Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha gonoszak vagyunk, és...

Ha gonoszak vagyunk, és emiatt a pokolra jutunk akkor a sátán ezért megbüntet minket? Nem értem a logikát!

Figyelt kérdés

Továbbá örülnék, ha le tudná írni valaki, hogy hol vannak a bibliában utalások a pokolról?

Köszönöm!

2012. aug. 12. 00:03
1 2
 11/15 lsandor ***** válasza:
22%

A zsold az az ár, amelyet egy adott dologért ki kell fizetni. Szóval a halállal fizetünk a bűnért, nem többel.

Isten Ádámnak és Évának is azt mondta, hogy a büntetése az a halál, nem beszélt arról, hogy bárhol is kínozni fogják őket. Kedves utolsó szerinted akkor Ádámnak nem kellene a pokolban lennie?

Vagy ha bizonyítottan pogány eredetű tanítás, akkor miről is beszélünk tovább?

2012. aug. 12. 09:08
 12/15 anonim ***** válasza:
82%

A "halál" szó nem megsemmisülést jelent, hanem elszakadást Istentől. Ld. [link]

Ádámhoz: [link]

A "pogány eredetezés" meg csak azon szektásoknak érvek, akik azt hiszik, hogy attól, ha valamihez hasonlóban a pogányok IS hittek, az nem lehet igaz.

Lásd még:

[link]

[link]

[link]

2012. aug. 12. 09:15
 13/15 anonim ***** válasza:

Azért nem érted,mert értelmetlen.

Sem Isten sem Sátán nem küld a pokolra,és a pokolban nincs Sátán.Maga a pokol azonban valóságos,nem egy halál utáni misztikus hely,hanem az ember legelhibázottabb választásainak a következménye.Amikor félelemben élsz,túl önző vagy,másoknak ártasz,gonoszkodsz,irigykedsz stb...akkor a saját poklodat hozod létre.De nem egy örökké tartó állapot,ki lehet belőle kerülni,csak be kell látni,hogy mit csináltunk rosszul,és többet nem csinálni.

2012. aug. 12. 10:07
 14/15 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Szeretném leszögezni, hogy én nem hiszek az általánosan vallott pokolban, de mindig érdeklődve figyelem amikor egy hívő mindenáron be akarja bizonyítani a pokol létét és milyenségét.

A tudatlanságom miatt vettem a fáradságot és megkerestem a katolikus lexikonban a pokol szót, sok más magyarázat mellet/ pontosan nem tudni mit jelent az örökké vagy a tűz szavak ebben a környezetben/ ezt találtam:"Olyan túlvilági valóság előtt állunk, amelyről semmiféle tapasztalatunk nincs. Ott nemcsak a tér- és időfogalmunk nem érvényes, hanem egész létformánk változik meg, azért minden naiv hasonlat és elgondolás alaptalan. Maga a dogma és a benne rejlő kinyilatkoztatás nem akarja ezt a nemtudásunkat megoldani."

Vagyis senki, senki aki hisz az ilyenfajta pokolban nem tudhatja pontosan, hogy mi az.

Akkor hova ez a nagy hév és indulat, az akkor is nekem van igazam hozzáállás?

Természetesen senkit nem akarok megsérteni a hitében de tényleg nem értem azt az ellentétet az egyház álláspontja és az egyes hívek határozottsága között.

Persze mint írtam tudatlan vagyok lehet, hogy csak ez az oka az értetlenségemnek.

2012. aug. 12. 10:51
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha gonoszak vagyunk, a pokol néven is emlegetett helyre jutunk, ahol a lelkiismeretünk fog minket örök időkig kínozni. A Sátánra is ez a sors vár. (Szóval azt, amit a rajzfilmekben látni néha, hogy az ördög vasvillával böködi az embereket, annak sem kell bedőlni. A Sátán vagy ördög maga is a pokolban fog szenvedni, nem ő fogja ott kínozni a népeket.)
2012. aug. 12. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!