Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért csak a zsidók szemszögéb...

Miért csak a zsidók szemszögéből mutatják a filmeket?

Figyelt kérdés

Minden ilyen témájú film arról szól, hogy szegény zsidókat mindenki utálta és a nácik milyen rossz emberek voltak. Miért nem csinálnak egyszer olyan filmet ami arról szól, hogy a nácik miért csinálták ezt? Bocsi, ezt az utolsót nem tudtam megfogalmazni.

Szóval van az Acélbakancs, Amerikai história x, aminek a végén a nagy neonáci skinheadek visszavonulnak. Tudom, hogy ezekben nem zsidók voltak, de a más színűekre is vonatkozik a kérdés. De ott van még A csíkos pizsamás fiú is, én is sajnáltam a gyereket és tényleg nem szép dolog amit a nácik műveltek, de megint egy olyan filmet láttunk ahol a nácik gonoszak.

Miért?

Nem akartam megsérteni senkit, csak kíváncsiság.

2012. aug. 22. 11:58
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
14%
perfectlie... Hogyne, te szájkaratézol itt tudatlanul haver:D Szerintem kár volt beleszólnod, most kiderült, h semmit nem tanultál töriből, elég sajnálatos
2012. aug. 22. 12:44
 12/31 rajcziz ***** válasza:
100%
gyakoriválasz2 hozzászólására eszembe jutott Robert Merle Mesterségem a halál című könyve, ami pontosan erről szól - a fanatizálódásról és aztán az elkötelezett gyilkolásról. Ajánlom a kérdezőnek, hogy olvassa el (tudom, hogy nem film, de a végén gyakorlatilag oda jutsz el, hogy nem tudod nem sajnálni az egyik egykori SS tisztet, amiért kivégezték).
2012. aug. 22. 12:47
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Gyakoriválasz, az a baj, hogy az átlagember szellemi befogadóképessége ehhez kevés lenne. Kevesen olvasgatják pl. Merle-től a Mesterségem a halált is, pedig viszonylag könnyen befogadható mű.

Amúgy a kérdésre válaszolva: mert természetes, hogy a milliókat legyilkoló, embertelen gépezettel szemben a legtöbb ember az üldözött és szenvedő áldozatokkal tud azonosulni. Bár szegény kis országunkban elég sokan vannak, akik szívesen lennének valami üldöző-gyilkoló gépezet részei, ahogy nézem.

2012. aug. 22. 12:50
 14/31 perfectlie ***** válasza:

Semmi szájkarate nem volt,csak gondoltam szólok,hogy a zsidók üldözése és/vagy a világhatalomra törés nem 20. századi jelenség.És megismétlem neked és a kedves lepontozóknak,hogy Hitlert és a 3. birodalom vezető politikusait primitívnek nevezni több,mint primitívség.

(és ez egy objektív vélemény,mielőtt leírnád,hogy én is egy primitív náci vagyok)

2012. aug. 22. 12:53
 15/31 anonim ***** válasza:
Igen, már mondtuk, hogy köszönjük, elég volt mára az okosságaidból. Lehet a környezetedben vki díjazza, de mi nem, úgyhogy kímélj meg a buta hozzászólásoktól.
2012. aug. 22. 12:55
 16/31 anonim ***** válasza:
62%

Van néhány ilyen film. (Pl. A bukás) ami vagy a nácik szemszögéből mutatja a történetet, vagy pedig próbál semleges maradni. A személyes véleményem az, hogy hagyjuk már ezt a haláltáboros-világháborús témát. 100 és 1 ilyen film készült! Tudom, hogy szörnyű és embertelen dolog volt, amit tettek, tudom, hogy emlékezni kell rá, és levonni a tanulságokat, hogy többé ne fordulhasson elő, de nem kellene már inkább a jövőbe nézni a sok önsajnálat helyett? Szerintem a zsidóknak sem jó, ha mindenkinek csak a holokauszt jut eszébe róluk.

A kérdezőhöz: azt írod: "megint egy olyan filmet láttunk ahol a nácik gonoszak. Miért? " Hát, talán azért, mert a nácik tényleg gonoszak voltak? Lehet az ő szemszögüket bemutatni, lehet elemezni az indokokat, folyamatokat, de felmenteni őket semmiképp.

2012. aug. 22. 12:55
 17/31 anonim ***** válasza:

10.

Az "átlag náci", miközben csonttá fagyott az orosz fronton, szerintem jó eséllyel azt gondolta, hogy mégsem volt ez olyan remek ötlet. Azok persze akik óriási hasznot húztak a háborúból, nos ők lehet hogy nem bánták meg. De látványos lelki fejlődésen ők sem mentek át.

2012. aug. 22. 12:59
 18/31 perfectlie ***** válasza:

Erősen érvelsz,mesteri módon támasztod alá az információdat és profi módjára ismétled magad folyamatosan.Biztos vagyok benne,hogy egy kiemelkedő észjárású,történelemben is igen jártas személy lehetsz,így kár is vitatkoznom veled,úgyis veszett fejsze az egész!

Remélem lesz még lehetőségem olvasni a hozzászólásaidat,és tanulhatok tőled sok-sok új dolgot!

2012. aug. 22. 13:03
 19/31 anonim ***** válasza:
perfectlie... Nem veszed magad észre, hogy itt egyedül te próbálsz vitatkozni?:D Ne legyél már ennyire szánalmas. Mit nem értesz abból, hogy buta ember vagy és tanulj egy kis történelmet, azután provokálj itt? Nem elég, hogy 5x írtam le neked, hogy senki sem kíváncsi rád és a h.lye nézeteidre? De légyszíves folytasd még, nem fröcsögted még tele az egész oldalt, lehet hogy még vki nem látta ... idióta
2012. aug. 22. 13:08
 20/31 anonim ***** válasza:

15. és perfectlie

Tudjátok, okos enged. Most eldőlhet, ki az okosabb....:)

2012. aug. 22. 13:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!