Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem tudok kapcsolatba...

Miért nem tudok kapcsolatba lépni Istennel?

Figyelt kérdés

Amiket hallok,hogy: Beszél hozzám. Megmutatja. Vezet. A fejemben hallom a hangját.A gondolataimban jelentkezik meg, hogy mit mond.

Nekem semmi ilyesmi nincsen.

Imádkozom. Kapcsolódnék. Hálás vagyok és ezt imában is kifejezem. Kérek segítséget ehhez.

És mégsem.

Mi velem a baj?

2012. aug. 14. 11:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
54%
Na, ilyen fülből nekem van egy pár
2012. aug. 14. 11:58
 12/27 A kérdező kommentje:
:)
2012. aug. 14. 11:59
 13/27 anonim ***** válasza:
32%
16-os válaszáról,rögtön egy filmrészlet ugrott be: http://www.youtube.com/watch?v=hYsvBVyoknw
2012. aug. 14. 12:01
 14/27 Hazardteam ***** válasza:
56%

Ha a humorherold "válaszokon" kívül más is érdekel: Isten az újszövetségben a szelleme által szól az emberekhez (akikben van)Ahogy Jézus mondta: "A szél fúj ahová akar, annak zúgását hallod, de nem tudod, honnan jön és hová megy. Így van mindenki, aki a Szellemtől vezéreltetik". Inspirációkat ad, belső indíttatást, ösztökéléseket, gyakran álmokat, van hogy határozottan, van hogy szelíden és ha nem figyelsz, simán félresöpörheted őket (mert Isten Szelleme nem "kényszerítő" módon szól; szemben a gonosz szellemi lényekkel) Van, hogy hallható hangon, tekintéllyel szól, de ez a ritkábbik eset, leginkább belső bizonyosság, megerősítés, vagy képek sorozatában jelentkezik. Hogy értsd: olyasmi ez, mintha felébrednél, és kristálytisztán tudod, mit tegyél, még akkor is, ha az "eredmény" esetleg csak fél év, egy év múlva "látszik" de abban a pillanatban nem látod az összefüggéseket. Tudnék példákat mondani, de az itt lévők, csak kifiguráznák, annak pedig nem sok értelmét látom a ködösítésen kívül. De annyit mondhatok: nem egyszer volt már, hogy Isten ilyen módon mentette meg az életemet, vagy a testi épségemet (meg a velem lévőkét) miközben körülöttünk mindenki kapott, korra, nemre való tekintet nélkül és a dolog perceken múlt. Amiért nem értik ezt az emberek, sőt kigúnyolják, annak a magyarázata abban keresendő, hogy az ember szellemének a szemeire az ördög leplet dobott és megvakította (nem én találtam ki, a bibliában áll) Plusz, újjászületés nélkül az ember szelleme halott és maximum a lelkiismerete nyöszörög olykor, vagy ha már nagyon nagy a gáz, álmokat lát, amik többségét nem érti. Az sem garantálja 100%-ban, hogy újjászületett keresztényeknél maradéktalanul működik ez a fajta vezetés, mert nem jár "automatice". Minél inkább ápolja valaki a közösséget Istennel, minél többet tölt azzal, hogy a jelenlétében legyen, annál fogékonyabb lesz arra, hogy meghallja, amikor Isten Szelleme szól ("és azokat mondja, amiket hall") Mert akiket Isten Szelleme vezet, azok Isten fiai akikben pedig nincsen Krisztus Szelleme, azok nem az övéi.

Én pl. miután megtértem, gyors egymásutánban közölt olyan dolgokkal kapcsolatosan információkat, amikre nem volt/nem lehetett rálátásom semmilyen módon. Olyan is volt, amiket megvilágított a múltamból, amiket addig nem értettem, hogy mi miért történt (mert nem rendelkeztem a kellő információkkal) amik évekig, némelyik évtizedig is gyötört. Mikor utána jártam, kiderült, hogy olyasmik történtek a hátam mögött, amikről sejtelmem sem volt mégis kihatással voltak a végkifejletre, ezáltal az életemre. Akik pedig a "felelősök" voltak, csodálkoztak "hogy jöttem rá". Hát magamtól sehogy. Amikor meg feküdtem az ágyamban, ha nem is fizikai füllel hallhatóan, de mégis "hallottam" és láttam is ezeket a dolgokat. Néha olyasmikre sarkall, amikre abban a pillanatban nincs racionális "indok" vagy magyarázat. De miután megteszed, nem kell sok idő és minden helyére kerül. Ezzel a kijelentésemmel valszeg sokan vitába szállnak majd, főleg az olyan önjelölt "biblia magyarázók", akikre én azt szoktam mondani, hogy fonák módon úgy magyarázzák a bibliát, hogy amik ott szerepelnek miért NEM úgy vannak és miért "csak jelképesen értette" (még akkor is, mikor határozottan kijelenti egy verssel arrébb, hogy NEM példázat)

Szóval én azt látom helyesnek és logikusnak is, hogy amit eredetileg mondott Isten az ószövetségben, amikor még nem küldte el a Szent Szellemet: "ha hallgatod és megcselekszed amiket mondok, akkor leszel jószerencsés" az az újszövetségben, Isten Szent Szelleme által valósul meg, akit az Atya Jézus helyett küldött, míg ő az Atya jobbján van és nekünk a Szent Szellem által szól. Ráadásul ez kétirányú kapcsolat, de az egy külön történet, szerintem már így is elég érthetetlen, amiket leírtam sok olyan ember számára, akik nem tapasztalták meg, szóval befejeztem. Csupán azért írtam le ezeket, hogy a sok humorizálás és tévtanok mellett legyen esélyed "hallani" a valóságról is egy picikét.

2012. aug. 14. 13:08
 15/27 anonim ***** válasza:
72%

Talán segítséget is kellene kérned.

arra gondoltam, hogy van egy idézet, ami így szól:

ahol ketten hárman össze gyűlnek a nevemben ott vagyok köztetek.

Nem csak egyedül kellene tenned ezeket, ha nem jó néha ezt hasonló gondolkodású emberekkel is megbeszélni.:)

2012. aug. 14. 13:13
 16/27 anonim ***** válasza:
15%

El vagy még veszve, kedves kérdező?

Vagy inkább olvasod még az ájtatos sületlenségeket? :)

2012. aug. 14. 13:16
 17/27 anonim ***** válasza:
36%

Szia !

Valóban van vezetése Istennek a Szent Lélek által aki az ember életre kelt szelleméhez szól, ad vezetést, kijelent bizonyos dolgokat, ajándékai megnyilvánulhatnak a szellemi ember képes meghallani Isten kijelentését és nem hangját mert azt az ember még most nem tudná elviselni.

Ezért inkább kijelentésnek nevezem, ezt azért fontos megérteni mert van az embernek spirituális része és van lelki-testi része az előbbi kapcsolatban áll az Istennel és ha szellemi életet él valaki akkor folyamatosan Isten jelenlétébe tud maradni az utóbbi része az embernek (lelki-testi ) nem tudná elviselni ha Isten szólna hozzá halható hangon.

Ezért így kommunikál velünk Isten, kiemelném még egyszer az ember szellemét ami nem a fejben található ezért ezt egyszerűen felejtsd el, zárd ki az életedből mert ezek nem a gondolataidba jönnek.

Az ember szelleme valahol mélyen lent hastájékon található ezért az ember egyszerre kapcsolatban van a spirituális világgal és a fizikai világgal.

A gondolatok az utóbbihoz tartoznak, ez veszélyes játszadozás mert az elmében a saját gondolatokon kívül démonok nyilvánulhatnak meg !

A szellemi vezetés úgy működik először is, egyszerűen érzékelem azt hogy mi a gondolat, mi a testnek a szemnek a kívánsága és mi a Szent Szellem vezetése.

Amikor szól hozzám más mint a gondolat a belsőmből jön elő egy mély és határozott,kedves szó vagy szavak a belsőmbe vagyis szól a szellememhez én meg egyszerűen tudom, hogy a Szent Lélek szólt hozzám.

Sosem bántó, kritizáló, nem bűntudatot ébreszt bennem, ha valamit rosszul csinálok egyszerűen megmondja megvilágosítja előttem, mert az Isten törvényének tökéletes ismeretével bír ilyenkor korrigálom magam és hálás vagyok Istennek milyen jó, hogy van kegyelem elszúrtam valamit de rendezhetem Istennél.

Megvilágosítsa számomra az Igét érthetővé teszi számomra, olyan dolgokat információkat tár fel előttem amiket emberileg sosem tudtam volna a birtokába jutni ez lehet egy személlyel vagy a jövőben bekövetkező eseménnyel kapcsolatos és ezt úgy adja ahogy Ő akarja nem mi működtejük hanem Ő működik bennünk és rajtunk keresztül.

Ennek feltételi a következők mert ez csak úgy magától nem kezd el működni az emberben.

Először is a megtérés-újjászületés víztől és Szellemtől, majd az Igével (BIBLIA) való kapcsolat vagyis egyszerűen elkezded táplálni a szellemedet vele és más keresztényekkel is legyél közösségbe így növekedésnek indul a szellemed így lehet fejleszteni az embernek ezt a részét.

Úgyhogy ha a feltételeket betöltöd nem problémázol ezen többé és rájössz nincs veled baj !

Néhány idevonatkozó rész a Bibliából :

Rómaiakhoz írt levél 12:1 Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket.

Róm 12:2 És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.

Efézusi levél 4:23 Megújuljatok pedig a ti elméteknek lelke szerint,

Ef 4:24 És felöltőzzétek amaz új embert, mely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben.

Józsué könyve 1:8 El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, amint írva van abban, mert akkor leszel jó szerencsés a te utaidon és akkor boldogulsz.

2 Korinthus belekhez írt levél 10:4 Mert a mi vitézkedésünk fegyverei nem testiek, hanem erősek az Istennek, erősségek lerontására;

2 Kor 10:5 Lerontván okoskodásokat és minden magaslatot, amely Isten ismerete ellen emeltetett, és foglyul ejtvén minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak;

János evangéliuma 10:27 Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:

Shalom.

2012. aug. 14. 14:29
 18/27 anonim ***** válasza:

Nagyon kevesen hallják valóban az Úr hangját. Ez csak a prófétáknak, apostoloknak, és néhány kivételezett személynek adatik meg. Szóval ez rettentő ritka, ne ilyen válaszra számíts.

Az Úr általában érzések által lép kapcsolatba velünk. Amikor őszintén imádkozol, békét érzel, ugye? Nos, ez az Úr válasza az imádra. Lehet az is egyfajta válasz a részéről, hogyha mondjuk egy kérdésre szeretnél választ kapni, és azért imádkozol, hogy A-t vagy B-t válaszd-e, az egyiknél jó érzéseid vannak, a másiknál pedig nem érzel semmit.

Az érzéseidre figyelj, ne hangot vagy más nagy dolgot várj! Apróságokra figyelj, és légy türelemmel, mert a válasz gyakran nem azonnal érkezik. Kitartás!

2012. aug. 14. 16:21
 19/27 anonim ***** válasza:
27%
Igen veled van a baj, mert kevés a hited.
2012. aug. 14. 18:33
 20/27 anonim ***** válasza:
Nem vagy még újjászületve, azért nem hallod az Úr hangját. Jézus azt mondta, hogy az Ő juhai hallják az Ő hangját, ismerik és követik Őt.
2012. aug. 14. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!