Ti, akik reggel-este olvassátok a Bibliát, használtok valamilyen vezérfonalat vagy Bibliaolvasó kalauzt?
Én elkezdtem az elejétől és haladok a vége felé.Közben a Zsoltárokat is olvasgatom.Nem tudod hogy kezdj hozzá?
Vannak olyan "kalauzok" amik beosztják minden napra a részeket, így is olvassák sokan.
Én személy szerint jobban szeretem először magát a Szentírást olvasni, és csak utána valamilyen egyéb kiadványt vagy "kalauzt", hogy ne befolyásolja a véleményem vagy a megértést. :)
Hiszek a Szentlélek vezetésében és bízom benne, hogy bármely részt olvasom, ha megfelelő módon és lelkülettel kérem, vezetést és bölcsességet kapok kalauzok nélkül is.
Amire az egyéb olvasmányokat igénybe veszem, az inkább a Biblia hátterének megértése, történelmi háttér, zsidó hagyomány értelmezése, stb. Ezek nagyban gazdagítják a megértést, de nem "ölik meg" az Írásokat felesleges emberi okoskodásokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!