Az, hogy én irányítom az életemet, bűn-e Isten szemében?
Szóval én hiszek Istenben és azt akarom tudni, hogy nem számít-e bűnnek ha "Isten helyett én akarom irányítani az életemet" a gondolataimmal? Vagyis nem akarom, hanem képes vagyok rá és ezt teszem.
(akik nem hisznek, ne írjanak értelmetlen és nem a kérdésemre vonatkozó válaszokat.)

Kedves kérdező!
A kérdés messze nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik. A keresztyén hit lényege, hogy átadjuk az életünket Istennek, és hisszük, hogy utána már Ő irányítja azt. (csendben megsúgom, az ateisták életét is Ő terelgeti, mert hogy az egész történelem Isten kezében van! De ezt most inkább hagyjuk) Viszont mielőtt a gép elé ültem, nem kérdeztem meg Istent, hogy Ő ezt jónak látja-e vagy sem, hanem szabad akaratomból úgy döntöttem, hogy ma se a kocsmában töltöm el a délután, inkább itt lógok a net-en. Ezer más dolgot is tehetnék e helyet, sok értelmeset, és sok értelmetlent. Hogy miért pont ezt választottam? Ne kérdezd, nem tudom. De remélem érted a lényeget. Mindenben én döntök az életemben! De ha jót akarok magamnak megkérdezem Istent, hogy Ő mit lát jónak. Persze csak akkor, ha nem tudom a választ előre. Mert olyat nem kérdeztem még Istentől, hogy mit szólna hozzá, ha ma este kicsit kirúgnék a hámból, mert a választ kérdés nélkül is tudom!
A Jézusba vetett hit reményt ad.

A vonzás törvénye egy sima fizikán alapuló dolog, de túlértékelni, vagy túlspirázni sem érdemes. Se nem helyettesítheti Istent és Isten vezetését, se nem ellenkezik vele. Legalábbis az a vonzás törvénye, amit én kb. 20 éve ismerek. Hogy azóta hogy deformálták el, vagy miféle agykontrollal mosták össze, azt nem tudom, de semmi xtra nincs benne, csak egy eszköz. ennél érthetőbben nem tudom leírni, de szerintem benne van a lényeg: NEM Isten ellen/mellett szól, csak egy sima jelenség, amit agykontrolosok felnagyítottak. Kb. olyan alapvető, mint az eső. De az esőből sem csinál az ember vallást és teszi Isten helyére, ahogy a gravitációs, vagy a centripetális erőt sem és azt sem kérdezi meg, hogy összeegyeztethetetlen e, vagy erősíti Isten létezését stb.
Érthető ez? Időről időre felkapnak valamit az emberek, amiket már az őseink is ismertek. Kitalálnak nekik egy új nevet és megpróbálják eladni "csodaszerként" és egyedül üdvözítőként. A "vonzás törvénye" is ilyen. Olyan dolog, mint a mágnesesség, az elektromosság, vagy a gyenge és erős kölcsönhatások. De aki nem ismeri, annak el lehet adni újként újracsomagolva, valamilyen filozófiai köntösben. Az ördög Istent másolja kezdetetől, ez nem újdonság. Az sem, hogy a céljait a sok, hangzatos, vagy "alattomosan" hallgatólagosan elfogadott "mindenki megmondhassa" hazugságok közé csempészett igazság morzsákkal teszi "hihetőekké". Ő a "hazugság attya" ahogy Jézus mondta. Ő találta ki ezt a műfajt, amúgy meg rendkívüli értelmi képességekkel rendelkezik, szerinted nagy kunszt neki jól megkeverni? "Osszd meg (az embereket) és uralkodj" Mind mind régi trükkök. De csak Isten képes és akar is tisztánlátást adni ezekben. Ha rálépsz és túlzásba viszed, úgy jársz mint az a kövér nő, aki minden nap tortát reggelizett és evett mellé pár rostdús zöldséget, mert az majd "kompenzálja". Csak ez sokkal veszélyesebb.. Konkrétan rámehet az ÉLETED, úgy értem nem csak a föld bolygón eltöltött éveid, hanem az ÉLETED. Meg az elméd épsége is. Bármi, ami helyettesíteni próbálja Istent, az bálvány. Lehet az az agykontrollba vegyített "igazságmorzsák", lehet az egyeseknek az elektromos gitárjuk, az internet, vagy akár a csokoládé, tehát AKÁRMI. Nem ér röhögni, ilyenek is vannak. Istent semmi nem helyettesítheti és nem léphet a helyébe. Ez olyan dolog, hogy ha van egy párod és hű vagy hozzá, mert szereted (meg elvből is) akkor akármit is adhatna egy másik nő, lehetne akármennyire "izgis" akkor sem érdekel. Miért? Mert a szerelmed tölti ki a szíved, csak rá gondolsz és nem fér be oda más! És mert MINDENT tőle vársz és neki akarsz adni. Mindent. Kompromisszumok nélkül, agyalás és kavarás nélkül: tisztán.

Szia, hívő vagyok és én irányítom az életemet. Az igaz hogy a kereszténység megváltoztatta a gondolkodásmódomat, más dolgok fontosak nekem, mint régen (a pénz, karrier kevéssé, a család sokkal inkább pl)de eszembe se jutna Istent megkérdezni apró dolgokról, hogy neki mi a véleménye, mert nem hiszem, hogy éltem végéig függőségben kéne élnem és gyerekként apuci véleményét követni. Isten a szeretet és a megbocsátás Istene, tehát elvileg úgy szeret engem ahogy vagyok.
Az apámat sem kérdezem meg, elmehetek- e szórakozni, így harminc fölött......de adok a véleményére az élet más dolgaiban. Fel kell nőni.

2. válaszoló honnan tudod olyan biztosan hogy Isten nem létezik?
Sok ember már az életét adta érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!