Miért alakult ez így ki a társadalomban?
A mai társadalomban az az elfogadott és normális, ha nem értelmes dolgokról beszélnek az emberek. Gondolok én más emberek pletykálására, rágalmazására, amolyan "Láttad azt a csajt a facebookon?"témákról való beszélgetésre. Ha viszont már kicsit értelmesebb dolgokról beszélnek bizonyos emberek, akkor megpróbálják lealacsonyítani őket, alacsonyrendűnek nevezik őket, holott ők is ugyanolyan normális emberek, nem vonulnak el, csak vágynak egy kicsit másról is beszélni, kicsit megállni, és belegondolni a dolgokba.
Tehát, nem értem mi az oka annak, hogy ez így alakult.
Én úgy vettem észre, az emberek többsége 1-1 emberrel tud ilyesmiről beszélni, de nagyobb társaságban csak ezek a semmitérő/semmitmondó/unalmas szövegek mennek.
Ez az egyik oka, hogy utálom a tömegeket.
A tömegek az értékeket mindig rossz dolognak próbálják beállítani.
Sokféle ember van, lehet, hogy nem a megfelelő társaságban keresed a beszélgetést. Van ilyen is, bár döntően az indítástól függ. Vagy korábbi kapcsolatból származó ismeretektől.
Döntő többségben mindenkivel lehet beszélgetni "értelmesen", lehet viszont, hogy ennek a szintje a te igényeidnél alacsonyabb. A pletykálást pedig, ha nem kívánod, le lehet állítani finom eszközökkel.
részben a technika hatására egy új típusú (emberalatti szintű) kollektivitás alakul ki
akiben van erő és tartás, az nem süllyed el ezen süllyesztő impulzusok hatására
Zbigniew Brzezinsky azt mondta, hogy "el fog jönni az idó, amikor az emberek nagy többsége egyetlen önálló gondolatra sem lesz képes"
egy új típusú emberalatti-szintű (ál)kollektivitás
ez egyébként a teokratikus papi államideál is (egy szűk körű kissebbség uralma a békés-birka többség felett)
Nincsen semmi új a nap alatt .. ami jön, az már régen is megvolt...
Ezt én is észrevettem. Az emberek 80%-ának nincsenek önálló gondolatai. Vagy a semmiről beszélnek, vagy másokat/más dolgokat/helyzeteket fikáznak,panaszkodnak(ezt órákon keresztül tudják), semmi alkotni valóról nem tudnak beszélni,újdonságot, építő jellegűt kitalálni, fingjuk sincs hozzá hogyan kellene vagy amit mondanak csak azért mondják, mert valakitől hallották aki "megbízható"(Általában Dr. XYZ a rádióban).
Nincs önálló gondolkodásuk, biodroidok. Tökéletes munkaerő, az elit eltartására.
Nagyon kevés ember képes önálló gondolkodásra. Ők a tudósok, az üzletemberek, a bankárok és a politikusok tanácsadói.
Lehet utálni a válaszom, de így igaz. A legokosabb emberek a leggazdagabbak.
Minél többet tudsz, annál haramabb jössz rá hogy egy csomó dolog nem az aminek látszik és rengeteg "normális, természetes" dolog valójában gondosan megtervezett azért, hogy ne lógj ki a tömegből és a legszánalmasabb az egészben, hogy ezeket a dolgokat maga a többség, a biorobotok alkotják és tartják fenn, nem a 'láthatatlan' világuralomra törő elit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!