Hogyan térítsem meg szüleimet kereszténységre?
Én nem vagyok hívő, de még én is tudom, hogy Jézus zsidó volt, nem pedig keresztény...Hogy is lett volna?
Kérdezőnek: miért kéne neked bárkit is megtérítened? Neked attól jobb lesz, hogy abban hisznek amiben te? Amúgy elhiszem, hogy vallásos vagy, de ezt a személyes kapcsolatot kicsit túlzásnak érzem. Inkább a szüleiddel legyen jó kapcsolatod.
Kedves 14,és mindenki.
Jézus nem zsidó volt hanem a zsidó nemzetbe született bele.
Ha ez úgy lenne ahogy te mondod, akkor Jézus nacionalista lett volna.
Jehova Ábrahám leszármazási vonalán gondolta a megváltó eljöttét, mert neki tette az ígéreteket, ezért lettek kiválasztott nép.
De soha nem gondolta hogy a többi nép nem számít, mert akik szerették volna az isteni kegyet élvezni, azok jöhettek ide mint prozeliták.Ugyan azon törvény szerint kellet élniük, mert a teremtő nem személyválogató.
De mivel nem fogadták el Istennek ezt a megoldását a megváltásra nem a hiten változtatott, csak más embereket kezdett el használni akik megteszik amit Ő kér,persze az elsők között a zsidó származásúak voltak, és aztán nyílott meg az út a más nemzetbelieknek Kornéliusz katonatiszttel az élen isz.36-ban amit keresztény névvel azonosítottak.
Persze bocsánatot kérek,mert Jézus nem keresztényként született nem is ez a lényeg, hanem arra próbáltam meg válaszolni kicsit félre sikerült, hogy az ezen a keresztény csoporthoz tartozóknak kellett elkezdeni a valaki által gúnyosan idézett "térítést".
Tisztelettel
Zsömle/lány
Szavakkal, "lelkifröccsel" nem fog menni, azt mindenki utálja.
Példát kell mutatni, fel kell vállalni a hitet, és ha rákérdeznek, hogy mi ez, akkor erre kellő tudással válaszolni.
Egyik legjobb barátnőm is hívő, de az anyukája nem volt az (apukájával nem tartja a kapcsolatot nagyon). Aztán szépen egy idő után az anyukája is elkezdett templomba járni, és megtért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!