Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez most tényleg igaz?

Ez most tényleg igaz?

Figyelt kérdés
Azt olvastam hogy Jézus azt mondta hogy "a Sátán az atyátok és az atyátok kedvére igyekeztek tenni aki kezdettől fogva embergyilkos". Ez most tényleg így van? Isten teremtett mindenkit, akkor hogy lehetne bárkinek az atyja? De akkor meg miért volt ez írva?

2012. júl. 30. 21:58
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
91%

Az idézet így szól:

"Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja."

Aki az ördögöt követi, annak lesz a szolgája, az az ő atyja. Itt ne nemző atyára gondolj, hanem az ördög fia lesz néki, szellemi oldalról próbáld értelmezni.

2012. júl. 30. 22:07
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Hogy jobban megértesd:

János 8:

41. Ti a ti atyátok dolgait cselekszitek. Mondának azért néki: Mi nem paráznaságból születtünk; egy atyánk van, az Isten.

42. Monda azért nékik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.

43. Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.

44. Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

45. Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nékem.

2012. júl. 30. 22:09
 3/22 A kérdező kommentje:
Hát igen, de mégiscsak úgy fogalmaz hogy tőle vannak, nem úgy hogy őt követik.
2012. júl. 30. 22:18
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez örök kérdés marad?
2012. júl. 30. 22:43
 5/22 anonim ***** válasza:
50%
Isten teremtett Ádámot, stb... Ábrahámnak adott egy ígéretet, miszerint az utódai... Ezek lettek a héberek például. Ezeknek mondta Jézus, és ezen héberek közül került ki ő maga is. Szerintem egyértelmű, hogy Jézus nagyjából miről is beszél itt. Nem a teremtő sátánról, ki megteremtette ezeket az embereket... János evangéliuma eleve nem egyszerű evangélium érteni kell, az biztos. A másik háromban például megannyi példabeszéd található, Jánoséban egy sem.
2012. júl. 30. 22:45
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű.

Az apa azt jelenti, hogy valakinek a szülője.

Nos Sátán amíg normálisan viselkedett nem volt hazugság gyilkosság.

De később megszületett az elméjében ennek a lázadónak, hogy rosszat kell tenni, és így tőle származik a hazugság, ami gyilkossághoz halálhoz vezetett.

Tehát abban az értelemben Atya, hogy tőle ered a hazugság, tőle származik, ezért hazugság atyja.

Akik pedig utánozzák ezekben a cselekedetekben azok az ő tetteit tükrözik vissza nem a teremtő isten tetteit, mert A teremtő az élet Atyja, nem a hazugságé, vagy a halálé-

Ezért a tetteik megmutatják ki az Ő atyjuk.

Az igaz Isten, vagy aki behozta a hazugságot és a halált Aki a Sátán.

egy kicsit fura lett talán:)

2012. júl. 31. 00:23
 7/22 anonim ***** válasza:
56%
Nagyon egyszerű, Jézus ezt a zsidókhoz szólta.
2012. júl. 31. 01:04
 8/22 anonim ***** válasza:

Nem nem.

A biblia mindenkinek szól.

Az való igaz, hogy akkor ott a zsidókra alkalmazta, de mindenkire vonatkozik akik hasonlóan cselekszenek függetlenül, hol élnek hová tartoznak!!

(1János 3:9, 10) . . .. 10 Ebből a tényből ismerhetők fel az Isten gyermekei és az Ördög gyermekei: mindaz, aki nem gyakorol igazságosságot, nem az Istentől származik, és az sem, aki nem szereti a testvérét.

(1János 3:9) 9 Mindaz, aki az Istentől született, nem tart ki a bűnben, mert az ilyenben megmarad az Ő szaporítómagja, és nem gyakorolhat bűnt, mert az Istentől született.

(1János 3:14, 15) . . .. 15 Aki gyűlöli a testvérét, az mind emberölő, és tudjátok, hogy e g y emberölőnek sincs örök élete, amely megmaradna őbenne.

Ezek kemény szavak, de Jézus és a biblia istene, mint olvashatjuk, sosem vicceltek.

2012. júl. 31. 01:16
 9/22 Hazardteam ***** válasza:
48%
Edward Van Halenre azt szokták mondani, ő a "modern rockgitározás attya" így érted? Ábrahámra meg, hogy a "hit" attya. Gondolhatod, hogy nem a sátán "nemzette" azokat az embereket, eleve szellemi lényről van szó. Próbálj elvonatkoztatni a fizikai dolgoktól és ne a földi/emberi élettapasztalataidból indulj ki, akkor megérted. Egyébként nem bonyolult.
2012. júl. 31. 09:31
 10/22 anonim ***** válasza:

"Aki a bűnt cselekszi, az az ördögtől van, mert az ördög cselekszi a bűnt kezdettől fogva. De azért jelent meg Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerombolja. (1.Jn.3:8.)"

Ha a Fiú megszabadít titeket, akkor lesztek valóságosan szabadok. (Jn.8:36)

Mivel nem fogadták el Jézust ,ellene voltak az igazságnak, az Istennek.Ezért mondta Jézus hogy az Ördög az ő atyjuk és tőle származnak...

2012. júl. 31. 14:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!