Honnét lehet tudni, hogy egy zene "templomba íródott"-e?
Talán a legjobb lenne, ha a papnak megmutatnád a zenét és konzultálnál vele. Akkor biztos nem lesz baj:)
Szerintem arra gondolt, hogy ne legyen trágár, ne olyan dolgokról szóljon a szöveg, amit az egyház ellenez. Példát most nem írok.
Neked lesz az esküvőd?:)
Attól, hogy hallelujáznak benne, még nem feltétlen íródott templomba.
Nem írtad, hogy milyen felekezetről van szó, de pl. a katolikus liturgiában kötött a sorrendje az énekeknek. pl. nem lehet zsoltárt énekelni az Agnus Dei helyett, pedig a zsoltár is vallási ének.
Amúgy mutasd meg szerintem az atyának, mert ez nagyban tőle függ. Nálunk az atya bizonyos katolikus ifjúsági gitáros énekeket sem enged misén, mert egyszerűen nem való liturgiába. Nem a dallal van a probléma, csak ott ne énekeljük.
1.: Bár csak ezen múlna tényleg..:) De pl. a klasszikus nászindulót sem engedik, mert nem templomra íródott!:S Túl szigorú ez a katolicizmus..:S Egyébként nekem lesz, igen. Még a keresztlevelet ki kell csikarnom a papunkból (mert máshol lesz), akkor áll szóba velünk pap a másik helyen, azért érdeklődtem már előre, hogy álmodozzak-e arról a zenéről vagy hagyjam abba..:)
2.: Tökjó, hogy így vágod!:) De azt sajnálnám, ha ez alapján úgy ítélnék meg, hogy az a dal nem való oda. Berakathatom polgárin is persze, de azért bevonulásnál lenne igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!