Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a hasznosabb a tarsadalom...

Almafa1 kérdése:

Mi a hasznosabb a tarsadalom szamara?

Figyelt kérdés
Ma este volt egy beszelgetesem,es bevillant,hogy meg kene kerdezni a nagykozonseget.Mi a hasznosabb a tarsadalom szamara,az ha elfogadjuk Isten parancsolatait es megprobalunk ugy elni ahogy o azt elvarja.Vagy pedig elfogadjuk az evolucio torvenyeit es aszerint elunk.Aki nincs tisztaba a ket fel torvenyeivel az mielott valaszolna jarjon utana,hogy ne legyenek felreertesek.Szerintem meger egy statisztikat csinalni,mar csak azert is,hogy legyunk tisztaba a ket fel torvenyeivel.Ha valaki ugy gondolja,hogy magyarazatot is akar adni,azt szivesen elolvassuk,de ha nem,akkor eleg a evo vagy a krea. röviditett valaszok is.Vegulis ez fogja vissza tukrozni a mai vilagkepunket.:) Persze reszben. :))
2012. aug. 22. 00:22
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
44%
Az evolúció törvénye szerint él a legtöbb ember.Láthatod hova jutottunk..
2012. aug. 22. 00:23
 2/25 anonim ***** válasza:
80%
Nem a hit határozza meg az embert, én ezt tudom mondani. A teremtés vagy az evolúció mellett voksolhat bárki, az semmit sem jelent. Jó embernek lenni nem annyit jelent, hogy hinni egy istenben, és cselekedni az akaratát. Ennél jóval több. Egy materiális felfogású fazon is lehet jó ember, cselekedhet helyesen a Biblia ismerete nélkül is. Mert nem a Biblia határozza meg őt, hanem a neveltetés elsősorban, és hogy milyen hatások érik. De ha normális az értékrendje valakinek, akkor el tudja dönteni mi jó és mi rossz. Ehhez nem kell iránymutatónak egy könyv. Szóval hasznosság szempontjából tök lényegtelen ki mit hisz, vagy mit akar hinni.
2012. aug. 22. 00:33
 3/25 A kérdező kommentje:
koszi a valaszt.Hat igen,nem valami fenyes a tarsadalmunk az biztos.
2012. aug. 22. 00:34
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha a tíz parancsolatra gondolsz, akkor igen, véleményem szerint célszerűbb lenne aszerint élni. De ezt, nem nevezném Isten parancsolatainak, mert ha jobban belegondolsz akkor teljesen természetes szabályok vannak benne, ami minden ember számára alapvetőnek kellene lennie.

Ha az első három parancsolatot nem veszed számításba, akkor egyszerű "törvényekről" van szó, aminek semmi köze a valláshoz.

2012. aug. 22. 00:39
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Én ugy gondolom,hogy elsösorban mindenki saját hite szerin dönti el,hogy hogy éljen.Persze a 10 parancsolat ha szigorunak is tűnik de a javunkat jobban szolgálja,mint a szóban forgo ellenfél törvényei.Ahoby mondja az elöttem hozzászóló is,ha az első 3 at leszámitjuk akkor szerintem egy elég tökéletes életkép tárul elénk.Ez persze az én véleményem,ez ne befolyásoljon senkit.:)
2012. aug. 22. 00:45
 6/25 anonim ***** válasza:
58%

Az evolúciónak nincsenek törvényei.

Esetleg a természetes kiválasztódásra vagy a tápláléklánra gondolsz?

Azért az is érdekes, hogy senki, soha, semmilyen korban nem próbált meg élni a 10 törvény szerint (most csak a keresztényekre gondolok, mert vannak pacifista vallások, ahol nincs vérszomjas isten).

Amúgy szerintem naiv vagy. Soha senki nem fogja feladni a hatalmat vagy a pénzt, csak azért, hogy majd az angyalokkal falja a Danon joghurtot a felhőkön. Ugye, hogy nevetséges? Próbálj meg beszélni egy hadvezérrel, egy diktátorral, egy elnökkel, egy királlyal, olyannyira megnevettetnéd, hogy még az udvari bolondjává is tenne.

A mi világunkat pedig nem "mi" fogjuk megítélni, hanem a jövő generációja, ahogyan unalmason görnyed a történelem eme fejezete felé.

Mi is elvesszünk, ahogy eddig azt tette számtalan éő és élettelen is. Semmi sem tart örökké. A te Istened is csak addig él, ameddig te magad.

Az uralkodik "aki" uralkodik. Nem pedig a szavak, se a törvények. Mert azok csak fogalmak.

2012. aug. 22. 01:01
 7/25 Abibh ***** válasza:
60%
Meg ígértem magamnak,hogy többet nem fogok kommenttelni,de ezt nem tudom kihagyni. :)Tény és való,hogy a tízparancsolatban nincsenek hibák,annyira fedi egyik parancsolat a másikat,hogy ha egyet is elveszünk belőle már nem élhetünk Isten elvárásai szerint.A legtöbben azt mondjuk,hogy képtelenség betartani a parancsolatokat,igen ez igy is van mert olyan világban élünk amelyben ha csak kimész az utcára és elmész egy egy reklámplakát mellett már kísértésben is eshetsz,és ezzel már meg is tagadod az egyik parancsolatot.Nagyon erősnek kell lenni szellemileg is és fizikailag is,hogy tudj ellenállni az ördög kísértéseinek.Ettől függetlenül a társadalmunk számára világos,hogy Isten parancsolatait tartsuk szem elött mindig.Mert mindannyiunk számára jobb.
2012. aug. 22. 01:11
 8/25 anonim ***** válasza:
37%

Mint ahogy az életben vannak törvények, mint a Gravitáció, és szükség van rá, úgy kell az embernek egy irány mutató, hogy hogyan éljen.

A gravitáció sem magától jött létre, mert ahol törvény van ott törvény hozó is.

s ki tudná a legjobban mi jó az embernek ha nem az aki ezeket megalkotta a maga törvényeivel együtt?....

2012. aug. 22. 01:15
 9/25 A kérdező kommentje:
6..elarulom neked,hogy nem igen vagyok templomba jaro,de te mar seperc alatt naivot csinaltal belolem....ez is szerepel a falkatörvényben? Nem vagyok hivo de en elfogadom,hogy letezik egy teremto inkabb ez a vaariacio fele hajlok mint elfogadjam azt,hogy halalommal segitek faj fentmaradasban,nem vagyok en rovar hanem ember vagyok.Es van celom es van remenyem egy jobb vilagban. Persze,hogy a tizparancsolat az ami biztonsagossabba teszi tarsadalmunkat meg akkor is ha te ezt nem igy latod.
2012. aug. 22. 01:22
 10/25 lsandor ***** válasza:
38%
Szerintem mindenképpen az a hasznosabb ha az emberek figyelembe veszik Isten útmutatását. A mai társadalom bizonyítja, hogy az Isten törvényeitől való elrugaszkodás mennyire káros. Isten alkotott meg minket és az életet, csakis ő adja a használati útmutatást hozzá
2012. aug. 22. 06:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!