Aki szerint Isten teremtette az embereket, az hogy képzeli el? Úgy, ahogy a Bibliában le van írva?
Kedves 16-os, bocsi a nevedet nem Jegyeztem meg.
Itt a zsömle/lány.
Valójában a háznak azért van köze ehhez, mert evvel szemléltettem, hogy ha ezek az élettelen, egyszerű dolgoknak kell hogy legyen alkotójuk és tervezőjük akkor az élőnek annál inkább.
Nem végeztem felsőoktatású iskolát,de rengeteg tudományos könyvet elolvastam és ebből határozottan lejött, hogy ez nem lehet véletlen, és nem az evolúciót használta fel, mert sok tudós is elismeri, hogy nincs átmenet két faj között.
ezen felül azt is olvastam, hogy amelyik élőlénynek nincs medencecsontja, annak sosem fog lába nőni, nem lesz lába.
engem ez a mondat győzött meg a leginkább, de a többi is.
Véletlen szerűen lehetne a fülünk a bokánkon is, de az egyensúly törvénye miatt nem véletlen tette a fület ide a fejünk két oldalára.
Ahol törvény ott törvény hozó.ahol alkotás ott alkotó.
A 10 parancsolatot? Uradat, Istenedet imádd, csak! Betartod??? A szombat napot, a negyedik parancsolatot betartod? Nem néztél bűnös kívánságból másra? Mert akkor házasságot törtél. Betartod??? Ne nevettess! Nem imádsz faragott öntött szobrokat? Nem álltál vigyázzba egy himnusz, mint zenemű előtt, egy szoboravatáson, nem tiszteltél ilyen dolgokat, melyek utálatosak? Nem kívántad mások dolgait? Nincs ember a tudomásom szerint, aki bűntelen lenne Krisztuson kívül. Nincs ember, de még csak angyal sem, ki méltó lenne a tekercs pecséteit felbontani, csak a Krisztus vehette ki az Isten kezéből.
Jel 5,
3. És senki, sem mennyen, sem földön, sem föld alatt, nem tudta a könyvet felnyitni, sem ránézni.
4. Én azért igen sírok vala, hogy senki nem találtaték méltónak a könyv felnyitására és elolvasására, a ránézésre sem:
5. És egy a Vének közül monda nékem: Ne sírj: ímé győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét.
Miről beszélsz. Nincs bűnöd? Aki azt mondja, hogy nincs bűne, az azt mondja, hogy az Isten hazug. Nem tudsz semmit. Ezt meg azt imádom a kereszténységből. Nem cinikusnak kell lenni, hanem magadba nézni, és ha már a kezünkben van Isten kinyilatkoztatása, úgymond használati utasítása az életre, akkor tanulmányozni kellene.
Szia
Hiába, ez a Salamon, valóban Istentől kapott igen nagy bölcsességgel rendelkezett:
Példabeszédek könyve 9. fejezet
7. A ki tanítja a csúfolót, nyer magának szidalmat: és a ki feddi a latrot, szégyenére lesz.
8. Ne fedd meg a csúfolót, hogy ne gyűlöljön téged; fedd meg a bölcset, és szeret téged.
9. Adj a bölcsnek, és még bölcsebb lesz; tanítsd az igazat, és öregbíti a tanulságot.
10. A bölcseségnek kezdete az Úrnak félelme; és a Szentnek ismerete az eszesség.
Krisztus urunk is intett ingatag embereket:
Jel 3,15. "Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg volnál, vagy hév.
16. Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból.
17. Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen:"
Kedves zsömle/lány!
Igen valóban látszólag úgy tűnik, hogy kellett lennie egy tervezőnek (látszólag!), de ebben az esetben a tervező maga a természet. Ha a természetből is tudunk választ találni a rejtélyre, akkor miért van szükség természetfelettire?
Az átmeneti fajokra:
Mellesleg az evolúció nem egy A-ból B-be tartó folyamat, aminek a végén az ember áll, mint a legfejlettebb faj, hanem lényegében minden faj átmeneti. A mai értelemben használt ember is. És lehet sok-sok évvel ezelőtt volt egy fajta ember akinek a bokáján volt a füle, de mivel valószínűleg akadályozta volna, ezért el is tűnt.
Ezek mind beleépülnek az evolúcióba, nem mondanak ellent neki. És ki tudja, lehet előbb-utóbb az tarkónkra kerül a fülünk, mert mennyivel kisebb így az ellenállás futás közben. :)
Viszont lenne egy személyes kérdésem. Feltételezve, hogy hívő vagy és nem hiszel az evolúcióban. El tudod-e képzelni, hogy egy nap egy olyan bizonyítékot látsz az evolúció mellett, ami mellett nem tudsz elmenni, nem lehet hozzáalakítani egy tervező létét, mert nincs szükség rá? Mert mindig az az érzésem, hogy a hívő emberek egyszerűen elhatározzák, hogy márpedig ők ebben fognak hinni, és hiába lenne akármilyen meggyőző bizonyíték az ellenkezőjéről akkor se lennének hajlandók elfogadni.
Nem így lehetne előre haladni? Elméleteket gyártunk, ha bebizonyítják elfogadjuk addig amíg valaki egy jobb elmélettel nem áll elő, ha rossz elméletben hiszünk elvetjük.
Hitchens!
Te ff. vagy? Neked van mellbimbód? Minek? Neked van fitymád? Minek? Ezt a bokán fület te sem gondoltad komolyan, igaz? A természet ostoba. Nincs tudata. Nem tudsz átörökölni tanult dolgot. A természet törvény, melyet az Isten alkotott.
Kérdéseidre a válaszok. Igen, igen van, igen van.
És ez mit is bizonyít? A bokán fület nem én hoztam fel példaként. Nem mondtam, hogy van tudata. De azt tudom, hogy te nem tudod, hogy mi az az evolúció.
Igen természetesen a biblia első részét úgy hívják teremtés könyve.
Ott leírja részletesen,hogy teremtette Isten az emberért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!