Keresztyén férfitársaim! A Mt 5,28-at ti is betartjátok?
"Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében." - Mt 5,28
Én évek óta igyekszem, hogy ne paráználkodjak. Pl. az utcán ha jön velem szembe egy lány, akkor igyekszem a tekintetemet nem rá szegezni, elfordítom a fejemet vagy ilyesmi,hogy ne paráználkodjak.
Szerintem itt nem arról van szó, hogy egy vadidegen nő mellét megnézed, és magadban megjegyzed, milyen dögös, az paráznaság. Persze az sem helyes, de szerintem mást ért alatta:
"Ne kívánd felebarátod házát! Ne kívánd felebarátod feleségét, se szolgáját, se szolgálóját, se ökrét se szamarát, és semmit ami a felebarátodé!" (2Móz. 20,17)
"Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe. Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz." (Jak. 1,14-15)
Ha egy nőt meglátsz egy utcán, persze lehet róla fantáziálni, de soha többé nem találkozunk vele. Ellenben egy ismerőssel. Sokkal veszélyesebb. Ez a három igevers teljesen kifejezi ezt a helyzetet, és a folyamatot:
Akarsz valamit -> Elköveted -> Megbűnhődsz
Jó esetben a második lépés után rájössz, mit tettél, és kéred Istent, hogy bocsásson meg, de neked is meg kell bánnod, és hidd el neki nem lehet hazudni.
Ez a folyamat nem csak paráznaságra vonatkozik, hanem ahogy a 10. parancsolat mutatja: Ne kívánd házát, feleségét, szolgáját, ökrét, szamarát. Ha nézel TV-t mostanában, rájöhetsz, hogy manapság mindig mindenki a másét akarja. Aki meg teheti megszerzi. Ha politikus, akkor jó eséllyel meg is ússza a börtönt.
Na de vissza az eredeti témához. Tudom, hogy nem tudod nem megnézni egy szép nő melleit, a legtöbb férfi nem képes rá, ez a hormonok miatt van. Ez is egy kísértés. De "Eddig emberi erőt meghaladó kísértés nem ért titeket", úgyhogy ennek is ellen lehet állni. Szerintem elfordulni nem a legjobb megoldás. Ha elkezdesz fantáziálni gondolj másra. Tényleg nem egyszerű én is próbáltam. Egy másik megoldás, egy másodpercre odanézel minden nőre, az első 100 nő szép, a 101. már unalmas. Nincs kísértés. Ezt is lehet fantáziálás nélkül.
Szerintem nem az a bűn, ha ránézel valakire, hisz a férfiakra is ránézel, és ezen logika alapján ez már homoszexualitás is lenne, ami fokozná a bűnt, de szerintem nem így van. Szerintem az a bűn, ha egy ismerősre kifejezetten úgy gondolsz, mint a partneredre, amikor határozottan nem az. De én azért az ismeretleneket sem ajánlom.
Remélem azért nem túl hosszú, és érteni lehet a lényegét. Ha valaki nem ért egyet, akkor légyszíves egy kulturált kommentben válaszoljon.
Ezt elég nehéz betartani, hiszen sok lány eleve úgy öltözik, hogy azok látványára egy egészséges férfi természetes reakciókat mutat.
Tehát, így nézve a nő provokálja ki a paráználkodást.
Keresztény létemre bevallom férfiasan - én is megfordulok egy-egy momentumra, sőt tavasszal ahogyan megrövidültek a szoknyák, neki is mentem egy villamosnak, Isten nem bottal ver...
Ilyenkor általában a Kedvesemre gondolok, illetve egy pár szavas fohászt megejtek.
Szia!
Nem kell ezt túl drámázni!Megnézed,becsukod a szád,aztán mész tovább és teszed a dolgod!
Minden jót!
Érdekes kérdés, mindenesetre dicséretes a törekvésed. :)
De azért tényleg nem kell túlzásokba esni, nyilván nem arról szól a szöveg, hogy minden ami szép, utasíts el.
Az asszony az, aki már foglalt, vagyis élettársa/férje van. Normális esetben a férfi alapba nem gondolkodik házas nőkben. (mondom normális esetben, ami manapság igen ritka sajnos...)
A másik meg az, hogy nem a nézést tiltja meg a Biblia. Csupán a fantáziálást. Másik fordításban ez valahogy így hangzik: "Bizony mondom nektek, aki megkívánta más asszonyát, az már paráznaságot követett el".
Szóval nyugi. :)
119. zsoltár
..."36. Hajtsd szívemet a te bizonyságaidhoz, és ne a telhetetlenségre.
37. Fordítsd el az én szemeimet, hogy ne lássanak hiábavalóságot; a te útadon éltess engemet...."
Szia !
Férfitársaim az Úrban ezen a területen vigyázni kell ugyanis a mostani korban a világi hölgyek eléggé szabadosan öltözködnek kirakják azokat a testrészeiket amelyek nem az utcára mutogatásra valók mert bizony a világi és nem stabil keresztény férfiak szemeit oda vonzza amelyek által démonikus erők lépnek be a személyiségbe illegális vágyakat létrehozva és hosszabb távon azt vehetik észre (nőtlen keresztény férfiak) problémájuk lesz az önkielégítéssel.
Ezeket az indulatokat lehet kezelni elhatározás kérdése, engedsz neki vagy sem.
Néhány Ige a végére:
Olvassátok, tanulmányozzátok és imádkozzatok ezért !
Törekedjetek a tisztaságra, szentségre a mai világban egyedülálló férfiakkal szemben ez az ördög egyik fegyvere, figyeljetek oda erre a területre mert mire észbe kapsz már meg is vagy vezetve !
Jób 31:1 Szövetségre léptem szemeimmel, és hajadonra mit sem ügyeltem.
Zsolt 119:29 A hamisságnak útját távoztasd el tőlem, és a te törvényeddel ajándékozz meg engem!
Zsolt 119:30 Az igazság útját választottam; a te ítéleteid forognak előttem.
Zsolt 119:31 Ragaszkodom a te bizonyságaidhoz; Uram, ne hagyj megszégyenülni!
Zsolt 119:32 A te parancsolataidnak útján járok, ha megvigasztalod az én szívemet!
Zsolt 119:33 Taníts meg Uram a te rendeléseidnek útjára, hogy megőrizzem azt mindvégig.
Zsolt 119:34 Oktass, hogy megőrizzem a te törvényedet, és megtartsam azt teljes szívemből.
Zsolt 119:35 Vezérelj a te parancsolataidnak útján, mert gyönyörködöm abban.
Zsolt 119:36 Hajtsd szívemet a te bizonyságaidhoz, és ne a telhetetlenségre.
Zsolt 119:37 Fordítsd el az én szemeimet, hogy ne lássanak hiábavalóságot; a te utadon éltess engemet.
Péld 4:20 Fiam, az én szavaimra figyelmezz, az én beszédeimre hajtsad füledet.
Péld 4:21 Ne távozzanak el a te szemeidtől, tartsd meg ezeket a te elmédben.
Péld 4:22 Mert életük ezek azoknak, akik megnyerik, és egész testüknek egészség.
Péld 4:23 Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki [minden] élet.
Péld 4:24 Vesd el tőled a száj hamisságát, és az ajkak álnokságát távoztasd el magadtól.
Péld 4:25 A te szemeid előre nézzenek, és szemöldökeid egyenest magad elé irányuljanak.
Péld 4:26 Egyengesd el lábaid ösvényit, s minden te utaid állhatatosak legyenek.
Péld 4:27 Ne térj jobbra, se balra, fordítsd el a te lábadat a gonosztól.
1Ján 2:15 Ne szeressétek a világot, se azokat, amik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete.
1Ján 2:16 Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból.
1Ján 2:17 És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.
Jak 1:12 Boldog ember az, aki a kísértésben kitart; mert minekutána megpróbáltatott, elveszi az életnek koronáját, amit az Úr ígért az őt szeretőknek.
Jak 1:13 Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért.
Jak 1:14 Hanem mindenki kísértetik, amikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága.
Jak 1:15 Azután a kívánság megfoganván, bűnt szül; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz.
Jak 1:16 Ne tévelyegjetek szeretett atyámfiai!
Shalom.
Igyekszem betartani, igen.
Ez nem jelenti azt, hogy soha egyetlen nőre sem pillantottam rá életemben, de azt jelenti, hogy nem nézegetem a mellét, fenekét hosszasan.
Jézus itt azt hasonlítja össze, hogy a törvény betűjével szemben mit is takar a valódi kegyes élet. Mert a "ne ölj!" ott kezdődik, hogy haragszol valakire. A "Ne paráználkodj!" ott kezdődik, hogy vággyal tekintesz rá.
Jak 1,15 - Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz.
Azaz, ha a kívánság melegágyra talál a szívedben, megfogan, növeszted, táplálgatod, a vége a halál.
Róm 8,6 - A test törekvése halál, a Lélek törekvése pedig élet és békesség...
Régebben már az is erkölcstelennek számított, ha egy nő nadrágot hordott. Ma viszont sajnos lehetetlen elkerülni, hogy ránézz egy nő fenekére, vagy mellére, mert a mai nők közül sokan prostituáltnak öltözködnek, továbbá az óriásplakátok is tele vannak pucér nővel.
Nem tudod elkerülni ezt, de meg tudod akadályozni, hogy a szíved, vagy gondolataid tovább folytassák azt az utat, amin ösztönszerűen elindulnának, aminek vége a bűn és kárhozat.
És ez az, amit kér tőlünk az Ige. Hogy "foglyul ejtsük a gondolatainkat Krisztus iránti engedelmességre. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!