Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten fia Jézus, Jézus mégis...

Isten fia Jézus, Jézus mégis Isten. Ez most hogy is van?

Figyelt kérdés

Ha valaki Istenben hisz, akkor Jézusban is hisz? Ha a hierarchia rendszerben gondolkodunk, akkor Isten után rögtön Jézus következik, ugyanis a fia. Viszont mégis azt mondják, hogy Jézus egyenlő Istennel. Jézus mondta is, hogy Ő és az Atya egy, illetve azt is mondta, hogy aki látta Őt, az látta az Atyát. Akkor most Jézus egyenlő Istennel? Ha igen, miért mondjuk azt, hogy Jézus Isten Fia?

Nem provokálni akarok, hívő ember vagyok, csak ezt nem értem. Értelmes válaszokat kérek. Köszönöm.

2012. aug. 25. 08:18
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok ezzel kapcsolatban elfogult, tisztán látom hogy mik az igaz vallás gyümölcsei, és ugyan melyik vallás tudja ezeket felmutantni? Ez a vallás igen, és ez elég nekem mivel csak egy igaz vallás van. Másrészröl pedig korántsem mazsolázgatás, össze vannak gyüjtve azok a versek amikböl fel lehet ismerni az igaz vallást. Ha ezeket a verseket csak kiforgattuk, és a saját érdekünk szerint lett összeállítva akkor magyarázd meg nekem a saját elképzelésed szerint őket, én azt is el fogom olvasni hidd el.
2012. nov. 14. 20:09
 42/44 anonim ***** válasza:

"Én nem vagyok ezzel kapcsolatban elfogult, tisztán látom hogy mik az igaz vallás gyümölcsei, és ugyan melyik vallás tudja ezeket felmutantni? Ez a vallás igen, és ez elég nekem mivel csak egy igaz vallás van."

Az alapprobléma az, hogy már leírtam / leírtuk többször és több helyen, hogy NINCS "igaz vallás"; de te még mindig nem érted, vagy nem vagy hajlandó tudomásul venni, és ezért ragaszkodsz a saját véleményedhez.

Erre megint csak azt tudom javasolni, hogy olvass, értelmezd a szöveget, és gondolkodj.

"Másrészröl pedig korántsem mazsolázgatás, össze vannak gyüjtve azok a versek amikböl fel lehet ismerni az igaz vallást."

Szerintem ezen is túlvagyunk már...

De akkor kérdezek: KI gyűjtötte össze ezeket a verseket?

"Ha ezeket a verseket csak kiforgattuk, és a saját érdekünk szerint lett összeállítva akkor magyarázd meg nekem a saját elképzelésed szerint őket, én azt is el fogom olvasni hidd el."

Én miért magyaráznám már az ŐT-gyűjteményt a saját elképzelésem szerint? Mint már leírtam kisezerszer, nem értek egyet ezzel.

Plusz: miért írjak neked bármit is, amikor amiket eddig írtam, azoknak a nagy többségét sem értetted meg? Először próbáld meg azokat, van vagy 10 kérdés; aztán utána beszélhetünk... :)

2012. nov. 21. 19:50
 43/44 anonim ***** válasza:

"Az alapprobléma az, hogy már leírtam / leírtuk

többször és több helyen, hogy NINCS "igaz vallás";

de te még mindig nem érted, vagy nem vagy

hajlandó tudomásul venni, és ezért ragaszkodsz a

saját véleményedhez.

Erre megint csak azt tudom javasolni, hogy olvass, értelmezd a szöveget, és gondolkodj." Az hogy nincs igaz vallás az egyszerűen nem igaz mivel a biblia sok hamis vallásról beszemol s köztük egyetlen egy igazról, persze jelképes értelemben de ismételten nem ezen kell fennakadni.

2012. nov. 29. 19:55
 44/44 anonim ***** válasza:

"Én miért magyaráznám már az ŐT-gyűjteményt a

saját elképzelésem szerint? Mint már leírtam

kisezerszer, nem értek egyet ezzel." Rendben, akkor felteszem megint a kérdést, miért is nem értel vele egyet? Melyik az a bibliavers a szövegrészben említettek közül amely gonosz módon el lett ferdítve? Vagy nem tudod megmagyarázni? Pedig mint már írtam olyan szívesen meghalgatnám.

2012. nov. 29. 20:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!