Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztény Isten, Allah,...

A keresztény Isten, Allah, Krisna ugyanaz?

Figyelt kérdés

2012. aug. 30. 06:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ez esetben viszont bocsánatot kell kérnem, hogy félreértelmeztem a hozzászólásodat. Picit elhamarkodott volt rögtön rosszat gondolni. Ezek szerint nekem hibádzik a szövegértésem, legközelebb majd jobban odafigyelek, de azért te is fogalmazz pontosabban. :)
2012. aug. 30. 11:43
 12/19 anonim ***** válasza:
Jogos, én is fogalmazhattam volna pontosabban. De térjünk vissza az alapkérdéshez. Nyilván csak egy Isten van. De hogy melyik vallásé lenne igaz, esélyünk sincs eldönteni, ki hová született, hát úgy járt. Református faluba, sivatagi oázisba, sztyeppére, tundrára, így "választ" kényszerből magának Istenképet. A legritkább esetben látja be, hogy egy másik vallásé igazabb lett volna.
2012. aug. 30. 11:47
 13/19 anonim ***** válasza:
56%
Reagálva itt korábbi gondsoltokra, a Mindenhatónak azért nincs neve, mert nem beszélget senkivel, hogyan, mihez képest stb. lenne neve, ha egyszer ő az, aki! Ki szólítja meg? Ha Tóbiásnak hívnák vagy Dzsenifernek, ennek mi értelme lenne? Ki hívja őt annak és miért? Ő az Isten, a teremtő, a mindenható. Elnevezni azokat kell, akik sokan vannak, hogy valahogy meg lehessen szólítani, különböztetni őket. Ez az Allah-Manitu-Zeusz-Visnu-Jupiter stb. próbálkozás nyilván azért van, mert személynek képzelik el, orral, füllel, ruhában, a lábujján körmökkel. Persze mi a fenét csinálna Isten az orrával, a ruhájával, de főleg a körmeivel?? Szóval, nem így van, Isten több ennél, magasabb kategória, mondhatnánk, kategórián felüliség.
2012. aug. 30. 11:57
 14/19 anonim ***** válasza:
ma 08:13 Te tuti Jehova Tanúja vagy. Egyértelmű a "az Istennek van egy személyes neve" mondatodból, ugyanis Jehova Tanúi hajtogatják folyamatosan az "isteni" nevet.
2012. aug. 30. 12:19
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem.
2012. aug. 30. 16:35
 16/19 anonim ***** válasza:
Isten=Allah, de Krisnáról nincs tudomásom sajnos.
2012. aug. 30. 17:43
 17/19 anonim ***** válasza:
40%
A keresztény tanítás szerint Isten három személyből áll. Ezért is hivatkozik rá néhol a Biblia többes számmal. Allah oszthatatlan. Nem lehetnek ugyanazok.
2012. aug. 30. 19:57
 18/19 Orosz18 ***** válasza:
az isten és az allah nem ugyan az szerintem ! csak egy isten van és az arab vallás a zsidó és a keresztény alapján meg van csinálva , meg a történetek is am benne vannak ugyan azok kb . jézus és isten veled !
2012. aug. 30. 22:03
 19/19 mustafa33 ***** válasza:

Allahu Akbar!

Ashadu An La Illáha-il-l-Láh!

Az Isten a legnagyobb.

Tanúsítom, hogy nincsen Isten az egyetlen igaz Istenen kívül!

Ezt mondják a Saháda-ban (hitvallásban).

Mikor Muhammad a próféta (Allah áldja és adjon neki békét)meghalt, azt mondta a utána jövő kalifa: "Azoknak akik Mohamedot imádták - Mohamed meghalt!

Azoknak akik Istent imádták - Isten örök!"

Allah Mohamed próféták pecsétjének Istene ugyan az aki Jézus próféta Istene, aki Mózes próféta Istene, aki Ábrahám próféta Istene...

Husszajn Manszúr al Halládzs így ír útjáról, mely az Isten világába hagyja betekinteni:

Az én szivemnek is voltak vágyai,

ám mikor megláttalak, a sokból egyetlen maradt.

Kit irigyeltem, azt most énreám irigykedik,

Mióta Te vagy az Uram, magam vagyok a teremtett ura.

Csak azért bucsmolnak engem barátok és latrok,

mert senki nem sejti mekkora volt fájdalma szivemnek.

Én meghagytam minden embernek saját világát, hitét

egyedül a szeretetedben,

Néked, ki a világ temploma és vára is vagy.

2012. aug. 31. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!