Az a személy, aki már elvált (polgári és templomi esküvő után), viszont ugyanazon személlyel (előző hitvestársával) újra kötött polgári házasságot, áldozhat-e szentmisén?
Bár én nem vagyok katolikus, de a bibliát mindennél nagyobbra értékelem mint útmutatót minden emberi szónál.
Szerintem a teremtő is nagyon boldog, hogy kibékültetek.
Már csak azért is, mert Jézus azt mondta, hogy amit isten egybe szerkesztett ember szét ne válassza.
Jézus egyetlen okot adott a válásra, ami feljogosít az újra házasodásra. ami ezen kívül van az miatt nincs ok a házasságra.
(Máté 19:6) . . .Úgyhogy ők már nem kettő, hanem e g y test. Amit azért az Isten közös igába fogott, senki ember szét ne válassza.”
(Máté 19:8, 9) . . .. 9 Mondom nektek, hogy aki elválik a feleségétől, hacsak nem paráznaság miatt, és mást vesz el, házasságtörést követ el.”
Pál apostol is azt mondta, hogy az ember és a felesége béküljön meg egymással.
(1Korintusz 7:10, 11) 10 Azoknak, akiknek van házastársuk, utasítást adok, de nem én, hanem az Úr, hogy a feleség ne menjen el a férjétől; 11 de ha elmenne is, maradjon házasság nélkül, vagy pedig béküljön ki a férjével; és a férj ne hagyja el a feleségét.
Kívánom hogy Isten áldja meg a házasságotokat, és legyetek nagyon boldogok.
Javítás az a mondat,:
Ami azon kívül van nem ok a válásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!