Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért csak a zsidók szemszögéb...

Miért csak a zsidók szemszögéből mutatják a filmeket?

Figyelt kérdés

Minden ilyen témájú film arról szól, hogy szegény zsidókat mindenki utálta és a nácik milyen rossz emberek voltak. Miért nem csinálnak egyszer olyan filmet ami arról szól, hogy a nácik miért csinálták ezt? Bocsi, ezt az utolsót nem tudtam megfogalmazni.

Szóval van az Acélbakancs, Amerikai história x, aminek a végén a nagy neonáci skinheadek visszavonulnak. Tudom, hogy ezekben nem zsidók voltak, de a más színűekre is vonatkozik a kérdés. De ott van még A csíkos pizsamás fiú is, én is sajnáltam a gyereket és tényleg nem szép dolog amit a nácik műveltek, de megint egy olyan filmet láttunk ahol a nácik gonoszak.

Miért?

Nem akartam megsérteni senkit, csak kíváncsiság.

2012. aug. 22. 11:58
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
Hát mondjuk ez így nem igaz. Láttad például az A bukás című filmet? Az pont arról szól, amit te akarsz.
2012. aug. 22. 12:03
 2/31 rajcziz ***** válasza:
47%
Azért mert a nácik gonoszak a mai szemszögből nézve. Ha olyanra vagy kíváncsi, ahol pozitívként jelennek meg, nézz II. világháborús német propagandafilmeket. Nem is értem a kérdésedet. Már hogyan lehetne háborús bűnösöket pozitívnak beállítani?
2012. aug. 22. 12:04
 3/31 anonim ***** válasza:
Hogyne lehetne? Hány ezer olyan film van, amiben bűnözők a pozitív hősök?
2012. aug. 22. 12:14
 4/31 anonim ***** válasza:
60%

"arról szól, hogy a nácik miért csinálták ezt?"

És miért csinálták mi okuk volt megtámadni az egész világot?

2012. aug. 22. 12:17
 5/31 anonim ***** válasza:
53%
Azért így mutatják, mert ki lenne arra kíváncsi, hogy jópár primitív ember hogy arcoskodik ártatlan emberekkel? Senki, vagyis leszámítva a rossz rasszista, munkakerülő, primitív embert, de hát kit érdekel, hogy ők mit akarnak?
2012. aug. 22. 12:25
 6/31 anonim ***** válasza:
73%

Világuralomra törtek és leigázták azokat, akik nem lett a szövetségesük, vagy nem hódolt be önként. Erről szólt a történet elsősorban, a zsidóüldözés úgyszólván csak mellékszál, viszont remek filmtéma.

A film drága műfaj, csak akkor érdemes csinálni, ha széles tömegnek szól. No már most szerencsére annak, hogy országok lerohanása, emberek irtása milyen remek dolog, nincs túl nagy tömegbázisa. Tudom, hogy van rá igény, de nem olyan nagy.

2012. aug. 22. 12:38
 7/31 perfectlie ***** válasza:
39%
Utolsó,primitívnek jellemezni és arcoskodásnak mondani a 2. világháborút nagyobb primitívség,mint ha valaki kimegy a Kossuth térre náci egyenruhában.Leprimitívezted az egész emberiséget kb. az ókori Róma kialakulásától,szerintem kezd előröl a történelmet a 9. osztálytól :)
2012. aug. 22. 12:39
 8/31 anonim ***** válasza:
58%
perfectlie Aha köszönjük emese. Leülhetsz, egyes.
2012. aug. 22. 12:40
 9/31 perfectlie ***** válasza:
51%
Magadat járatod le :)
2012. aug. 22. 12:42
 10/31 anonim ***** válasza:
86%
Kövezzetek meg, de szerintem is érdekes élmény volna egy olyan film, ami például bemutatja, hogy egy fiatal a 30-as években hogyan fanatizálódik és hogy csatlakozik a náci párthoz, úgy, hogy a vége nem az, mint a hasonló témájú filmeknek, hogy a fiatal rájön, hogy ez rossz és vállalva a következményeket elhagyja a pártot, hanem bemutatja, hogyan lesz elkötelezett náci. Mindezt úgy, hogy nem próbál meg direkt ellenszenvet kelteni (úgyis fog, de általában ez cél is), hanem a karakter lelki fejlődére koncentrálva bemutatja, hogy egy átlag fiatalból hogyan lesz a végsőkig elkötelezett SS tiszt, aki civileket akaszt az utcán.
2012. aug. 22. 12:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!