Mit tartogat a jövő?

Így van.
Mivel nem hiszi a jövőben bekövetkező pozitív változásokat,
Az a hozzunk a mából amit csak lehet felfogással élnek.
Persze amikor rájönnek majd, hogy rosszul gondolkodtak, akkor meg azokat fogják megint csak bántani akik addig is úgy éltek, hogy a jövőre is gondoltak.

Kedves Kérdező!
Aki valóban hisz Istenben, és abban hogy Ő megvalósítja a szándékát, az nem ennek az életnek él, inkább a jövőre készül. Sátán nagyon jól megvakítja az embereket, ahogyan Noé napjaiban is. Nem kell hozzá rosszat tennijük, elég ha azt nem teszik amit Isten elvár. Jézus elmondta, hogy az utolsó napok olyanok lesznek, mint Noé vagy Lót idejében:
"Továbbá, ahogy Noé napjaiban történt, úgy lesz az Emberfiának napjaiban is: ettek, ittak, a férfiak nősültek, a nőket férjhez adták, addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, és elérkezett az özönvíz, és mindnyájukat elpusztította. Hasonlóképpen, mint ahogy Lót napjaiban történt: ettek, ittak, vettek, eladtak, ültettek, építettek. De azon a napon, amelyen Lót kiment Szodomából, tűz és kén esett az égből, és mindnyájukat elpusztította. Ugyanígy lesz azon a napon, amikor az Emberfia kinyilatkozik." (Lukács 17:26-30)
Ha ily módon a jövőt tartjuk szem előtt akkor Isten ígérete szerint örök életünk lehet:
"Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát." (Máté 7:21)
Üdv: Imre

Elnézést, hogy először a vallási indíttatású válaszra reagálok, de nekem soha nem voltak szimpatikusak és életszerűek az olyan tanítások, vallásos állásfoglalások, amik nem buzdítanak, amik nem inspirálnak, amik nem pozitív energiát adnak az embernek, hanem a kicsinység és a kiszolgáltatottság érzését. Nagyon negatív irányba manipulálja az embert az, hogyha elveszik tőle a jelenben való élniakarást mindenféle igazolhatatlan dologgal, hogy majd akkor ez vagy az lesz a túlvilágon, stb. Nem vagyok sátánista és nem szállt meg az ördög, de én abban hiszek, hogy igenis teret kell hagyni az élet dolgainak kiélvezésére. Amire vigyázni kell, hogy senkinek se a "rovására" élvezzük az életünket, de az oktalan és sehová nem vivő önmegtartóztatásnak nem látom különösebb értelmét.
Ami a kérdés jövőképpel kapcsolatos dolgára vonatkozik: az embernek sokkal nagyobb lehetőségek vannak a kezében (fejében), mint amit kihasznál. Van a gondolatnak és az emberi elmének is teremtő ereje, elvileg a vonzás törvényét kihasználva be lehet vonzani az életünkbe a bőséget és a boldog jólétet. A baj csak az, hogy amikor az embert konstans módon körülveszi a szar (már bocsánat), akkor nehezen tud tudatosan pozitívan gondolkodni, a környezetünk, az emberek, akik körülvesznek, a körülményeink stb mind-mind hatással vannak a pillanatnyi jelenünkre és sajnos meghatározzák a jövőnket.
De elvileg tehetünk ellene, csak nagyon komolyan kell vennünk, tudni kell hinni benne.
Valahogy úgy gondolom, hogy nem örökké rugózni a válságon, a média által a nyakunkba fosott iszonyatmennyiségű kisemberesítő rémhírkeltő, rettegést kiváltó negatív dolgain, hanem az embernek az a feladata, hogy arra koncentráljon, hogy "Én mit tehetek a saját boldogulásomért?"

Szia!
Valójában egyáltalán nem kéne nem létető dolgokkal foglalkoznunk(múlt,jövő)!
A jelenben való tudatos(nem hedonista)munkálkodás szabja meg a jövődet!Ki mint vet úgy arat!

Pietrosolnak!
Első mondatod üti a másodikat, ha nem zavar. Másrészt a vetés-aratás törvénye egy Bibliai igazság, még ha Te csak annyit tudsz róla hogy egy régi igaz magyar közmondás.
(Gal. 6,7) "7Ne áltassátok magatokat! Istent nem lehet becsapni! Azt fogja az ember aratni, amit vetett*. 8Aki azért vet, hogy kielégítse bűnös természetének
kívánságait, annak a bűnös természete örök halált terem, és ezt fogja learatni. Aki viszont a Szent Szellem* tetszésére vet, az a Szent Szellemből arat örök
életet."

Szia!
Szerintem egészséges szinten bármiről lehet gondolkodni.
Tény és való, hogy a "jelen" az amiben lehetőséged van dönteni, változást létrehozni és élni. De! Neked vannak emlékeid, van memóriád. Néha nem árt végig gondolni, hogy mi történt veled és másokkal. Minek mi volt a következménye, hogy hatott rád és másokra. Miért és mi történhetett volna másként.
A "jövőre" szintén igaz, hogy nem árt fejben tartani. El kell döntened magadban, hogy rövid -és hosszútávon mit szeretnél elérni az életedben és hogyan. Mi kell a célod eléréséhez. Mi a tetteidnek a következménye és hogyan fog hatni a másikra. Olyan célokat kell kitűzni, amik reálisak és megvalósíthatóak. Viszont! A megvalósításért tenni kell! Sokkal jobb, ha van egy célod, mint a lesz ami lesz felfogás. Legalábbis szerintem. Végig kell gondolni, hogy amit teszel, azt miért teszed, mit nyersz belőle és mi lesz, ha nem teszed meg. Ezeket a gondolokat lehet tovább bontani.
A holnap úgyis maghalunk felfogásról annyit, hogy bármikor meghalhatunk. Most is meghalhatsz, ha csettintek egyet. Na jó nem:)
De szerintem ez a felfogás nem igazán jó. Valaki vagy megtesz olyan dolgokat amiket szeretne vagy nem. Függetlenül attól, hogy meg fog-e halni vagy sem. Ha valaki a gonosz dolgoktól a halál tart vissza, az szomorú.
Ha pedig a halál miatt nem mersz leugrani több száz méter magasról, akkor nem lehet, hogy racionálisan gondolkosz túlzottan?:)
Ne legyél sem optimista, sem pesszimista. Mindig legyél realista. De jobb azt gondolni, hogy minden sikerülni fog, mint azt, hogy semmi sem. Csak cselekedj és légy tisztában a tetteid következményével, hatásával. Mindenki mindenkire hat, bármit tesz vagy nem tesz.

Miért kéne a jövővel foglalkozni, mikor nem abban élünk? A jelenünk határozza meg a jövőt, azon múlik a holnap, ma mit teszünk.
Amit te is említettél, vagyis minden napot úgy megélni, mintha az utolsó volna: azt hiszem, ezek az igazán boldog emberek.

van 395. forintom. :)
De nem tudom hogy holnap megkapom a fizetésemet de az biztos, hogy holnap után már igen.
Akkor ma elköltöm mind a 395 forintomat mondván a mai napszámit, vagy csak 180, forintot költök el, hogy holnap is legyen mit ennem, és úgy könnyebb még egy napot várni:
Melyik az ésszerűbb?:))

A hetes válaszolónak.
Az első üti a második mondatodat.
"A jelennek éljünk ne a jövőnek mert a jelen határozza meg a jövőnket." akkor még is csak gondolnunk kell a jövőnkre?
Nem?

Mit tartogat a jövő? Senki sem tudja. A Biblia semmi jóval nem kecsegtet, és még is reményt ad. (ezek azok az ellentmondások, amikkel az ateisták nem tudnak mit kezdeni, de a hívőt nem zavarja) Mit mondott Jézus? E világon nyomorúságotok lesz, de bízzatok, én legyőztem a világot. (bocs, ha pontatlan, csak fejből idézem) A jelenések szerint az antikrisztusi korban olyan nagy lesz a nyomorúság, amilyen nem volt, és amilyen utána sem lesz többet. Na most azért, ha egy kicsit elgondolkozol a Magyarországi zsidók életén 1944-ben, akkor mi lehet még ennél is rosszabb? 3 hónap alatt elvesztették a lakásukat (gettóba vonultak) majd néhány bőröndnyi cuccal embertelen körülmények közt bevagoníroztak, majd az Auschwitzi állomáson elszakadtak egymástól a családtagok, (bele gondoltál már valaha, hogy milyen lehet az Auschwitzi állomás peronján elengedni a gyermeked kezét, nem tudva mi vár rá? /főleg, hogy te tudod, mi várt rájuk!/) És őszintén nem tudom ki járt "jobban", aki egyből a gázkamrába ment, vagy akit még előtte "kicsit" kínoztak? (lásd Mengele "orvosi" kísérletei, stb.) Szóval, ha ismered a bibliát, felhőtlen boldogságot ne várj a földi jövődben!
A Jézusba vetett hit reményt ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!