Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol volt isten a holokauszt...

Hol volt isten a holokauszt alatt?

Figyelt kérdés
Mit csinált? Az emberek imádkoztak hozzá, hogy mentse meg őket, de nem segített rajtuk, pedig a zsidóknak megígérte, hogy segíteni fogja őket. Megszegte az ígéretét és hagyta odaveszni őket. Miért?

2012. aug. 29. 21:43
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
54%
Bizony, hogy vannak még zsidók és még ráadásul ők uralják a földet. Náluk van minden pénzed:) Amúgy meg a második eljövetelen mindenki feltámad:P
2012. szept. 15. 11:28
 52/66 anonim ***** válasza:
Isten kegyetlen. nap nap után bebizonyosodik. Én nem hiszek benne. És egy kegyetlen istenben nem is fogok.
2012. okt. 3. 23:32
 53/66 anonim ***** válasza:
Most vagy kegyetlen valaki, vagy nem is létezik. A kettő együtt nem megy.
2012. okt. 4. 21:08
 54/66 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy teljesen rossz a felfogásod Istenről. Azt hiszed egy személyről beszélsz, aki olyan, mint én vagy te, csak mindenható, amikor nem erről van szó.

Ez az egyik gyökere az összes veszekedésnek.

Az, aki vallásos, és akinek tényleg igaz az, hogy létezik Isten, ő nem csak a bibliában, vagy az adott vallás írásaiban lévő szavakat nézte, hanem a szavak segítségével eljutott egy felismerésre azzal kapcsolatban, hogy mi Isten, míg azok, akik nem, csak egy személyként, vagy valami más furcsa lényként tekintenek rá, ami ráadásul fantáziaszülte.

Isten egy személyes dolog mindenki számára, aki jól csinálja, mert eljutott egyfajta megértésig ezzel kapcsolatban.

Az én hitem szerint Isten nem egy égben lakó ember, aki így vagy úgy belenyúl az emberek életébe, és hagyja vagy megakadályozza, hogy rossz dolgok megtörténjenek.

Még csak nem is személy.

Számomra isten egy állapot, amihez az embernek van lehetősége felemelkedni, megközelíteni. És azok, akik tényleg értik és hisznek, ezt példázzák is, mégha ez amit most írok az én megfogalmazásom a dologról, az én megértésem.

Ha fel tudod ismerni, hogy minden téged ért dolog, minden szenvedésed, minden örömöd végülis a te saját műved, és ezt úgy teszed, hogy nem bűntudatot keltesz magadban, hanem egyszerűen érted, hogy ezek a te tetteid, cselekedeteid, teremtésed vagy annak hiánya által jöttek létre, akkor elkezdtél közelíteni istenhez, hiszen Isten a végtelen, a minden. Ha ő a minden, akkor nincs más, ami hatással lehetne rá, ami fájdalmat okozhatna neki, amiről ne tudna, amit ne ő okozna. Ha őszintén rá tudsz jönni, hogy hogyan vagy mindennek te a forrása, ha sikerül gondolkodásban valamilyen szinten felfognod, hogy a sorsodat te alakítod, annak minden részét, azzal hogy teszel, azzal hogy nem teszel, akkor ezzel közelebb kerültél istenhez, mert Isten minden, és mert ha ilyen nézőpontból törekszel tekinteni az életre és saját magadra, akkor mindig fogsz tudni tenni valamit, míg amikor másokat hibáztatsz, vagy úgy gondolkodsz, hogy nem tudsz semmit tenni, másra hagyod az irányítást, és a sorsra bízod magad. Az ember nem Isten, de meglehet a törkvése arra, hogy efelé haladjon, hogy közelítsen ehhez az állapothoz a fenti nézőpont felvételével az életben.

2013. febr. 20. 21:58
 55/66 anonim ***** válasza:

Olvasgattam a vàlaszokat hààt elèg zavarosak isten körbemagyaràzàsa meg felfoghatatlan, szerintem isten màr amit megtudtam ròla a bibliàn keresztûl egy èlõ èrzemekkel rendelkezõ szemèly, akinek örömet bànatot tud okozni az emberisèg, pèldàul mikor a zsidòk megöltèk a fiàt Jèzust szörnyû fàjdalmat okoztak neki ezzel, de a zsidòk akkor azt mondtàk hogy felvàllaljàk õk ès gyermekeik unokàik Jèzus vèrèt azaz halàlàt, ezzel elõre elítèltèk leszàrmazottjaikat ami vègbe is ment a 2. vilàghàborúban. Az hogy az ember meg hasonlò lehet istenhez butasàg nem lehet semmiben olyan sõt arra sem vagyunk kèpesek hogy magunk döntsünk bàrmiben mert nem vagyunk kèpesek az utunkat elõre meghatàrozni ugy lettünk megteremtve hogy függjünk istentöl ès hogy õ vezessen minket, ezt pròbàlta meg sàtàn is mikor mèg fellàzadt isten ellen a paradicsom megteremtèse elõtt, õ nagy hatalmat akart magànak amit meg is kapott , de mi isszuk a levèt mert mèg egy magas rangu angyal sem kèpes minket embereket irànyítani csakk isten, sok mindent megtudhatunk istenröl csak olvasni kell a bibliàt ès teljesen mindegy hogy az milyen fordîtàs

/Rammsteines/

2013. febr. 21. 16:31
 56/66 anonim válasza:
Lehet sokan lefognak ezért szólni de ez az én elgondolásom...Nincs Isten!Teremtő van de az nem Isten...Gondoljatok már csak bele ha lenne Isten, miért olyanra teremtette volna a saját világunkat amikbe több millió ártatlan ember hal meg, és a rosszak meg nem bűnhődnek?Régóta foglalkoztat ez a téma...Sajnos sok mindenbe hittem és higgyétek el sokszor is imádkoztam hozzá, és a zsidók is imádkoztak hozzá...De a semmiért...A keresztények most biztos mérgesek lesznek rám..De ha lenne Isten miért lennének betegségek, igazságtalanság, balesetek?
2013. jún. 28. 09:01
 57/66 mustafa33 ***** válasza:
100%
Isten vagy nincs, vagy ha van akkor tojik ránk, vagy ha van és nem tojik ránk, akkor kegyetlen.
2013. jún. 29. 19:52
 58/66 anonim válasza:
Hitler képében volt jelen akkoriban és a zsidókat megbüntette a kánaániták lemészárlása miatt.
2013. szept. 28. 11:53
 59/66 anonim válasza:
0%

"nincs isten"

Ne hazudj!

2013. szept. 28. 11:57
 60/66 anonim válasza:

"Izrael nélkül bármikor jöhetne egy újabb pogrom"

Izrellel is bármikor jöhet. Ez egyedül Istenen múlik.

2013. szept. 28. 11:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!