Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az, hogy én irányítom az...

Az, hogy én irányítom az életemet, bűn-e Isten szemében?

Figyelt kérdés

Szóval én hiszek Istenben és azt akarom tudni, hogy nem számít-e bűnnek ha "Isten helyett én akarom irányítani az életemet" a gondolataimmal? Vagyis nem akarom, hanem képes vagyok rá és ezt teszem.

(akik nem hisznek, ne írjanak értelmetlen és nem a kérdésemre vonatkozó válaszokat.)

2012. aug. 6. 12:14
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

utolsóelőtti: agykontroll, vonzás törvénye, ezekre gondolok."

Ha csak szimplán imádkozol,mit csinálsz?

Saját magadnak akarsz jót,el akarsz valamit érni,szeretnéd,hogy valami sikerüljön,a saját életedet akarod irányítani.Akkor ez is bűn?

2012. aug. 8. 11:22
 22/25 A kérdező kommentje:
Az a különbség, hogy egyik erősen Istenhez kapcsolódik, a másik pedig.. nem. Én pedig hívő vagyok és ha választani kellene, ha az egyik bűn lenne, akkor az imát választanám.
2012. aug. 8. 13:36
 23/25 A kérdező kommentje:
vagyis nem ha az egyik lenne bűn, hanem ha a vonzás törvénye stb.
2012. aug. 8. 13:36
 24/25 anonim ***** válasza:
A vonzás törvénye nem bűn csak felelőtlenség egy hívőtől. Mert te nem látod át egészben az életedet, Isten viszont igen. Lehet hogy te olyasvalamit akarsz, ami hosszú távon boldogtalanná tenne, de most ezt még nem tudod. És veszélyes olyasmit bevonni az életedbe ami aztán ott méreggé válna.
2012. aug. 8. 21:26
 25/25 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Az a különbség, hogy egyik erősen Istenhez kapcsolódik, a másik pedig.. nem. Én pedig hívő vagyok és ha választani kellene, ha az egyik bűn lenne, akkor az imát választanám."

Miből gondolod? azért,mert ezt mondják a papok,meg a gyülekezetvezetők? (sejtheted,hogy miért mondják,de ha nem,és érdekel,akkor szólj,és kifejtem) Gondolod,hogy Isten azt fogja fixírozni,hogy te most az egyház által megszabott rituálé keretein belül kéred tőle azt,amit szeretnél,vagy nem?

A rendszeres agykontroll végzésének hatására nyugodtabb,békésebb leszel,összeszedettebb gondolatokkal,és irányítani tudsz bizonyos dolgokat.

A vonzás törvényénél végül is kérsz valamit,ami neked fontos,és ezt megkapod.Az imában nem ezt teszed? ugyanúgy a saját akaratod érvényesítése végett manipulálod Istent.Úgyhogy most már az ima miatt is érezhetsz bűntudatot:-) Csak viccelek persze.

Komolyra fordítva,akkor most mondd el,hogy mi az ami ezen dolgok közül téged eltaszít Istentől?

2012. aug. 8. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!