Jézus azt mondta bűn megtagadni szüleinket, Ő mégis
"megtagadta" anyját. Hogy is van ez?
Figyelt kérdés
Jézus azt mondta, hogy bűn megtagadni anyánkat vagy apánkat. De amikor Jézus a templomban tanított, akkor szóltak Neki, hogy az édesanyja kint várja. Erre Jézus azt válaszolta, hogy a sokaság az Ő családja. Akkor most megtagadta az anyját? Hogy kell ezt értelmezni?
2010. okt. 24. 13:11
1/7 anonim válasza:
Leginkabb ugy, hogy
"ne baszogassatok, nem latjatok hogy dolgozok?"
Vagyis, finoman utalt arra, hogy aze' mert eppen a felnott anyanak picifiacska rohama van, ne kelljen mar eldobnia mindent es rohanni.
Kb ezt probalta mondani, modern magyarra forditva. :P
2010. okt. 24. 13:25
2/7 anonim válasza:
Milyen templomban tanított Jézus? :) Egyébként nem megtagadta, csak családjává fogadta a sokaságot is.
2010. okt. 24. 13:25
3/7 anonim válasza:
Szomorú vagyok, hogy így látod, mivel nem tagadta meg, nincs is benne ez a szó 'megtagadom', azt mondta, hogy mindnyájan az én testvéreim és rokonaim vagytok. Miért magyarázod félre szándékosan a Szentírást? talán a hitközösségben nem testvérének szólítják egymást az emberek, a pap nem úgy kezdi a szentbeszédet, hogy Krisztusban kedves testvéreim, akkor ő most ezzel megtagadja a vér szerinti testvéreit. nyilvánvalóan nem. Neked jól esik, hogy megbotránkoztathatsz másokat? Tarts bűnbánatot!
2010. okt. 24. 14:18
4/7 anonim válasza:
Ekkor a jeruzsálemi templomban tanított Pészah előtti héten.
Jézus nem tagadta meg az anyját. Igaz, hogy nem volt vele mindig, mert mert megkeresztelkedése után elment otthonról, és tanított meg gyógyított. De amikor Mária ott volt a keresztre feszítésnél, akkor Jézus Jánosra bízta, hogy "tartsa el". (János 19,25-19,27)
2010. okt. 24. 14:18
5/7 anonim válasza:
Nem tagadta meg az anyját, viszont nyilvánvalóvá tette, hogy nem csak az anyja az ő családja, hanem mivel Isten fia, az egész sokaság is a családja, s őket sem tagadja meg senki miatt. Ezzel egyrészt kinyilvánította istenfiúságát, másrészt pedig közösséget vállalt a követőivel (aminek később a keresztre feszítéskor újabb tanúbizonyságát tette)
2010. okt. 24. 14:19
6/7 A kérdező kommentje:
Nem megbotránkoztatás volt a célom. Bocsánat. Csak félreértelmeztem, nagyon belemerültem a dolgokba. Bocsánat még egyszer.
2010. okt. 25. 17:13
7/7 anonim válasza:
A Biblia azt írja, hogy Tiszteld apádat és anyádat. Jézus tisztelte a szüleit. Gondolom erre az igeszakaszra gondoltál, ami miatt azt gondolod, hogy megtagadta a szüleit:
"Íme, anyád és testvéreid odakint állnak, és beszélni akarnak veled." Ő azonban így felelt annak, aki szólt neki: "Ki az én anyám, és kik az én testvéreim?" Erre kinyújtotta kezét tanítványai felé, és így szólt: "Íme, az én anyám és az én testvéreim! Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az az én fivérem, nővérem és az én anyám."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!