Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki szerint Isten teremtette...

Aki szerint Isten teremtette az embereket, az hogy képzeli el? Úgy, ahogy a Bibliában le van írva?

Figyelt kérdés

2012. szept. 1. 22:26
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Nekem a teremtésről érdekes elképzelésem van.

Nem vagyok TÚL vallásos, de hiszek Istenben. Viszont nem úgy gondolom, hogy Ő teremtette az embereket.

Isten magát a Földet teremtette, s arra az őseinket, akik innen már önállóan fejlődtek.

Ez csak az én véleményem. Ennek tudományos és vallásos magyarázata is van:)

2012. szept. 2. 09:51
 12/28 anonim ***** válasza:
Nem úgy képzelem el:)Kezdjük azzal,hogy akik leírták,azok sem tudták,hogy is történt pontosan.Csak a sztori kedvéért meg kellet fogalmazni valahogy.
2012. szept. 2. 10:07
 13/28 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Hisszük, hogy Krisztus eljött, megváltott minket, általa van üdvösségünk. Hisszük, hogy eljön a felhőkkel az Atyának dicsőségében, a hatalmas angyalokkal, hogy egybegyűjtse a választottakat. Tűz emészti fel a világot, eltűnik ez a világ az Isten szeme elől, úgy, hogy arra senki sem fog soha emlékezni. Új eget és új földet teremt majd. És te azt kérdezed, hogy nehezemre esik-e az, hogy Isten a szavával teremtett mindent, és az ember a földnek porából van?

Milyen kérdést tettél fel? Erre az a válasz, hogy igen, vagy nem. Én elsőre válaszoltam, hogy igen, mire te cinikusan gratulálsz. Mit akarsz? Kötekedni?

Igen, kérdező, nekem minden e-világi, evolucionista vallású bizonyíték a teremtést bizonyítja és az özönvizet. Miért, te hogyan képzeled el? Úgy, ahogy tanították, ahogy "beléd verték", amilyen az e-világi vallás megköveteli, igaz? És te ezt akarod ránk erőszakolni? Ember, ezt tanultam évtizedekig, mit gondolsz, majd fogsz tudni újat mondani? Hány éves vagy? Nem fogsz tudni újat mondani ezzel a hamis vallással kapcsolatban semmit.

Én elfogadom, hogy abban hiszel, amiben én is évtizedekig, engem sem bántott ezért senki. Te is fogadd el, hogy engem meg az igazság érdekel, és biztos vagyok benne, hogy az én általam vallott igazság AZ igazság.

2012. szept. 2. 10:50
 14/28 A kérdező kommentje:
18 éves vagyok. És jelenleg nem tudom, hogy miben higgyek, de abban biztos hogy nem, ahogy a Bibliában van leírva. Ha azt valaki komolyan veszi, ott nagy gondok vannak. És úgy látom te azt szó szerint veszed.
2012. szept. 2. 11:06
 15/28 anonim ***** válasza:

Akkor két választásod van, ha a Bibliai vonalon akarsz tovább menni. Vagy elveted egy az egybe, és behódolva a többségi vallásnak, vagy összemosod a kettőt. Ennek van azért nagyon sok baja. Amíg az egyik azt mondja, hogy a halál hozta az embert a világba, addig a másik, hogy az ember a halált. Ha nincs az embernek köze a halálhoz, akkor miért is kell a megváltás? Pedig a Biblia azt mondja, hogy a bűn zsoldja a halál. Ha nincs ehhez közöm, akkor miért kell meghalnom? Ha nem kell, akkor hazuggá tesszük az Istent.

A másik probléma, ami már inkább teológiai:

Mt 5,37 "Hanem legyen a ti beszédetek: Úgy úgy; nem nem; a mi pedig ezeken felül vagyon, a gonosztól vagyon."

2012. szept. 2. 11:33
 16/28 Hitchens ***** válasza:

Kedves Zsömle/lány!

Én azért kíváncsi lennék a "tudományos" bizonyítékaidra.

Abban, hogy milyen lenyűgöző a szemünk és egyéb működései az élőlényeknek egyetértünk, de ez nem bizonyít semmit. Az evolúció ad választ rá. A példádnak a házzal és tervezővel továbbra sincs köze ehhez, mert a ház nem élőlény.

2012. szept. 2. 12:03
 17/28 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Különben te hogyan kepzeled el a feltámadást? Evolúcióval?

2012. szept. 2. 13:51
 18/28 A kérdező kommentje:
Én sehogy nem képzelem a feltámadást. :D Ilyen nem volt.
2012. szept. 2. 13:59
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Tehát, mivel a Biblia egyrészt erről szól, nemcsak a teremtés a kamu, hanem Krisztus is kamuzott ezzel kapcsolatban? Pál is tévedett, és különben is kamu az egész? Miben is hinnél te? Csak sejtéseid vannak az igazságról, de a világ csalárdsága annyira fogságban tart, hogy ellene mész az igazság kijelentésének, igaz?

Nincs feltámadás, Krisztus ezen kijelentései nem igazak, hazuggá téve az Istent és Krisztust, az ő bárányát is, ha meghalunk, kiszakad belőlünk talán valami lélekszerűség, mint a buddhizmus és efféle mesék tartanak, amit persze szintén nem látott senki, miért is hinnél akár ilyesmiben is, és akkor mi is lesz, miután meghalunk? Semmi? Akkor azt csinálok, amit akarok, hiszen értelmetlen az életem, és a tiéd is, igaz? Egy értelme van, a fajfennmaradás, de ez meg kit érdekel? Miután meghalok, nem tök mindegy, hogy hányan vagyunk, vagy nem vagyunk, a lényeg, hogy én már nem vagyok. De vigyázz, mert Krisztus a hited, és az abban termő gyümölcseidről, a cselekedeteidből fog megítélni, tök mindegy, hogy te mit tartasz elfogadhatónak vagy mit nem.

2012. szept. 2. 15:43
 20/28 A kérdező kommentje:
Az utolsó mondatod a legigazabb. Ezt szeretem a kereszténységben. Én soha nem fogok lopni, ölni, káromkodni, a 10 parancsolatot betartom, mivel az nem csak a keresztények alaptörvényei.
2012. szept. 2. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!