Együtt vagy külön látogassuk a szüleinket?
Szerintem ahogy kijön a lépés. Most attól, hogy már házaspár vagytok, nem kell összenőni, ez nem az az évszázad, amikor a házas felek csak együtt mehettek bárhova is, mert különben "megszólták" őket.
Én pl. a férjem szüleihez is elmegyek a férjem nélkül, ha nem tud jönni, de nyilván ha úgy jön ki a lépés, akkor együtt megyünk.
ha a szülőknél van a "haza", akkor a saját otthon mi? az is haza és akkor lehet az embernek több hazája, egyből 3 is?
nekem amióta házas vagyok, a haza a saját otthonom.
Én még nem élek együtt a párommal és nem is gonfolkodtam ezen, ezért csak szüleim illetve unokatestvéremék példáját tudom megosztani. Szüleim kicsit más helyzetben vannak. Édesapám szülei az ország másik végében laknak, így oda mindig együtt mentek. Egyszer-kétszer ha betegek voltak, apu szerette volna őket gyakrabban látni, akkor volt hogy a család maradt itthon és csak ő ment, nincs ebből sem gond.
Anyai nagyszüleimhez is többnyire együtt járunk, de mivel ő itt lakik, sokszor van hogy anyu beszalad hozzá meló után egyedül is, csak beszélgetni kicsit.
Unokatesómék ugyanúgy eljárnak együtt is, de külön külön is, nincs ezzel gond szerintem. Pl. ha meghívnak titeket ebédre, akkor egyértelmű hogy együtt "illik" mennetek, de csak úgy egy-egy hétköznap simán átszaladhatsz szerintem pár órára, avagy amikor a férjednek más dolga van, te meglátogathatod egyedül a családodat. Nem kell mindig együtt menni, de azért jó ha látnak titeket együtt, nehogy valami olyan képzet jöjjön elő, hogy nem bírja a férjed a családodat ezért nem tart veled soha, vagy hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!