Vannak zsidók akik átvették a Karácsony ünneplését a társadalom nyomására?
Figyelt kérdés
Bár nem vagyok zsidó,de érdekelne. Szomszédunk zsidó vallású volt,de felesége már Katolikus,és már Karácsonyfát állítanak,feldíszítik a házat. stbstb.
Van más is így ezzel,hogy a társadalom nyomására úgy döntött hogy vált?
2010. nov. 29. 21:23
1/8 anonim válasza:
társadalom nyomására? tán pisztolyt nyom valaki a hátához, hogy hanuka helyett ezt ünnepeljen?
2/8 anonim válasza:
Szerintem, ha egy zsidó nem követi a tórát, nem foglalkozik a vallásával, akkor már nem zsidó.
3/8 anonim válasza:
nagyon sok kikeresztelkedett zsidó van.
4/8 anonim válasza:
a keresztények is követik a tórát...
5/8 anonim válasza:
Zsidóból is lehet ateista. Ateisták meg ünneplik a karácsonyt, csak vallási tartalom nélkül. Ajándék, kaja, fa, buli.
6/8 anonim válasza:
Én zsidó vagyok és szoktam ünnepelni a karácsonyt de csak és akkor ha éppen olcsón lehet kapni fát.Olyankor veszek valami nagy fát és hencegve mutogatom a többi katolikusnak hogy az enyém nagyobb.
7/8 A kérdező kommentje:
Kamu válaszoló az utolsó :)
Amúgy a "társadalom nyomását" most nem kell olyan röghöz kötötten értelmezni..
Minden egyes filmben rendszerváltás óta Karácsony dömping van.így lehet valaki enged a nyomásnak,meg a gyerekei nyomásának és ünnepli :)
2010. nov. 30. 16:36
8/8 anonim válasza:
A legtöbb zsidó, akit ismerek, és nem tartja a hagyományokat, ünnepli. Egész pontosan egy ismerősöm volt, aki hanukázott helyette. Ő sem volt hívő zsidó, de az identitása nagyon erős volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!