Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúinál ez nem ellentm...

Jehova Tanúinál ez nem ellentmondás?

Figyelt kérdés

"13 Vajon az a parancs, hogy tartózkodjunk a vértől, a vértranszfúziót is magában foglalja? Igen. Ezt a következőképpen szemléltethetnénk: Tegyük fel, hogy az orvos azt mondja neked, hogy tartózkodj a szeszes italoktól. Vajon ez azt jelentené, hogy inni ugyan nem ihatsz alkoholt, de beinjekciózhatod az ereidbe? Hát persze, hogy nem! A vértől való tartózkodás is azt jelenti, hogy semmilyen módon nem juttatunk vért a szervezetünkbe. Az a parancs tehát, hogy tartózkodjunk a vértől, azt jelenti, hogy nem engedjük meg, hogy vért transzfundáljanak az ereinkbe."

De akkor vérfrakciókat miért fogadhatnak el? Hogy érthető legyen:

Tegyük fel, hogy az isten azt mondja neked, hogy tartózkodj a vértől. Vajon ez azt jelentené, hogy vérfrakciókat a szervezetedbe juttathatsz? Hát persze, hogy nem!

De úgy tűnik mégis...

2012. aug. 6. 20:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
7%

Sejtettem, hogy vannak kifogások.

Ha mások általánosságban beszélnek rólunk, még fel is nagyítják.

A tanúk jó oldalát most Én is általánosságban felnagyítottam, ha lehet általánosítani.

Ez egy felmérés volt a magam számára, hogy ki mit szól ha ilyet írok.

Levonom a konzekvenciát, a tanukat csak vádolni szabad, mert ha van valami jó, akkor azt minél kisebbre zsugorítsuk, mert a végén, még igazat adunk nekik.

2012. aug. 8. 19:18
 12/12 anonim ***** válasza:
89%

Kedves 26%-os tanú /ha már nem vállalod a nicked/:

veled ellentétben Berta pontos hivatkozást adott meg az adatok forrásaként -nem mellékesen a te szervezeted hivatalos kimutatását-, tehát vegyél vissza a felháborodásodból, mert csak TÉNYEKET közölt, és nem felnagyított/lekicsinyített/saccolt!

2012. aug. 9. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!