Más is észrevette, vagy csak én vettem észre későn, hogy egyre többet írnak ide Jehova Tanúi?
Idézem saját magam az előző válaszomból. :D
< Ahogy én tapasztaltam, ők abban a tévhitben vannak, hogy ezek az értékelések a JT-mivoltuknak szólnak; sőt, van aki szerint egyenesen a Teremtő Isten, a Biblia vagy az általuk hirdetett "igazság" iránti ellenszenv fejeződik ki így. Pedig nem, mert a legtöbb esetben a tévtanításokat, azaz a téves bibliamagyarázatokat pontozzák le a felhasználók. >
Ehhez képest azóta megint több JT is leírta, hogy a Bibliával van bajuk az olvasóknak...
Kedves Tanúk, tessék szíves lenni végre tudomásul venni, hogy magával a Bibliával a keresztény hívőknek SEMMI gondjuk nincs. De azzal már van, amikor az ÚVF-ből idéztek olyan részt, ami ténylegesen ferdítés, vagy egyéb őrtornyos szövegeket másoltok be.
-------
@ tzolko:
Bár a kérdésed a Tanúkhoz szólt, gondolom, de mivel semmiféle választ nem kaptál rá, hát mutatok valamit én:
"Íme, ez volt a vétke Szodomának, a te húgodnak: kevélység, eledel bősége és gondtalan békesség volt nála és leányainál, de a szűkölködőnek és szegénynek kezét nem fogta meg."
(Ezékiel próféta könyve, 16. rész, 49. vers)
Egyéb érdekességeket olvashatsz Dr. Grüll Tibor történész Szodoma és Gomora nyomában c. cikkében:
Üdv. :)
Kedves Berta Wooster!
A történet valóban érdekes!
Az az állítás, hogy a jelzett térségben voltak városok elfogadható, mert lehetséges.
A régi ékírásos szövegek értelmezésében vannak viták, ugyanis helyenként és koronként változások vannak köztük, ez nem tekinthető egy egyetemes irásrendszernek.
A felhozott példák csak feltételezések, bizonyítást nem nyertek.
Ha valóban történt a Bibliában említett tragikus eseményhez hasonló, gondolok itt Sodoma és Gomora pusztulására, azt bizonyosan természeti katasztrófa okozta.
A világ sok helyén van régi meteorbecsapódás nyoma. Ez geodéziailag felismerhető, sok helyen a kőzetet is megtalálták.
A naprendszerben számos objektum létezik, amelyeknek a mozgásáról, kis méretük miatt mit sem tudunk. Az aszteroidák, kisbolygók, meteorok, üstökösök a pályáikat is megváltoztathatják a nap és a bolygók gravitációs vonzása következtében. A holdon is megfigyelhetőek kráterek nyomai, főleg mivel az erózió ezeket nem koptatta le. Semmi csodálatos nincs az égi "karambolokban"-
Nem is nagyon régen a szibériai Tunguz meteor okozott hasonló jelenséget, szerencsére csak a tajgában.
Mivel a nap is mozgást végez az Univerzumban, és vele együtt a naprendszer, elvileg bárhol behatolhat a naprendszerbe külső égitest is.
Ez a mozgás nem is csekély, a nap kb. 4* akkora utat tesz meg egy év alatt, mint a nap-föld átlagtávolság.Így a föld a nap körüli keringése során valójában egy meredek csavarvonalat ír le.
Egy kozmikus katasztrófa esélye fennáll, de rendkívül csekély a valószínűsége.
Kb. akkora, mintha óriási magasságból leejtenénk egy százforintost, ami egész Európára hullhat, és mi azt várjuk, hoogy pontosan rápottyanjon egy másik érmére.
Az esély csekély, de nem kizárt.
Ha történt ehhez hasonló esemény, akkor érthetőnek találom, hogy a Biblia beszámol róla, bár az idézett történetben háborúval okolják a városok pusztulását.
Az én számomra a vallásos magyarázat nem elég.
Nekem 5 gyermekem van, 4 unokám. A homoszekszualitás nagyon távol áll tőlem, sőt visszatetsző a számomra.
Azonban üldözésüket nem helyeslem.
A bibliai történet nekem nem Isten türelméről, vagy szeretetéről ad tanúbizonyságot.
Ha pedig a szegények meg nem segítése volt a fő probléma, akkor meg bárhol, bármilyen korban hozhatott volna ilyen ítéletet az Úr.
Sajnálom, hogy ezt kell írjam, de kilóg a lóláb...
Utólag, az is beugrott, hogy ezek szerint szegények is voltak abban a szodomában, meg a másik helyen is.
Lenniük kellett, mert ha nem segítették őket, akkor azok is maradtak.
Na az Úr aztán jól megsegítette őket.
Nem frusztrálni akarlak vele, csak érthetetlen ez a logika számomra..
Meglehet, hogy olvastad, de azért felhívnám a figyelmedet erre a topikra:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
Két vallásos nézet ütközése Isten jóságával kapcsolatban, egyenesen a Bibliára hivatkozva.
Ez még valamennyire passzol is az itteni kérdéshez.
Nagyon tanulságos volt számomra.
Persze a magyarázat egyszerű.
Már hallom is: Bizonyára más bűnöket követtek el, ha már Isten megbüntette Őket. Csak így lehetséges.
Vagy csak lesöpörve: Ha Isten jónak látta, akkor ez így helyes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!