Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Röpimákat használtok?

MarkoG kérdése:

Röpimákat használtok?

Figyelt kérdés
Szerintem egyértelmű a kérdésem, :)

2012. szept. 4. 16:00
1 2
 11/16 Hazardteam ***** válasza:
Szerintem érdemesebb akkor már normálisan imádkozni. Isten nem a McDonalds-ban lakik, most meddig tart normálisan kifejezni magunkat? "ha nincs alkalom rá" mire? Háborúban vagyunk a lövészárokban és lőnek?:) Na jó, mindenki cselekedjen a hite mértéke és belátása szerint, nem okoskodom, csak nekem fura gondolat, hogy a mindenség teremtőjének, a Mindenható Atyának odaköpködjek pár begyakorolt félmondatot. Olyan, mintha sms-eznénk egy haverommal és annyit írnék: "Mizu öcsi, ücsi meki délcsy lol lol megalol?" Hm.. ez még hosszabb is lett, pedig nem gondolkodtam sokat hehehe
2012. szept. 5. 20:18
 12/16 anonim ***** válasza:

Hazardteam,

a röpimát nem rendes ima helyett mondod, hanem mindazok mellett bármikor a nap folyamán. Pl. autóvezetés, munka, gyereknevelés - bármi közben. Pont azért jó, mert segít nem megfeledkezni arról, hogy Isten mindig velünk van, és bármikor szólítom, meghallgat. Én szeretem, ha a pici gyerek csak úgy odafut hozzám nap közben, és annyit mond, "szeretlek", ő visszarohan a játékhoz én meg dolgozom tovább... Szerintem Isten is örül neki.

2012. szept. 6. 00:40
 13/16 Hazardteam ***** válasza:
Igen, de az amit a gyerek csinál őszinte és természetes. Az előre bebiflázott "Istennek hála" - "Isten fizesse meg" - "Dícsértessék" nem azonos azzal, amit írtál. Papagáj módjára ismételgetni Istennek fél és negyedmondatokat? Nem azt mondom, hogy órákig kell és nem is a mennyisége számít. De ha már "röpima" (vagy micsoda) akkor legalább a saját szavainkkal kéne és aktuálisan azzal kapcsolatban megfogalmazva, amivel kapcsolatban Istennek hálát, dicsőséget adunk, vagy kérünk egy bizonyos konkrét dolgot nem? Szerintem ez érthető, nem tudom mi "szokatlan" ebben. Nekem a mesterkéltség nem tetszik csak, a szándékkal semi "bajom". Azért tettem idézőjelbe, mert mint mondtam már, mindenki tegyen a hite mértéke és saját belátása szerint, én nem akarom, hogy mindenki úgy gondolkozzon, vagy lássa a dolgokat, mint én. DE ha valami vallásos formalitássá válik hitből való cselekedet helyett, az szerintem nem jó sem annak, aki rászokik erre a viselkedés mintára, sem azoknak, akik látják és eltanulják tőle, főleg, ha kisebbek, vagy tapasztalatlanabbak és Istennek sem. Nem olyan nehéz szerintem 2 őszinte saját mondatot szólni a Mindenható Istenhez, a teremtőnkhöz. Most őszintén, meddig tart?:) Eyébként arról az "emlékeztetőről" amit írtál a törvény jutott eszembe. Isten azt mondta, hogy bojtokat viseljenek a ruháikon, ami mindig emlékezteti őket Istenre. Gondolom arra is jó, amikor a metrón az ember képébe áll 25centiről egy kidobott mellű csaj és belebámul a képébe:) Ránézel a bojtra és elgondolkodsz mit is akarsz és miért is követed Istent, ezek helyett a sekélyes délibáb-csapdák helyett?:)
2012. szept. 6. 19:42
 14/16 anonim ***** válasza:
Hát, nekem nagyon őszintén tud felfakadni a szívemből bármi, amit leírtam - a saját szavaimat is úgy tanulom meg valahonnan. Egyébként a neoprotestáns meg karizmatikus "Dicsőség az Úrnak!" meg Alleluja meg ilyenek is jó lelkülettel röpimák, amúgy pedig képmutatás csupán. Igen, a lelkület a lényeg.
2012. szept. 8. 16:34
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Velem előfordult párszor olyan, hogy hirtelen valami más tevékenység közben azt éreztem, hogy Isten milyen csodálatos és hatalmas és úgy éreztem, hogy tele van Vele a szívem és hálát kell adnom Neki. Ilyenkor mondtam egy-egy röpimát.

Például tavasszal rácsodálkoztam a természet szépségére, sokszínűségére és hálásan annyit mondtam magamban: "Istenem, ez csodálatos."

Vagy a fiamnak nagy örömet szereztem valami apró ajándékkal, vagy programmal és boldog arcát látva csendben ezt mondtam: "Köszönöm, Istenem."

Ilyesmi előfordult velem többször is és jó érzés megköszönni a Szeretetét.

2012. szept. 10. 16:46
 16/16 anonim ***** válasza:

igen, röpimákat (röpi-mák) használunk és röpilünk is tőlük

számunkra a röpima az élet sava-borsa (kopasz) :-)

2012. szept. 11. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!