Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez most tényleg igaz?

Ez most tényleg igaz?

Figyelt kérdés
Azt olvastam hogy Jézus azt mondta hogy "a Sátán az atyátok és az atyátok kedvére igyekeztek tenni aki kezdettől fogva embergyilkos". Ez most tényleg így van? Isten teremtett mindenkit, akkor hogy lehetne bárkinek az atyja? De akkor meg miért volt ez írva?

2012. júl. 30. 21:58
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Már csak azt nem értem hogy a Sátán hazugságai hogyan vezethettek gyilkossághoz? Nekem is hazudtak már, de eszembe se jutott semmiféle gyilkosság. Amúgy Jézus miért nem úgy fogalmazott hogy akik a Sátánt követik, mert szerintem így félreérthető, legalábbis nekem.

Egyébként az lehetséges hogy Sátán azért a hazugságok atyja, mert nem ismerte a világot. Mert a wikipédián azt írták hogy az igazsághoz ismerni kell a világot. Talán nem tapasztalt eleget a világból (csak feltételeztem).

2012. júl. 31. 18:07
 12/22 Hazardteam ***** válasza:
Tudod, különbség van aközött, hogy valaki emberi módon, a saját koncepciói és ismerete alapján (szűrőjén keresztül) akarja megérteni Istent, a világegyetem teremtőjét és aközt, aki látva Isten nagyságát és értelmét, alázattal közeledik felé, mint hallgató a professzorhoz. Általában nem a diák okítja a tanárt:) Az, hogy valamit nem ért az ember, még nem jelenti, hogy az adott dolog értelmetlen. És ez vallásos fronton is így megy. A középkorban embereket égettek meg azért, mert nem értették az új tudományos alapelveket, vagy egyszerűen csak azért, mert mások voltak, mást mondtak és máshogy beszéltek/írtak, mint amit ők elvártak, vagy megszoktak. Mindezt Isten nevének hangoztatásával, amivel pedig Istent próbálták a saját buta szintjükre rángatni, holott a szóbanforgó tudósok közelebb álltak hozzá, mint ők, akik vallásosnak érezték magukat. Szóval ez oda-vissza működik.. Ez sima EMBERI dolog, ösztönös és materialista. ettől kell elszakadni, ha valaki nyitott akar lenni és nem csak az orráig látva megismerni a világot, hanem teljes valójában.
2012. júl. 31. 18:31
 13/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Sátán, egy tökéletesen szép angyal, még a mai napig is.

Csak gonosz.

A biblia leírja hogy sokáig, hosszú időkön keresztül nem volt semmi gond.

Csak hogy egyszer még is csak úgy gondolta, hogy szeretne helyet cserélni a teremtővel, és elkezdett hazudozni.

Hogyan vezetett halálhoz?

azt állította nekik hogy ellentétben isten kijelentésével, nem is fognak meghalni, és ha esznek a fáról akkor istenek lesznek, és nem kell többé engedelmeskedniük senkinek, istennek se, hiszen maguk is istenek lesznek.

A teremtő pedig azt mondta, hogy ha esznek meghalnak.

Nos kinek lett igaza?

A hazugságával nem de halált eredményezett?

A hazugságával és annak elhitetésével megölte az embereket, igaz, hogy csak közvetve.de hozzá járult.

Az emberi bíróságokon is ugyan olyan bűnnek veszik a gyilkosságra való felbujtást, mintha a felbujtó lenne a közvetlen bűnös!!!!

2012. júl. 31. 22:03
 14/22 lsandor ***** válasza:
Azért Sátán a hazugság Atyja, mivel ő volt az első személy, aki hazudott. A hazugsága pedig nagyon sok halálhoz vezetett, mivel Ádám és Éva vétkezett így tökéletlenné váltak és ezt öröklik az utódjaik is
2012. aug. 1. 12:20
 15/22 anonim ***** válasza:

Ha ott lett volna közülünk egy is, egy tanú, de egy pár mondatos feljegyzésen kívül nincs más leírás. Főképp, hogy ki volt az ellenkező, egyáltalán nem biztos, hogy nem az igazat tárta fel az akkori embernek.

Ha meghalsz is élsz ez is le van írva, méghozzá ÖRÖKKÉ.

Lényeg, hogy már az első ember is ezt hitte el..

Azt, hogy mi volt az okuk, hogy miért nem hittek a teremtőjükben, ők tudják.

Véleményem: nyilván aki az embert teremtette tisztában volt azzal, hogy örökölheti az ő tulajdonságait.

(Csak akkor felelsz meg nekünk, ha feltétel nélkül engedelmeskedsz). A halált is beleépítette, hát meghalunk. Bosszúból, mert hallgattak arra, aki azt ígérte, hogy nem halsz meg.

Ha a szeretet Istene nem öl, nem hazudik,mert szeretet.(Ő Jézus Atyja)

Akkor ki az aki az ígérte, ha nem engedelmeskedsz nekünk meghalsz.

A KETTŐ NEM UGYAN AZ AZ ISTEN.

2012. aug. 3. 16:53
 16/22 A kérdező kommentje:

És ha például az Ómen című filmben az volt hogy az Antikrisztus az ő fia, mert akkor kitől lehetett volna, ha nem tőle, mert a szülei örökbefogadták és az anyja meg állítólag egy sakál volt (mondjuk ez nem tudom hogy lehetne mert mióta tudna embert szülni egy sakál).

Amúgy a Bibliában is az van hogy régen az angyaloknak megtetszettek a földi nők és többekkel összeházasodtak és utódokat is tudtak nemzeni. Igaz azok valamilyen nefilimek voltak.

2012. aug. 5. 00:16
 17/22 Hazardteam ***** válasza:
És akkor mi van? A kockásfülű nyúl meg tudott repülni a fülével.
2012. aug. 5. 02:52
 18/22 A kérdező kommentje:
Hát ez igaz hogy akkor mi van hisz az csak egy film, aminek a nagy része fantázia lehet, de a Sátán egy bukott angyal és a Bibliában az van hogy pár angyal tudott utódokat létrehozni földi nőkkel.
2012. aug. 5. 08:36
 19/22 Hazardteam ***** válasza:
És azon túlmenően, hogy egy filmbe mit álmodott bele egy rendező/forgatókönyv író +azon, hogy mi történt 8-10000 éve az özönvíz előtti emberi fajokkal (te még csak nem is közéjük tartozol, ahogy én sem, ők sokfélébbek voltak alapból, mert a mostani emberiség mind Noé 3 valamelyik fiától származik) szóval ezek téged mennyiben érintenek MOST?
2012. aug. 5. 13:46
 20/22 A kérdező kommentje:
Semennyiben, de ha nem tudom milyen régen tudtak utódokat létrehozni akkor később mért ne tudtak volna. De bocs ha hülyeséget írtam. Én csak tudni akartam hogy lehetséges lenne-e.
2012. aug. 5. 15:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!