Miért alakult ki ez?
Én falusi vagyok, itt az a jellemző, hogy mindenkinek van saját háza, nagy kerttel, amit így vagy úgy (hitelből, szülői segítséggel, vagy önerőből) de kifizetett/felépített.
Emellett Budapesten (és biztosan sok más nagyvárosban) azt látom, hogy egy átlagos család, átlagos fizetés mellett sem tud/tudott saját lakást venni, albérletben éli le az életét...
Miért van az, hogy a vidékieknek ennyivel jobb a helyzetük?
Nyilván nem mindenkire vonatkozik a kérdés, én csak a saját környezetemben látom ezt.
Barátom pesti, kis lakásuk van, 12 millióra értékelték fel pár hónapja, albérlet.
Haverja, szintén albérlet, kis lakás, kb ugyan ennyit érhet.
Barátnőmék most költöztek fel Bp-re vidékről, a vidéki házat el kellett adniuk, 20 millióért, a lakásukat 15-ért vehetnék meg, de egyelőre bérlik.
A mi házunk 25 milliót ér, amikor építették, akkor is többe került, mint egy pesti lakás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!