Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt még olyan valaki aki...

Van itt még olyan valaki aki vallási okok miatt szűz?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, szüleim vallásosak, én is az vagyok hiszek Istenben. Tudom hogy nagyon lelkiismeret furdalásom lenne ha lefeküdnék a barátommal, de nagyon szeretem, és tudom, hogy Ő nem várna rám az esküvőig. Félek, mert benne van a pakliban hogy elhagy abba beleőrülnék. De ez nagyon nagy bűn, nem tudom hogyan tudnék belenézni a tükörbe, hogyan mondhatnám el a szüleimnek. Kérlek, adjatok tanácsot!
2012. aug. 17. 09:11
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
37%

Már miért is lenne nagy bűn?

Kinek fájna ha megtennéd? Neked jó lenne, batodnak jó lenne. Jobb eséllyel együtt maradnátok, talán majd idővel el is venne, gyereket szülnél, anyukádéknak lennének kis unokái.

Másik véglet pedig. Elunná az egészet, találna magának egy ugyanolyan szerető lányt mint te, aki azért szexel is vele. Elveszi, majd szül neki ő gyereket. Te meg eljátszod ezt a következő hapival is, az azutánival is, vénlány leszel, és utána már nem tud majd kivel eljátszani. Nem fogsz családot alapítani, szar lesz nekedm és szar a szüleidnek is.

Érdemes lenne mérlegelni, mi a nagyobb bűn! Isten azt akarná, hogy vénlány légy, és gyermektelen? Aligha hiszem!

Jó, megvan rá az esély, hogy lefekszel vele, és mégis elhagy. De ugyan, mitől lettél attól rosszabb? Majd jön másik. Viszont valóban ostobaság elutasítani ha te is kívánod.

2012. aug. 17. 09:42
 2/22 anonim ***** válasza:
35%
Én is hívő vagyok és a barátnőm is. EGy percig sem okozott gondot nekünk a kérdés. Akit szeretsz és aki szeret téged, azzal miért lenne bűn SZERETkezni?
2012. aug. 17. 10:05
 3/22 anonim ***** válasza:
62%

Ha csak a szex az ami miatt veled maradna, vagy nem ez nem keresztényi hozzá állás.

Ha két ember szereti egymást akkor tiszteletben tartják egymás érzéseit, és legfőképp Isten elvárásait.

Kinek akar egy keresztény tetszeni.Istennek avagy embereknek.

Ezt a lazaságot....

Jézus ennyire komolytalan lett volna, Ő sosem enged az erkölcsi szabályokon, amit Pál a következő képen fogalmaz:

(Galácia 6:7, 8) 7 Ne vezessenek félre titeket: Istent nem lehet megcsúfolni. Mert amit vet az ember, azt fogja aratni is; 8 mivel aki a testére nézve vet, romlást fog aratni a testéből, aki viszont a szellemre nézve vet, örök életet fog aratni a szellemből.

Ez a hozzá állás amit némely magát kereszténynek nevező tesz Isten megcsúfolása csúnyán fogalmazva A teremtőt teljesen hülyének nézik, azt hiszik megússzák.:(

Ha az Isten így gondolkodna, mint az emberek, akkor nem foglalta volna szabályokba az elvárásait, hanem mindenki szabadon azt tehetne amit akar.Saját magának mondana ellent.

Ha ez a fiú pedig elhagy ez miatt akkor nem is szeret téged. bizony bizony.

Isten nem áldja meg azokat akik játéknak tekintik a szavait, lásd hova jutott a világ.:(

Mindent szabad még sem boldogok az emberek....:)

2012. aug. 17. 10:14
 4/22 anonim ***** válasza:
47%

Ezzel a gondolkozással, meg hozzá állással elárulják az emberek, mennyire nem szeretik a teremtőt, és kimagyarázzák a helytelen tetteiket.

A teremtő nem fogja a saját felállított törvényeit semmisnek nyilvánítani senki kedvéért.

2012. aug. 17. 10:18
 5/22 anonim ***** válasza:
38%

Kedves Kérdező.

Nem fogsz belehalni, vagy jobb lenne neked ha isten haragja miatt halnál meg?

Aki jobban szereti a hozzátartozóit mint Jézust azt Jézus nem tartja méltónak, hogy hozzá tartozzon.

Bízzál a teremtőben Ő különbet tud neked adni, ha bebizonyítod, hogy szereted Őt, mintha egy ember miatt áthágnád az ígéreteidet.

KW

2012. aug. 17. 10:23
 6/22 Pietrosol ***** válasza:
49%

Szia!

A te életedet,te irányítsd,ne pedig a dogmák!

Ezt a törvényt megmártottad már az értelemben?

Semmi értelme nincs,kizárólag,hogy megtagadd önmagad!

Szer-Elem!Szer-Étkezés!Az egyik legtisztább csoda!

2012. aug. 17. 10:57
 7/22 anonim ***** válasza:
52%

a szex az nem bűn, ha olyan emberrel csinálod, akivel szeretitek egymást.

ha mindenkivel kufircolsz, az bűn.

azt meg nem gondolnám, hogy ha a fiú elhagyna ez miatt, akkor meg sem érdemelne, vagy gonosz.

persze ez mind attól függ, hogy mióta vagytok együtt. mert ok, ha nem bir várni pár hónapot, akkor jobb ha nem maradtok együtt. de, hogy akár éveket várjon, abszurdum.

amúgy meg nem kell a szülőknek mindent tudni...

2012. aug. 17. 12:49
 8/22 anonim ***** válasza:
59%

7-es vok.

hozzátenném, hogy nem feltétlenül gondolom azt se bűnnek, ha két ember akik nem szeretik egymást lefeküdnek egymással, vonzalomból.

2012. aug. 17. 12:53
 9/22 anonim ***** válasza:
55%
Édes jó Istenem, hogy a Te nevedben milyen sötét dogmákat hirdetnek egyesek!
2012. aug. 17. 13:26
 10/22 anonim ***** válasza:
43%
...és még csodálkoznak, hogy mennyi az ateista!
2012. aug. 17. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!