Van Isten?

Figyelt kérdés
Probáljatok le vagy rá beszélni !! Mert nemtoom mit higgyek már...

2012. aug. 14. 16:29
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
63%

kérdezőnek.

Elvetik a Teremtő létezésének gondolatát — Miért?

A vallás és Isten elvetésének irányzata tulajdonképpen olyan emberek filozófiáiban vert gyökeret, akik a puszta érvelést hangsúlyozták. Charles Darwin azt gondolta, hogy az élővilágot jobban megmagyarázza a „természetes kiválasztódás”, mint egy Teremtő létezése. Sigmund Freud azt tanította, hogy Isten illúzió. Az a nézet pedig, hogy „Isten halott”, Friedrich Nietzsche korában alakult ki, és még napjainkban is él. A keleti filozófusok hasonlóan gondolkodnak. A buddhizmus tanítói úgy tartják, hogy nem kell Istenről tudni. A sintó vallást illetően Jamaori Tecuo professzor kijelentette, hogy az „istenek csupán emberek”.

Noha egy Teremtő létezését nagyfokú szkepticizmus övezi, vajon indokolt ez? Valószínűleg te is ismersz olyan „tudományos tényeket”, melyek a múltban érvényben voltak, idővel azonban teljes egészében tévesnek bizonyultak. A föld lapos; az egész világegyetem a földgolyónk körül kering — ezek a nézetek évszázadokon át elfogadottak voltak, ma azonban már tudjuk, hogy tévesek.

2012. aug. 14. 17:26
 12/26 anonim ***** válasza:
63%

ez lenne az ok?

El kell ismernünk, hogy sokan azért vetik el a Teremtő létezését, mert nem akarnak hinni. Egy európai gyártulajdonos ezt mondta az egyik alkalmazottjának: „Még ha maga Isten mondaná nekem, hogy meg kell változtatnom az életemet, akkor sem tenném meg. Úgy akarom élni az életemet, ahogy nekem tetszik.” Egyesek nyilván érzik, hogy egy Teremtő hatalmának az elismerése ütközne a szabadságukkal vagy az általuk kedvelt életformával. Talán így nyilatkoznak: „Csak azt hiszem, amit látok, láthatatlan Teremtőt pedig egyet sem látok.....

Ez nem indok arra hogy nincs

2012. aug. 14. 17:28
 13/26 anonim ***** válasza:
77%

Egyesek elutasítják a Teremtő fogalmát, mert őszintén így érvelnek: „Hiszem, amit látok”. Ha valami nem látható vagy valami módon nem igazolható, úgy érzik, hogy az egyáltalán nem is létezik. Lehet ugyan, hogy a mindennapi életben egy sor láthatatlan dolog létében nem kételkednek, például az elektromosságban, a mágnesességben, a rádió- és tv-hullámokban vagy a nehézségi erőben. Ez azonban nem változtat a véleményükön, mivel mindezek mérhetők vagy más fizikai módon észlelhetők. De az Isten vagy a Teremtő észlelésére nincs természettudományos eljárás vagy bizonyíték.

a láthatatlan Teremtő létezését tényszerű érvek támasztják alá, mivel láthatjuk a bizonyítékokat, tevékenységének kézzelfogható eredményeit. Ezek megláthatók az atomok technikailag tökéletes és igen bonyolult felépítésében, a nagyszerűen megszervezett világegyetemben, a páratlan Föld bolygóban, a csodálatos élővilágban és az ember agyának bámulatos felépítésében. Ezek olyan dolgok, amelyek létét csak megfelelő ok fennállásával lehet megindokolni. Még a materialista filozófia képviselői is elismerik minden más esetben az „ok-okozat” törvényét.

2012. aug. 14. 17:31
 14/26 anonim ***** válasza:
36%
Nem. Hiszen egyértelmű,hogy a világot Fogtündér teremtette.
2012. aug. 14. 17:38
 15/26 anonim ***** válasza:

Nem baj ha lenulláztál, csak azt nem értem, miért nem mindegyiket?

Kis bosszúálló:(

Ennyire kiveszett a szeretet belőled?

Mekkora lehet a gyűlölet az ilyen emberben?

Mivel mást nem tudsz tenni, csak ennyi telik tőled.

Nyilván ha alkalmad lenne rá és engedélyt is kapnál akkor már megöltél volna....csak hogy elhallgattass.

Úgy, de úgy találkoznék veled szemtől szembe. Állnál elém, és a szemembe néznél....

2012. aug. 14. 19:10
 16/26 anonim ***** válasza:

:))):D)

:D)) :)

Bocsánat de valaki felpontozott....:)

Azért köszönöm.:Đ

2012. aug. 14. 19:36
 17/26 anonim ***** válasza:
en is felpontoztalak:P
2012. aug. 14. 19:48
 18/26 anonim ***** válasza:

28%-os nem vagy kicsit paranoiás?

Bár én nem pontoztalak le, válaszod(aid) nem csak hasztalan volt de pazarló is. A kérdés egy eldöntendő igen/nem kérdés +indoklás. De te az ellenkező tábort "támadtad". Ne te mond már meg ki miért nem hisz.

Igen most biztos én is egy pszihopata ámokfutó tudom.

2012. aug. 14. 19:59
 19/26 anonim ***** válasza:

Kedves Nem vagyok

Már régóta ismerjük egymást.

Sosem gondoltam és nem is fogom gondolni azt amit leírtál.

Én még mindig tartom, hogy mindenkinek van véleménye, amivel egyet lehet érteni, vagy nem.

Csak bosszúskodni, sértegetni nem kellene.:)

Köszöntelek

2012. aug. 14. 21:03
 20/26 anonim ***** válasza:

Ja a kérdésedre.

nem vagyok paranoiás.

Mindössze egymás után írtam vagy 7, választ, és valaki mindet lenullázta.:)

Az emberke tudja hogy Én kivagyok, és nagyon régóta gyűlöl, de nem meri a szemembe mondani, inkább alattomosan nullázgat.:)

De ettől még jobban szeretném megismerni.O

2012. aug. 14. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!