem, hogy ne paráználkodjak. Pl. az utcán ha jön velem szembe egy lány, akkor igyekszem a tekintetemet nem rá szegezni, elfordítom a fejemet vagy ilyesmi,hogy ne paráználkodjak.

2012. aug. 23. 17:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem itt nem arról van szó, hogy egy vadidegen nő mellét megnézed, és magadban megjegyzed, milyen dögös, az paráznaság. Persze az sem helyes, de szerintem mást ért alatta:

"Ne kívánd felebarátod házát! Ne kívánd felebarátod feleségét, se szolgáját, se szolgálóját, se ökrét se szamarát, és semmit ami a felebarátodé!" (2Móz. 20,17)

"Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe. Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz." (Jak. 1,14-15)

Ha egy nőt meglátsz egy utcán, persze lehet róla fantáziálni, de soha többé nem találkozunk vele. Ellenben egy ismerőssel. Sokkal veszélyesebb. Ez a három igevers teljesen kifejezi ezt a helyzetet, és a folyamatot:

Akarsz valamit -> Elköveted -> Megbűnhődsz

Jó esetben a második lépés után rájössz, mit tettél, és kéred Istent, hogy bocsásson meg, de neked is meg kell bánnod, és hidd el neki nem lehet hazudni.

Ez a folyamat nem csak paráznaságra vonatkozik, hanem ahogy a 10. parancsolat mutatja: Ne kívánd házát, feleségét, szolgáját, ökrét, szamarát. Ha nézel TV-t mostanában, rájöhetsz, hogy manapság mindig mindenki a másét akarja. Aki meg teheti megszerzi. Ha politikus, akkor jó eséllyel meg is ússza a börtönt.

Na de vissza az eredeti témához. Tudom, hogy nem tudod nem megnézni egy szép nő melleit, a legtöbb férfi nem képes rá, ez a hormonok miatt van. Ez is egy kísértés. De "Eddig emberi erőt meghaladó kísértés nem ért titeket", úgyhogy ennek is ellen lehet állni. Szerintem elfordulni nem a legjobb megoldás. Ha elkezdesz fantáziálni gondolj másra. Tényleg nem egyszerű én is próbáltam. Egy másik megoldás, egy másodpercre odanézel minden nőre, az első 100 nő szép, a 101. már unalmas. Nincs kísértés. Ezt is lehet fantáziálás nélkül.

Szerintem nem az a bűn, ha ránézel valakire, hisz a férfiakra is ránézel, és ezen logika alapján ez már homoszexualitás is lenne, ami fokozná a bűnt, de szerintem nem így van. Szerintem az a bűn, ha egy ismerősre kifejezetten úgy gondolsz, mint a partneredre, amikor határozottan nem az. De én azért az ismeretleneket sem ajánlom.

Remélem azért nem túl hosszú, és érteni lehet a lényegét. Ha valaki nem ért egyet, akkor légyszíves egy kulturált kommentben válaszoljon.

2012. aug. 23. 19:19
 12/17 anonim ***** válasza:

Ezt elég nehéz betartani, hiszen sok lány eleve úgy öltözik, hogy azok látványára egy egészséges férfi természetes reakciókat mutat.

Tehát, így nézve a nő provokálja ki a paráználkodást.

Keresztény létemre bevallom férfiasan - én is megfordulok egy-egy momentumra, sőt tavasszal ahogyan megrövidültek a szoknyák, neki is mentem egy villamosnak, Isten nem bottal ver...

Ilyenkor általában a Kedvesemre gondolok, illetve egy pár szavas fohászt megejtek.

2012. aug. 23. 19:38
 13/17 Pietrosol ***** válasza:
62%

Szia!

Nem kell ezt túl drámázni!Megnézed,becsukod a szád,aztán mész tovább és teszed a dolgod!

Minden jót!

2012. aug. 23. 19:42
 14/17 anonim ***** válasza:
58%

Érdekes kérdés, mindenesetre dicséretes a törekvésed. :)

De azért tényleg nem kell túlzásokba esni, nyilván nem arról szól a szöveg, hogy minden ami szép, utasíts el.

Az asszony az, aki már foglalt, vagyis élettársa/férje van. Normális esetben a férfi alapba nem gondolkodik házas nőkben. (mondom normális esetben, ami manapság igen ritka sajnos...)

A másik meg az, hogy nem a nézést tiltja meg a Biblia. Csupán a fantáziálást. Másik fordításban ez valahogy így hangzik: "Bizony mondom nektek, aki megkívánta más asszonyát, az már paráznaságot követett el".

Szóval nyugi. :)

2012. aug. 23. 19:55
 15/17 anonim ***** válasza:

119. zsoltár

..."36. Hajtsd szívemet a te bizonyságaidhoz, és ne a telhetetlenségre.

37. Fordítsd el az én szemeimet, hogy ne lássanak hiábavalóságot; a te útadon éltess engemet...."

2012. aug. 23. 20:07
 16/17 anonim ***** válasza:
73%

Szia !

Férfitársaim az Úrban ezen a területen vigyázni kell ugyanis a mostani korban a világi hölgyek eléggé szabadosan öltözködnek kirakják azokat a testrészeiket amelyek nem az utcára mutogatásra valók mert bizony a világi és nem stabil keresztény férfiak szemeit oda vonzza amelyek által démonikus erők lépnek be a személyiségbe illegális vágyakat létrehozva és hosszabb távon azt vehetik észre (nőtlen keresztény férfiak) problémájuk lesz az önkielégítéssel.

Ezeket az indulatokat lehet kezelni elhatározás kérdése, engedsz neki vagy sem.

Néhány Ige a végére:

Olvassátok, tanulmányozzátok és imádkozzatok ezért !

Törekedjetek a tisztaságra, szentségre a mai világban egyedülálló férfiakkal szemben ez az ördög egyik fegyvere, figyeljetek oda erre a területre mert mire észbe kapsz már meg is vagy vezetve !

Jób 31:1 Szövetségre léptem szemeimmel, és hajadonra mit sem ügyeltem.

Zsolt 119:29 A hamisságnak útját távoztasd el tőlem, és a te törvényeddel ajándékozz meg engem!

Zsolt 119:30 Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak előttem.

Zsolt 119:31 Ragaszkodom a te bizonyságaidhoz; Uram, ne hagyj megszégyenülni!

Zsolt 119:32 A te parancsolataidnak útján járok, ha megvigasztalod az én szívemet!

Zsolt 119:33 Taníts meg Uram a te rendeléseidnek útjára, hogy megőrizzem azt mindvégig.

Zsolt 119:34 Oktass, hogy megőrizzem a te törvényedet, és megtartsam azt teljes szívemből.

Zsolt 119:35 Vezérelj a te parancsolataidnak útján, mert gyönyörködöm abban.

Zsolt 119:36 Hajtsd szívemet a te bizonyságaidhoz, és ne a telhetetlenségre.

Zsolt 119:37 Fordítsd el az én szemeimet, hogy ne lássanak hiábavalóságot; a te utadon éltess engemet.

Péld 4:20 Fiam, az én szavaimra figyelmezz, az én beszédeimre hajtsad füledet.

Péld 4:21 Ne távozzanak el a te szemeidtől, tartsd meg ezeket a te elmédben.

Péld 4:22 Mert életük ezek azoknak, akik megnyerik, és egész testüknek egészség.

Péld 4:23 Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki [minden] élet.

Péld 4:24 Vesd el tőled a száj hamisságát, és az ajkak álnokságát távoztasd el magadtól.

Péld 4:25 A te szemeid előre nézzenek, és szemöldökeid egyenest magad elé irányuljanak.

Péld 4:26 Egyengesd el lábaid ösvényit, s minden te utaid állhatatosak legyenek.

Péld 4:27 Ne térj jobbra, se balra, fordítsd el a te lábadat a gonosztól.

1Ján 2:15 Ne szeressétek a világot, se azokat, amik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete.

1Ján 2:16 Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból.

1Ján 2:17 És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.

Jak 1:12 Boldog ember az, aki a kísértésben kitart; mert minekutána megpróbáltatott, elveszi az életnek koronáját, amit az Úr ígért az őt szeretőknek.

Jak 1:13 Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért.

Jak 1:14 Hanem mindenki kísértetik, amikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága.

Jak 1:15 Azután a kívánság megfoganván, bűnt szül; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz.

Jak 1:16 Ne tévelyegjetek szeretett atyámfiai!

Shalom.

2012. aug. 23. 20:46
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Igyekszem betartani, igen.

Ez nem jelenti azt, hogy soha egyetlen nőre sem pillantottam rá életemben, de azt jelenti, hogy nem nézegetem a mellét, fenekét hosszasan.

Jézus itt azt hasonlítja össze, hogy a törvény betűjével szemben mit is takar a valódi kegyes élet. Mert a "ne ölj!" ott kezdődik, hogy haragszol valakire. A "Ne paráználkodj!" ott kezdődik, hogy vággyal tekintesz rá.

Jak 1,15 - Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz.

Azaz, ha a kívánság melegágyra talál a szívedben, megfogan, növeszted, táplálgatod, a vége a halál.

Róm 8,6 - A test törekvése halál, a Lélek törekvése pedig élet és békesség...

Régebben már az is erkölcstelennek számított, ha egy nő nadrágot hordott. Ma viszont sajnos lehetetlen elkerülni, hogy ránézz egy nő fenekére, vagy mellére, mert a mai nők közül sokan prostituáltnak öltözködnek, továbbá az óriásplakátok is tele vannak pucér nővel.

Nem tudod elkerülni ezt, de meg tudod akadályozni, hogy a szíved, vagy gondolataid tovább folytassák azt az utat, amin ösztönszerűen elindulnának, aminek vége a bűn és kárhozat.

És ez az, amit kér tőlünk az Ige. Hogy "foglyul ejtsük a gondolatainkat Krisztus iránti engedelmességre. "

2012. aug. 24. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!